Борисов: България трябва да приеме затворник от Гуантанамо

Става въпрос за един човек, уточни премиерът
12 дек 2009 14:03,
284
Борисов: България трябва да приеме затворник от Гуантанамо
Снимка: БГНЕС

Личното ми мнение е, че трябва да вземем един човек.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод запитването на САЩ към България дали можем да приемем затворници от Гуантанамо.

Още по темата

Става въпрос за един човек, уточни Борисов.

Има европейска и натовска солидарност. Както ние искаме за всяко нещо подкрепа от нашите евроатлантически партньори, така президентът Обама иска сега от всички нас, заяви премиерът.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди пред БНР, че САЩ водят разговори с България да приеме на своя територия бивши затворници от базата Гуантанамо.

Той допълни, че въпросът предстои да бъде обсъден в парламентарните комисии по външна политика и отбрана и по вътрешна сигурност и общетсвен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Ах, БОЙко, БОЙко, що БОЙ заслужаваш...
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ББ напоследък започна да трупа много минуси. 1. РЗС, 2. БАН, Разтурване на ВАК - омаловажаване значението на професурата, 4. Нераздаване на земеделските субсидии - засега само приказки, 4. днес - угодничество на САЩ с прибиране на военнопленници. ББ не режи клона на който стоиш. Някога Стамболов направи крупната грешка, че изби другарите си, само защото били русофили. Накрая Фердинанд лесно се разправи с него - услужливи македончета го убиха. Нямаше кой да му помогни - Бе сам, дамичък.
42
1
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 14 години
и шеф на мафията също - сега вече всичко е едно и под общо командване - България + София + Мафията = Бойко Борисов, не ГЕРБ, а еднолично Бойко Борисов. Да ви е честита новата придобивка другари и другарки! ... както би казал един Овен от Правец, на когото Бойко масажираше ушите
41
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
И Дянков като ревне пак че няма пари за нещо - да се сети за тези 90 милиона на година които плащаме - за да служим на САЩ в Афганистан.
40
1
 
0
 
! Отговори
?? преди 14 години
до 30 : Де да бяха само тези 2 длъжности ...........
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
я, ***..:))))))
38
1
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Даже знам и името на този един човек - Боко Тиквата му викат, той е за затвора.Тъкмо ще покажем и на нашите европейски партньори, че в България вече продажниците и *** влизат в затвора.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 37 Моля, моля,, не обиждай женските органи.
36
1
 
0
 
! Отговори
Осама преди 14 години
приемете наши бойци, ние отървем ви от *** :))))
35
1
 
0
 
! Отговори
АБЕ ИЗГНИЛ преди 14 години
КОЙ ПОМОГНА НА МЕДИЦИТЕ ?МАЛКО СЛЕД ТОВА КАДАФИ ХОДИ НА ГОСТИ ИЗ ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВИ И СКЛЮЧВАШЕ ЗДЕЛКИ УЖ БИЛ ДИКТАТОР ЗАЩО ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНЦИ НЕ ВЛЯЗАТ И ДА МУ НАПАДНАТ ДЪРЖАВАТА КАКТО НАПАДНАХА ИРАК,ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩОТО НЯМА ПЕТРОЛ
34
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
"Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод запитването на САЩ към България дали можем да приемем затворници от Гуантанамо.Има европейска и натовска солидарност."- Бойко какви са тези глупости дето си ги наговорил? Каква натовска и европейска солидарност след като става въпрос за държава която е далеч от Европа? Да не говорим че България оказва от години тази "натовска" солидарност ( подгъзуване му викам аз) - преди в Ирак а сега в Афганистан. И какво получаваме от новия ти задокеански господар за награда - талибан/и . Иначе янките си траят за визите, но така ще е - *** не ги обича никой - дори господарите им!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цялата схема на америка е мн просто искат да се отърват от тия хора и от тях да няма никой на тяхна територия затова ги пръскат по другите страни който по този начин да привличат вниманието на терористични групировки.
32
1
 
0
 
! Отговори
nikicska преди 14 години
Махнете ВИЗИте бе изедници, след като сме 2-ра ръка хора за Вас.Защо трябва да им даваме всичко което искат и то без да преговаряме, и другите страни щели да приемат затворници, ами то ние нямаме място за нашите престъпници, да не говорим за "внос"
31
1
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 14 години
въпросните лица не са съдени и нямат присъди. Именно неустановеният им статут, според Законодателството на САЩ е причина те да бъдат преместени в американски затвор. Но затова пък Обама си има верни-сателити, *** на *** му дирник и Бойко е най-видният сред тях.
30
1
 
0
 
! Отговори
до 25 преди 14 години
ами щом Бойко е казал ТРЯБВА, значи ТРЯБВА. Вие го избрахте и го облякохте в толкова власт, че дори и Тодор Живков ако стане от гроба би му завидял. Никой не е бил едновременно и Примиер на България и Кмет на София (чрез послушната ученичка Фандъкова)
29
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Бойко прибери го в Герб при твойте мошеници и го направи министър на Външните работи на мястото на оня караконджул с конските зъби който ще става уж еврокомисар.Много се съмнявам дали ще я изберат като и прочетат биографията и какви ги е яла в България.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
когато нашите велики "медици" се нуждаеха от помощ много държави застанаха до българия.Не може само да получаваме помощ трябва и да даваме.
27
1
 
0
 
! Отговори
сдс преди 14 години
ПО КАКВИ КРИТЕРИИ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЛИЦАТА КАТО ЗАТВОРНИЦИ СЪДЕНИ ЛИ СА ИЗДАДЕНИ ЛИ СА ИМ ПРИСЪДИ ,ЗАЩО СЕ ГЛЕДА С ДВОЕН СТАНДАРТ?ХИТЛЕР Е ИМАЛ КОНЦЛАГЕРИ ,А ФАШИСТКА АМЕРИКА ЗАТВОРИ,МНОГО ВЕСЕЛ ЖИВОТ МАНИМУЛАЦИИ ЛЪЖИ ТОВА Е ВЕЛИКОТО ВИ НАТО ИМЕРИАЛИСТИЧЕСКА *** ,ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА КОНЦЛАГЕРИСТИ И ДА ТОЛЕРИРА КОНЦЛАГЕРИТЕ ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА СА НАТИКАНИ ТАМ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ,МАКАР ЧЕ СЕ СМЯТАТ ЗА КРАЙНИ ИСЛЯМИСТИ .
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ясно вече са избрали кой да вербуват този затворник дойдели в БГ няма изобщо да стъпи в затвор, веднага ще потъне в дън земя и след време ще излезе като член на партия която иска да управлява БГ.
25
1
 
0
 
! Отговори
?? преди 14 години
до 16 : Зависи колко гуантанамовци ще ни отпуснат.Ако обаче са малко те сами ще се разпределят по групите парламентарни. Не, че и сега не е ама може да е по-интересно