Бавят се 5 млн. лв. добавки за хората с увреждания

Парите ще бъдат изплатени след Нова година
30 дек 2009 14:05,
85
Бавят се 5 млн. лв. добавки за хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

Не са платени интеграционни добавки за хора в увреждания в размер на 4-5 милиона лева, съобщи социалният министър Тотю Младенов след последното за годината заседание на правителството.

Причината е забавяне от страна на финансовото министерство.

В момента парите са блокирани в системата за бюджетни плащания СЕБРА, която затвори на 23 декември, и ще бъдат платени след Нова година.

"Основните социални плащания са преведени преди Коледа", каза министър Тотю Младенов.

Той съобщи, че през 2010 г. социалното министерство е планирало да усвои над 250 милиона лева допълнително по Оперативна програма "Човешки ресурси" за програми за придобиване на нови умения, преквалификация и допълнителни квалификации на безработни.

Очаква се от мерките да се възползват 250 000 души.

От следващата година ще стартират 80 регионални програми по заетост на обща стойност 2,6 млн. лв. Така ще се разкрият 1165 работни места като субсидирана заетост по проекти на кметовете на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какви 4-5 млн.,бе-та ние всички сме с овреждания от прекрасния живот в България-сигурно ще трябват 1000 милярда,че да живнем малко
22
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 14 години
защо си мисля, че тези управляващи изобщо не знаят как се работи с бюджетни пари... все изпускат някакви срокове за превеждане на пари... АМАН!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
Ти остави това,ами не виждаш ли че не уточнява след коя Нова година,може да е 2013,хаха.
20
0
 
0
 
! Отговори
БСП преди 14 години
ам *** от глад бе *** еи ви ГЕРБ щото всичките тука сте гласували за тях ся ко ревете нали туи искахте... ша търсите вий Комунистите ама тогас друга песен ша запейте !!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
жалко преди 14 години
Ами вие откъде мислите че малоумния пицар Дянков се хвали с най-малкия бюджетен дефицит в ЕС.Това е начина.Спираш всички плащания,увеличаваш де що има данък и акциз и се биеш в гърдите как си най-добрия икономист в Източна Европа и си сред ТОП 100 на най-публикуваните автори...Егати и *** ни дойде на главата..За едно гасувахме,друго получихме..Май пак ни "оправиха"...
18
0
 
0
 
! Отговори
В преди 14 години
Всичко след нова година - заплатите на семейните лекари, парите за инвалидите, майчинствата. Всичко след Нова Година - все науж нов живот ще живеем след Нова Година. Пак намирисва на маневри на Великия Ум - Дянков ....
17
0
 
0
 
! Отговори
добавка от 15 преди 14 години
В новините за турски коланчета пишат като луди, а тук да подкрепят хората с увреждания ги няма никакви. Желая от сърце на хората с увреждания една прекрасна нова година и шастлива 2010 г.
16
0
 
0
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
"Офицери " всички сложиха звездички още по една ,а пък ний горките лапаме мухите и викаме ура.Нали я знаете тая песен.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))В случая офицери ще го заменим с генерали.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да им се дадат на тези хора. Не стига, че страдат от недостатъци, ами ще останат и без пари за нова година. То пък едни добавки. Срамотааааа. Бог да пази свестните хора, макар и с увреждания.
14
0
 
0
 
! Отговори
До Инвалид преди 14 години
Много си пров напълно съм съгласна с теб.И искам само да добавя, че и майчинствата, които се изплащат от НОИ също не са преведени, а уж всичко щеше да е приключило до края на годината. Кого заблуждават врътнаха пак бизнеса.
13
0
 
0
 
! Отговори
Да припомним преди 14 години
Да припомним: Тоя тип на снимката беше шеф на Главна инспекция по труда в правителството на НДСВ и ДПС, подкрепено от БСП.
12
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Мунлите - вън от политиката !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер по болест преди 14 години
*** тъпара. Тея се оакаха поголовно. Язък за големите надежди. Смениха се крадците с некадърниците. Язък за Бочо. Жална ни майка с тези мухльовци.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Все едно гледам телевизия Spice Platinum
9
0
 
0
 
! Отговори
Инвалид преди 14 години
Е.а ти държавата! Щом опря до парите за децата и за инвалидите....Няма друга такава държава...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"размер на 4-5 милиона лева"разликата от милион ако за вас е малка, за тези хора не е! Каква интеграция бе, половината от тези хора не са излизали от домовете си с години, а вие ще ги преквалифицирате. Къде-от бокса в хола ли? Срам нямате!
7
0
 
0
 
! Отговори
Гуфи преди 14 години
Сметката показва, че тези "програми" по заетост ще разкрият по 2-3 работни места в общините. Това е огромен успех в условията на криза. Че тя Индия има по-добра политика! Тези програми за преквалификация също са веселба. Ще учат филолога как да бъде шивач :) Все пак да изчакаме голямата веселба наречена "Програма на правителството за излизане от кризата", която ще се появи в средата на следващата година, когато няма и да има нужда от нея.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Русия съв в Русия съм в СиБанк съм
5
0
 
0
 
! Отговори
Софрон преди 14 години
О комунисти или седесарино що се срамиш да се наречеш българин а се нарече гербаджио
4
0
 
0
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Тия хайвани дето ни управляват ,освен ,че са измамници са и некадърници,предишните бяха само измамници.Те не са платили детските на децата за празниците,не са платили на инвалидите /баща ми -инвалид 96,5% ,няма с какво да му взема лекарство / те ,наглеците плащат и изпращат военни.Това е все едно някой да си купи мерцедес пък децата му в къщи да гладуват,както гладуват сега много български деца,заради Герб.