"Човек на годината" – Теодора Захариева

Жената, която поведе битката за защита на онкоболните
10 дек 2009 13:03,
54
"Човек на годината" – Теодора Захариева
Теодора Захариева. Снимка: Булфото

Учредителката на Центърa за защита на правата в здравеопазването Теодора Захариева бе отличена с голямата награда "Човек на годината" 2009.

Това стана на церемония, организирана от Българския хелзинкски комитет.

Наградата се връчва за втори път и е за принос към правата на човека.

"Тази награда е за ината, който проявих", заяви Захариева.

"Борбата с институции, когато са барикадирани със закони е много трудна", допълни още тя.

Теодора е онази, успяла да убеди премиера Борисов, че блокираните милиони на НЗОК трябва да бъдат дадени за лечение на болните, а не да трупат лихви, стоейки в БНБ.

Tеодора Захариева e и същата онази смела жена, която преди години поведе битка срещу държавата за защита на онкоболните.

Самата та се е преборила с рак на гърдата, но продължава битката за десетки хилядите мъже и жени, водещи война за живота си.

Помним я и с гладната й стачка през 2005 и с жеста й по време на протест срещу липсата на медикаменти, когато свали публично перуката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на Теодора !
52
8
 
32
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Лошото е, че все още няма всички лекарства за онкоболните и се чака ред за химиотерапия. Здравната каса не приема и лъчетерапията в ТОКУДА, защото видите ли си купили много съвременна апаратура и им било скъпо. БРАВО НА ТАЗИ ЖЕНА!!!!!
51
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Страхотен човек! Заслужава възхищение!
50
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Възхищаваме й се...А какво ли щеше да бъде, ако всички бяхме като нея - борбени, търсещи правата си до дупка, не позволяващи на бездушни чиновници да се гаврят с нас?Дори на сантиметър от пропастта продължавай да се бориш!
49
8
 
32
 
! Отговори
SSSSSSSSSSSSS преди 14 години
BRAVO!
48
8
 
32
 
! Отговори
az преди 14 години
Дано да има смисъл от борбата на Теодора, и да помага на все повече хора.Възхищение към силният характер и желание за живот.
47
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поклон пред силата и характера на тази жена! България има нужда от повече хора като Теодора!
46
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като е осъдила държавата за липса на лекарства и е получила компенсация за това,надявам се вече в държавата да няма липса на лекарства за онкоболни.В противен случай ползата не е за всички болни.
45
8
 
32
 
! Отговори
7 преди 14 години
Някой да я пита, кой беше човекът от Германия пращал и пари всеки месец докато беше болна, а тя после каза че без ничия помощ се е лекувала.
44
8
 
32
 
! Отговори
Мария преди 14 години
Браво, Теди! Възхищавам се на хора като теб! Прекланям се пред смелостта ти!
43
8
 
32
 
! Отговори
Ратълснейк преди 14 години
ПРЕДЛАГАМ ДА Я НАПРАВИМ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР
42
8
 
32
 
! Отговори
Тони преди 14 години
Браво, мила, да си жива и здрава! Ти заслужаваш всичко най-хубаво!
41
8
 
32
 
! Отговори
dar преди 14 години
Браво на Теодора ! Добре ,че има подобни церемонии и награди ,на които се оценяват усилията на един за доброто на много други.Ако такива като нея са в управлението на държавата ще е много по-добре в цялата държава!Не само да се бият в гърдите ,че го "правят за доброто на хората"- обичаен отговор на на въпроса какво прави в парламента всеки депутат.
40
8
 
32
 
! Отговори
КОЙ СЪМ АЗ преди 14 години
НАЙ-СЕТНЕ ДОСТОЕН ЧОВЕК ДА БЪДЕ ОТЛИЧЕН С ТАЗИ НАГРАДА, А НЕ ЕДНОДНЕВКИ ПОЛИТИЦИ И ДРУГИ ПОДОБНИ. ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, ЗА ДА ПОМАГА НА ХОРАТА.
39
8
 
32
 
! Отговори
доктора преди 14 години
всъщност сте прави,не съм за тая тема,на никого истината не му се нрави,дай на народа в чудеса да вярва и тва е.желая от сърце всички да са живи и здрави!нямам какво да кажа повече и се отеглям от темата,защо ми трябваше въобще да се намесвам?
38
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
браво жива и здрава да е господ да и дава сили да живее достойно
37
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докторе, никакъв доктор не си. Тя БЕШЕ болна от рак, но вече е излекувана. Да я беше видял през 2005, тогава да беше приказвал.
36
8
 
32
 
! Отговори
as преди 14 години
БРАВО !!! ЗАСЛУЖЕНО.
35
8
 
32
 
! Отговори
доктора преди 14 години
рака е съдба,не дай-боже на никой да хо хваща,хич няма да му е до учреждаване на каквито и да било центрове,всъщност има 2 вида,едните са доброкачествени тумори които се лекуват чрез изрязването им,а другите са злокачествени,десетки хиляди са тези на които им е направена интервенция ако са били със доброкачествени тумори и са оздравяли,а останалите до един почиват във вечен мир.
34
8
 
32
 
! Отговори
maria преди 14 години
До 28. Коя е тя, че да помага на нуждаещи се - да не би да е здравен министър или да разполага с банкова сметка с няколко милиона долара? Няма край злобата и простотия българска...А на нея кой й е помогнал, когато сама поведе битка срещу държавата, които всички смятаха за невъзможна??? Познавам я, виждала съм я с окапала коса след поредната химиотерапия. Не говорете наизуст, само и само да си чешете злобните езици и да си изливате гнева не там, където трябва!