За "цялостен принос" - по 5 бона във ВСС

Делят се едни 24 млн. лв., иначе били икономисали 50
17 дек 2009 17:09,
280
За "цялостен принос" - по 5 бона във ВСС
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет си гласува по две основни заплати допълнително.

Мотивът: цялостен принос през годината.

Освен магистратите бонуси ще получат главният секретар на съвета, главният инспектор на Инспектората на ВСС и директорът на Института по правосъдие.

Средната заплата на член на ВСС е малко над две хиляди лева.

Така всеки от висшите магистрати ще получи ДМС (допълнително материално стимулиране) в размер на над 5000 лева.

19 от членовете на ВСС гласуваха "за", а само двама – Пламен Стоилов и Галина Захарова, се въздържаха.

"Не смятам, че ВСС трябва да остане като виновник, не смятам и че не е работил", каза Ана Караиванова в мотивите си, с които предложи всички членове на ВСС да получат допълнително пари.

"Постигнахме много неща за първи път. Сложихме и началото на една аналитична дейност", допълни тя.

Членът на ВСС Иван Колев и председател на бюджетната комисия на съвета коментира, че икономиите в съдебната власт, благодарение на добрата финансова политика на ВСС, са 50 милиона лева.

Още по темата

Двадесет и четири милиона от тях ще бъдат раздадени за награди в края на годината, а останалите ще бъдат прехвърлени в бюджета за 2010 година.

Във втората половина на годината абревиатурата ВСС най-често бе споменавана в медиите в комбинация с кадровика Красьо Черничкия, напоследък и с Баджанака от Пиринско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 14 години
За свещи, хемодиализа, лъчетерапия и ковчези да си дават парите!
241
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 14 години
*** е руска дума а кучетата са БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ!Нещо малко като руснак го играеш а?
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** си легни...и недей спа отвит.
239
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 14 години
От устата,в пазвата-Амин
238
0
 
0
 
! Отговори
Пехливанов преди 14 години
Надзирателите не бяха ли тези,които стояха и гледаха сеир,когато стават извращения в затвора?Не бяха ли надзирателите тези,които внасят дрога и всякаква отрова в пандиза?Зз какви пари плачеш ти бе?Масови уволнения за вас-това е!!!!!
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господа корумпирани хрантутници-цяла България ви мрази!
236
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Тия да не смятат така - за всяка съсипана душица по левче?
235
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Сметката е такава - един магистрат ще получи пари колкото 200 пенсионери. Прави са коментиращите по-долу. Ето ги НАГЛИТЕ! Дано Господ този път не бави много...
234
0
 
0
 
! Отговори
Bam-Bam преди 14 години
Да не пропускаме факта,че можеше да си гласуват и по повече от 2 заплати.За това смятам,че не трябва да ги хулим а напротив-да ги поошрим:Браво наши мили родни магистрати благодарим ви!
233
0
 
0
 
! Отговори
СЪБОТА преди 14 години
Аббббббббеееееееее!! За цялостен принос! Това им е работата бе да ги #ба -- за това получават заплати! За да изкарват пари и да може държавата да плати по 25 лева на бабите и дядовците дето цял живот са допринасяли за държавата!!!
232
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
mnogo vi e lesno na vsi4ki da kritikuvate kogato nishto v jivota ne zavisi ot vas i ste nqkakvi anonimni vbirtualno grajdani pliueshti vsichki samo na masa.shto ne protesdtirate kogato trqbva bemishoci?????????mnogo e lesno da si kritichen q se poglednete samite vie kakvi ste andreshkovci i gledate da minete metar na vsqkadeiziskvaite parvo ot sebe si a posle ot drugite????
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде какво се засягаш да има нормален от тях, да са 2 както и полицаи има честни и достойни както във всяка професия- като са толкова честни що не дадат парите за благотворителност? А, щото искат да не отслабнат. Обикновен човек лъжец- добре, ама в твоите очи, а какво ще кажем за корупцията по високите етажи на властта, за това как същите те звънят любовно на бандит? А? А,ре не цепай ефира. 90 % са долни и алчни. Пари няма за децата те по 5 000 5 000 цирки на задниците им да излезнат и да се радват на Коледа!
230
0
 
0
 
! Отговори
стига преди 14 години
Наистина сме уникални - аз лично нямам НИКАКЪВ интерес от ДМС на магистратите, но реакцията на хората тук ме изумява! Защо всичко в България в момента се определя като негативно? Ами, по врмето на тройнта коалиция магистратите вземаха по 4 заплати ДМС и никой не го коментираше. Сблъсквала съм се с т. нар. обикновен човек - и по - голям шмекер и лъжец не съм срещала. Критикувайте, но първо погледнете себе си!
229
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Стига си говорил глупости! Напиши в гугъла европейски съюз, българия и правосъдие и всички заглавия ще бъдат в контекста, че в БГ правосъдие няма! Тия са за бесене ама като народа е *** и ги търпи ще го *** както си искат!
228
0
 
0
 
! Отговори
Petar Georgiev преди 14 години
OTIVAM NA RABOTA LEKA VE4ER NA VSI4KI. KAK MOGE DA VZEME6 STOTINKITE NA NARODA TVARDEIKI 4E BIUJETA E PRAZEN I V SA6TOTO VREME DA SE SAMOGLASUVAT I RAZDAVAT TLASTI BONUSI.AZ NEZNAM KAKVO O6TE TRQBVA,4E DA RAZBERE NARODA, 4E VSI4KI SA PRESTAPNICI I MASKARI NQMA GERB NQMA BSP NDSV ATAKA I BATAKA,VSI4KI IGRAQT EDNA I SA6TA IGRA.DOBROTO I LO6OTO 4ENGE.TUKA IMA TUKA NQMA KADE E TOP4ETO,UJAS?!P.S. POIGRAHA SE S GRAJDANITE ZA POREDEN PAT!
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дО 223-аКО МИСЛИШ ЧЕ И В ЗАПАДНА ЕВРОПА НЕ СЕ ДЪРЖАТ ПО СЪЩИЯ СВИНСКИ НАЧИН КАКТО В БГ,ВЛЕЗ В РЕШЕНИЯТА НА СЪДА ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА В СТРАСБУРГ--НЯМА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА НЕ Е СЪДЕНА МНOГOКРАТНО.СБЪРКАНА Е СИСТЕМАТА НА ПРАВОРАЗДАВАНЕ.ВСЕКИ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ --СЪДИИ И ПРОКУРОРИ --НЕ НОСЯТ НИКАКВА ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ.МОГАТ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ.ТОВА Е ДИАГНОЗА А НЕ ПРОФЕСИЯ.
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ти срам в такива хора видел ли си - котката пада ли по гръб... Прави са коментиращите - едни гладни и тъмно ще стоят - други ще пируват като за последно, е как един такъв - ще е равнопоставен с нормалния гражданин? Кво като е съдия - той сам си е пожелал да учи за такъв - да не му е трудно на някой. Мързи ги на гледат по някога и ей така гледат времето да мине - после годината
225
0
 
0
 
! Отговори
Petar Georgiev преди 14 години
NOVI IZBORI,I KAKVO STARATA SISTEMA NA KRADENE,PUBLI4NI RASTRELI TRQBVA KATO 4IU6ESKO I GENA MU,IMA LI NAROD V TAZI DARGAVA,STIGA MAZOHIZAM!!!!
224
0
 
0
 
! Отговори
teko преди 14 години
БЪЛГАРИНА ЗА 20 ГОД.Е ИЗЛЕЗАЛ САМО ДВА ПЪТИ НА УЛИЦАТА ЗА ПРОТЕСТ КАКТО ТРЯБВА.
223
0
 
0
 
! Отговори
student преди 14 години
Хем са прави, хем не са прави. Наистина трябва хора от които зависи много (като тях) да получават добри матриални стимули от държавата, за да си вършат работата съвестно, а не да гледат къде какво да приберат. В САЩ и Западна Европа например съдиите взимат много големи пари. Обаче наистина след скандалите които разтърсиха съдебната ни система тази година трябваше да сведат главите!