Борисов: България трябва да приеме затворник от Гуантанамо

Става въпрос за един човек, уточни премиерът
12 дек 2009 14:03,
284
Борисов: България трябва да приеме затворник от Гуантанамо
Снимка: БГНЕС

Личното ми мнение е, че трябва да вземем един човек.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод запитването на САЩ към България дали можем да приемем затворници от Гуантанамо.

Още по темата

Става въпрос за един човек, уточни Борисов.

Има европейска и натовска солидарност. Както ние искаме за всяко нещо подкрепа от нашите евроатлантически партньори, така президентът Обама иска сега от всички нас, заяви премиерът.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди пред БНР, че САЩ водят разговори с България да приеме на своя територия бивши затворници от базата Гуантанамо.

Той допълни, че въпросът предстои да бъде обсъден в парламентарните комисии по външна политика и отбрана и по вътрешна сигурност и общетсвен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
През февруари 1901 година Вашингтон натрапил на Куба конституция, според която янките получавали правото да окупират острова, ако Белият дом го сметне за необходимо. И САЩ неведнъж използвали това свое право.Така де - Гуантанамо се намира на кубинска територия
163
1
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 14 години
бат Бойко е пред много трудна делема ,но той като бивше ченге ще излезе от ситуацията с чест ,и смного увации ,....
162
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Международната общност реагира със задоволство на обявеното от Барак Обама намерение да закрие пленническия лагер Гуантанамо в рамките на една година. Къде обаче да отидат задържаните след това? Анализ на Петер Филип.Въпросът опира до правото, до морала и почтенността, но в същото време в него са замесени чувства като възмущение и солидна порция самодоволство. От години насам Европа критикува американския лагер в Гуантанамо, без обаче да предприема нещо срещу него. След като новият президент Обама обяви намерението си да го закрие, европейците изпаднаха в неловка ситуацияBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Коя страна ще предложи убежище на хора, за които доскоро се е твърдяло, че са "най-лошите от лошите"?защото от тях може да се поиска личен принос за закриването му - като приемат част от задържаните там лица. Междувременно в Гуантанамо са останали 250 души, а сред тях има 60, за които дори САЩ признават, че са невинни. Тези хора обаче не биха могли да бъдат върнати в родните им страни, защото там ги застрашава нов затвор, а в някои случаи дори смъртно наказание.
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Затворника щял да пристигне с Талибан Айрлайнс .Shtial lichno da kara samoleta ,peeiki si onova gotino parche na BoniM --ONE WAY TICKET
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега както са го разкрачили, няма начин да не се възползва някой с ориенталски манталитет...
159
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как го осени Великият Бойко идеята ? Или му я набиха ? Трябва?
158
1
 
0
 
! Отговори
Petko преди 14 години
Браво Бойко, браво Борисов!
157
1
 
0
 
! Отговори
A E преди 14 години
СССР напрови ни управляваше, бяха на близко и за това не им беше нужно да имат войски в България. И без това правехме всичко което те искаха. България никога не се е управлявала сама. Сегашната разлика е че правим това което искат не само руснаците а и европейците и американците.
156
1
 
0
 
! Отговори
topor преди 14 години
Геберите започнаха да увяхват. Вече всеки божи ден им капе по едно листенце. По-често сами си го отскубват.
155
1
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до 154:...Символичните 20 000 евро за екология или единият затворник ти бръкнаха вг.за?...А иначе всички плачат за еврофондове...
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България, Полша и Румъния са се надупили така на САЩ, че нямам думи! Великите американци,голямата работа, изобщо да не ни бяха освобождавали, такива еничари сме, че и държава не заслужаваме, ако има 1 свестен 5 *** ***.и веднага ще го натъпчат в ъгъла и ще плюят на тази държава, това е българския народ
153
1
 
0
 
! Отговори
joro преди 14 години
а в европа колко са-например германия колко ще вземат-даже и един няма да пуснат а ние пак ще си дадем ***
152
1
 
0
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 14 години
Така поставени нещата тук във форума ,съм повече от съгласен! Не един ,няколко талибани да приемем но в замяна да им пратим от тези мечтаещи за САЩ Българи и то ако може еднопосочно!Като разбира се съотношението между талибани : Българи трябва да е 1: колкото може повече! Примерно да им пратим от тези нашите пушещи полицай- те според тях си са кадърни и там веднага ще си намерят високоплатени работи! Или пък малко от отличните ни даскали да им пратиме!Браво Боце ! За това хич не бях се и сетил.
151
1
 
0
 
! Отговори
патриот преди 14 години
А после ще ми викате, че комунизма бил лош! Кога СССР е искал да има войски в България, бази,ракети насочени срещу др държави или кога са искали да им взимаме затворниците, Тодор Живков подържаше националистична българска политика и тук българинът имаше права, не като сега всички други но не и ние българите!!!!!!!!?????? Америка ни е превърнала в послушни слуги, срам и позор!!!!!!Утре ще додат американските войници, после какво?!Не стига, че зомбираха децата ни с тези *** американски филми!
150
1
 
0
 
! Отговори
sas до 148 преди 14 години
То ако било толкова хубаво там, комшийката нямаше да дойде от Чикаго, за да изтегли пенсията на мъжа си, че до нея са опрели. Иначе другите много се хварят и са страшно доволни. :))) Видяхме ги как живеят там, някой да дойде на мен да се хвали. :)))
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е-е-е-е-е,тоя вече яко намаза... сега ще му стане ясна какво е да си затворник...Егати късмета е нацелил...
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ромите българите искат да отиват в САЩ. Да им подарим 1000000 българи.
147
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО. ТОЧКА. ЛЯГАЙТЕ ДА СПИТЕ.
146
1
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Бойко трябва да е по тарикат!!! Приемаме един затворник, но им подаряваме 100 хиляди *** от Столипиново и Суходол. Това е справедливо, нали?
145
1
 
0
 
! Отговори
калпак преди 14 години
Щото наш`те са малко.