Баси ченгеджийницата!

След Доклада думата ДЪРЖАВНОСТ звучи еретично и наивно
27 окт 2009 10:46, Екип на Dnes.bg
92
Баси ченгеджийницата!

добавен от: Priest

"в цялата тази ченгейииница, думата ДЪРЖАВНОСТ звучи еретично и наивно."

Може би това е най-верният коментар в Dnes.bg на двуседмичното издирване на един доклад на ДАНС, който уж го нямаше, но изведнъж изплува и хвърли в смут цялата държава.

Документът, качен в нета, е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

А вътре - имена на политици, кръгове на влияние и много ДАНС. Но над всички изскачат две имена - на бившия шеф на родното ФБР Петко Сертов и на енергийния консултант Стефан Гамизов.

От изписаните 26 страници доклад (липсват 4, защото според премиера Борисов докладът е от 30 страници – бел. ред.), се оказва, че Сертов бил респектиран не от кого да е, а от Гамизов.

Причината: енергийният експерт имал притеснителни подробности за личния живот на шефа на родното ФБР.

Освен това енергийният консултант притискал и съветниците на Сергей Станишев с фразите: "Нещата могат да придобият катастрофален характер" и "Шефът ви (Сергей Станишев) провали Петко".

Веднага плъзна слухът, че докладът е писан от уволнения бивш зам.-директор на ДАНС Иван Драшков, който не бил долюбван от Гамизов, защото бил близък на Доган и Първанов.

ДОКЛАДЪТ

Авторът на писанията надълго и нашироко е описал как в ДАНС имат данни за паралелно действаща с държавата структура, която се стреми да изгради трайни форми на власт, които да са неподвластни на промените на официалната такава.

Проектът за създаване на паралелни механизми в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал още през 2005 г. Първото обсъждане за създаване на ДАНС било проведено от ректора на УНСС Борислав Борисов, Петко Сертов, Алексей Петров, Велизар Шаламанов и Иво Цанев.

Докладната, с която от събота разполага и премиерът Борисов, е пълна и с разговори на депутата Татяна Дончева със сегашния шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, на когото бившата червена депутатка се хвалела, че била в дъното на отстраняването на Румен Петков.

Твърди се също, че Стефан Гамизов обслужвал енергийния магнат Христо Ковачки, като са посочени връзките му с убития Борислав Георгиев, директор в енергийния холдинг на Ковачки.

След това започва разказ за установена връзка между сайта “Опасните” и Стефан Гамизов, който наричал ДАНС “педофилски институт”.

"баси с това ли се занимават службите затова ли харчат пари ,че то да отвориш жълтите вестници можеш да напишеш такъв доклад."

Това е написал снощи анонимен коментатор в Dnes.bg под статията за "случайно изтеклия" в интернет доклад.

Май съдържанието на доклада идва още веднъж да затвърди впечатлението ни, че агенцията, създадена да защитава националните интереси и да бори корупцията по върховете на властта, е била разяждана от вътрешни интриги и междуособици.

И сега ако някой вече не влезе в затвора, наистина - 'баси ченгеджийницата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kakво е "ченгейииница"? И трябва ли да пиша неграмотно, та непоръбените *** от днес.бг да ме цитират!
63
0
 
1
 
! Отговори
Nick преди 14 години
Затова ли в ДАНС получават по 2400 лв - за да си клатят краката по цял ден и да пишат такива смешни доклади?
62
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 14 години
Къде го този Доклад в нета?Има нещо в Свежо, ама са го блокирали тия ....Ако някой знае, нека каже
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Липсата на компетентност и елементарни познания от полицаите често пъти води до изготвяне на доклади с гриф секретност, без да има нещо секретно в него.
60
0
 
1
 
! Отговори
no name преди 14 години
кефи и с двата комантара. мисля по същия начин
59
0
 
1
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Тъй кат гледам, нищо чудно Боко да се засили към затвора преди Станишев...
58
0
 
1
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Към 54:Щяха да си управляват съвсем нормално, като в криза, само, че без партенки и изхвърляния за пенсионна възраст, фискален резерв и т.н. Пари има, макар и недостатъчно - щяха и те да отрежат капиталовите разходи и нямаше да има толкова медийна пушилка.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Освен "баси", което вече са коментирали по-долу, чудя се и как ли се произнася думата "ченгейииница". :-/
56
0
 
1
 
! Отговори
no name преди 14 години
Баси държавата, баси племето, баси майката. Не разбрахте ли мили деца, че тия доклади, компромати и партенки не целят нищо друго освен да отклонят вниманието на овчия народ от мизерията, която се задава следващите месеци. Увеличение на акцизи, цени на стоки, вода, винетки...кърпене на бюджет, който се оказа, че няма нужда от кърпене....тези новини някак изчезнаха от медиите.Най-важен сега е Докладът.Евала ББ успя да хвърлиш прах в очите на хората и да отклониш надигащата се вълна на недоволство.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кво става в държавицата ни ако има още такава а и дали ще я има?Няма на кого да вярваш - на правителството ли, на полицията ли, на прокуратура и съд на ДАНС ли? Има ли поне една сериозна държавна интитуция ? Така е било в ръководствното на ДАНС сигурно не е по различно и на по ниските и нива.Стига вече интриги, икономически и лични интереси ,стига разруха!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само не ми е ясно едно: ако тези избори не бяха спечелени от ГЕРБ, а отново от тройната коалиция, те с какъв бюджет, с какъв дефицит, дупки и изчезнали милиони щяна да продължат да управляват? А за да не се замисляме по тези въпроси ни заливат с тези зрелища.
53
0
 
1
 
! Отговори
до г-н Priest преди 14 години
Господин Priest, използвате много интересни изразни средства. Въпреки че, заглавието буди интерес, то не може да бъде възприемано сериозно. Ревизирайте си езика. В противен случай може просто да започнем да си купуваме жълти вестници - същото е.А, и от кога е просташките постове на разни анонимни коментатори имат ценност за журналистиката?
52
0
 
1
 
! Отговори
... преди 14 години
Zaglavieto kakto vinagi v toq typia site e unikalno
51
0
 
1
 
! Отговори
Компетентен преди 14 години
Браво на г-н ББ, зрелища ни осигурява ежедневно, но е необходимо като един истински пълководец за какъвто се изживява да осигури и хляб...и на мен определението "циркаджии" ми се стори малко пресилено, на за съжаление е така.
50
0
 
1
 
! Отговори
187 преди 14 години
дайте да си купим калашници и да им е.бем мамата!
49
0
 
1
 
! Отговори
до дрън дрън преди 14 години
Прав си, а служителите на ДАНС взимат заплати от по 2000 лв и нагоре.
48
0
 
1
 
! Отговори
Фандъка преди 14 години
"Баси" заглавието! На Ваше място бих си скъсал дипломата за журналист ако имате такава ! После защо 16-годишните били неграмотни.Защото ги заливате с подобни заглавия, а нивото ви на писане е възможно най-ниското и долнопробно!
47
0
 
1
 
! Отговори
дрън дрън преди 14 години
Доклада е "компетентен", "автентичен", "професионален". Аз мога да спретназа два дена по добър доклад от тоя ***. Неграмотници. В ДАНС има ли хора, които да са ходили на училище бе. Служба за "Информационно-аналитична дейност" Позор.
46
0
 
1
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Май шефа на днеса го няма и "журналистите" започнаха да си пишат каквото им падне, за разлика от друг път, когато изсмукваха от пръстите си новини.
45
0
 
1
 
! Отговори
То преди 14 години
БАТИ ФАРСА