Покланяме се пред Апостола на свободата

Възпоменателната церемония пред паметника му е в 18 часа
19 фев 2010 09:16,
136
Покланяме се пред Апостола на свободата
Снимка: БГНЕС

Възпоменателна церемония по повод 137-та годишнина от гибелта на Васил Левски организира Столичната община.

В 17.00 ч. в храма "Света София" ще бъде отслужена панихида в памет на Васил Левски от Знеполския епископ Йоан.

В 17.40 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до паметника на Васил Левски.

Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола ще започне в 18.00 ч.

На церемонията ще присъстват президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

За първи път в официалната церемония ще се включат и ученици от столично училище. Възпитаниците на 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Констатин Гълъбов" ще прочетат есе за Апостола на свободата.

Заради възпоменателната церемония се въвеждат редица ограничения в движението.

От 15.00 до 20.00 ч. се забраняват влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "В. Левски" между ул. "Оборище" и бул. "Дондуков", бул. "Я. Сакъзов" между ул. "Кракра" и бул. "В. Левски", ул. "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "Оборище" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "11-ти  август" между бул. "Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски", ул. "15-ти  ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски",  ул. "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска".

От 15.00 до 20.00 ч. се забранява влизането на превозни средства  по бул. "В. Левски" при бул. "Цар Освободител" в посока ул.  "Оборище" с изключение на линии с номера 9, 280 и 306, по бул.  "Я. Сакъзов" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока ул.  "Кракра" с изключение на трамвайните мотриси от линии с номера  20 и 22, както и по ул. "Врабча" при ул. "Дунав" в посока бул.  "В. Левски".

От 8.00 до 20.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на  превозни средства на северната част от пл. "Св. Ал. Невски", ул.  "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул.  "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска" и се  закрива базарът за художествени тъкани.

От 16.00 до  20.00 ч. се променят частично маршрутите на  тролейбусни линии с номера 1, 2, 4 и 11.

Тролейбусите по линии с номера 1 и 2 ще се движат от бул. "В. Левски" обратен завой при кино "Одеон", бул. "П. Евтимий" и по  маршрута си, по линии с номера 4 и 11 - от бул. "Цариградско  шосе" по бул. "В. Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и  Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. 

Тролейбусните линии с номера 1, 2 и 4, които остават в участъка от ж.к. "Х. Димитър" до ж.к. "Левски Г" ще се движат от ж.к. "Х.  Димитър" по ул. "Ильо войвода" до ж.к. "Левски Г".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
POPA преди 14 години
egati apostola kradets bandit daje do takava stepen 4e 4ak sa go predali svoi hora
124
0
 
1
 
! Отговори
Чао преди 14 години
До предните три поста..........не си разбрал същноста..........Апостола на СВОБОДАТА......е направил нещо, което трябва ,да се прави и днес.....требе да се чустваме свободни и , ако сме такива никой и никога не може да ни зароби....не става дума за нации и народи, става дума за свободата на човешкия дух!!!!!
123
0
 
1
 
! Отговори
Народе !!!! преди 14 години
и ред все такива хубави права за пряк контрол. edname4ta.dir.bg/_wm/addressbook/?df=44Който обича Апостола, продължава делото му. Душманите го "честват" и го окачват по стените.
122
1
 
1
 
! Отговори
Народе !!!! преди 14 години
- в групи за връзка повсеместно /по телефон и е-мейл freeinf***gmail/. Начинът си е още от НЕГО. И после с едно мирно всенародно бунтче си вземаме свободата с пряк контрол на всички във всички власти с всички възможни права, напр. право да свикваме референдуми за закони, каквитo искаме, право да отзоваване всеки юнак от държавна длъжност, реално право на информация, пряк избор на съдии, прокурори, началници РПУ, възлови министри, сезиране на КС и ред все такива хубави права за пряк контрол.
121
1
 
0
 
! Отговори
Народе !!!! преди 14 години
че "не сме можели" да се управляваме и "заслужаваме" управниците си, оградили се от нас с високи зидове и хранени песове. Кога въобще са давали на този народ да се управлява? Кога са го питали за нещо? С насилие и лъжи го отстраняват и държат в безпомощно състояние, пречейки му всякак да обедини силите си - защото такива има. И точно затова хората ни се нуждаят от насърчаване и окуражаване, че МОГАТ да се освободят, ако се свържат преди всякакви партии за общи действия при общи искания - в групи
120
1
 
1
 
! Отговори
Народе !!!! преди 14 години
Едно неизпълнено завещание нито сме свята, нито чиста, нито дори рес-публика -държавата ни е частно притежание. Поробени сме в собствената си страна. Отстранени сме напълно от управлението - чрез самите закони, чрез всички политики - икономическа, финансова, образователна, медийна, правоохранителна, наказателна, здравна - пауперизират, рекетират, прогонват предприемчивите, оглупяват децата, лъжат, мамят, заглушават, сплашват с беззаконие, морят стари и болни, а после ни казват, че "не сме може
119
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
Поклон пред Апостола и един голям български поздрав към всички наши югоизточни съседи - ще използваме всеки един момент да ви поздравяваме, докато сме живи!!!!
118
0
 
1
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Вечна памят на Българската икона !!!!!! Бог да го прости!!!!
117
0
 
4
 
! Отговори
! преди 14 години
В огромна заблуда си ... а паралела между Христос и Левски ти го направи. Аи много убедено говориш пълни глупости, какво е било може да се види и от най-големия ***. От какво още не са се интересували ... от Търновските Въстания? и Кои са ти източниците бе фес? Не заслужаваш да споменаваш името му! Алоо....модовете????+ "на централно географско място в София", а какво точно казваш ... ? Безсрамен ***! В Анадола!
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей,гарване, престани да грачиш грозно, зловещо.Аман от многознайковци-простаци.Поклон пред паметта на най-големия герой на майка България-Левски!Не пиши повече в гози форум.Мястото ти е в някой анти-български.Пфу,че *** си ти!
115
6
 
1
 
! Отговори
Един от вас преди 14 години
Е аз не казвам че било централно място тогава, но е най-високата точка на София, да ти напомня нещо за мита за разпанатиия евреин Христос аааа а че бил неуловим и не могли да го фанат властите на Империята - абсурд те не са се интересували от кокошкари и палячовци като тоя Левски дето разказвал приказки на селяните по кръчмите.
114
2
 
5
 
! Отговори
! преди 14 години
Абе хитряга, аре помисли пак колко е било централно мястото тогава!!! Ако сега се намира в центъра на София, тогава е било в покрайнините.... ходи си у великата османска помия и стига си очернял паметта на националния НИ герой....!!!!!!!!!!!Днес.бг-спите! Как изобщо допускате някой да хвърля такава помия, за ТОЗИ човек,особено на този ден!
113
10
 
2
 
! Отговори
Един от вас преди 14 години
Левски е като Осама бен Ладен на Балканите, пренесен един век назад във времето. Същите принципи, същите идеали, същите цели и същите средства като него. А питал ли се е някой кой го е спонсорирал тоя самозванец да ръси псувни срещу Имперята по кръчми и изби? Ами това е въпрос - на междуИмперски интереси. Нашето освобождение е било един вид подарък за Империята отървали са се от един тумор, който взел много да смърди след 1876, когато някой лъснал тезатаата за геноцид тука
112
11
 
2
 
! Отговори
Един от вас преди 14 години
И престанете да идеализирате всеки на който по някаква причина му е било криво във Великата Империя, не мислите ли че много се престаравате с тоя Левски, и че има много митове и легенди в житието му. Самия факт, че уж случайно е обесен/не доказано!!!/ на централно географско място в София, на най високото и точка е доказателство, че някой се е опитвал да го изкара по велик от Христос, абсурдно нали! Как така се е защитавал сам, като е бил неграмотен и едва ли е говорил турски така добре
111
0
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Poklon pred pametta na Levski i neka po4iva v mir!
110
1
 
2
 
! Отговори
ленка преди 14 години
моля премахнете коментари 116 и 117
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
116, ти който си написал това си направо психопат.Извинявай,че те обидих,но стига вече храчки, нищо свято не ни остана.Поклон пред Апостола на свободата-Дякон Васил Иванов Кунчев-Левски!Мислено съм в София, пред паметника му.
108
6
 
1
 
! Отговори
Един от Вас преди 14 години
Никой във Великата Империя не се е интересувал от подобен кьорфишек като тоя разпопен престъпник Левски /знаесе че са го прогонили от манастира а не е избягал сам/ ярестуван е защото не се е подчинил на полицейската власт и е бил без документи за самоличност. Не си мислете че през 19 век Османската имеприя са били като диваците на Шака Зуло, напротив там е царял ред, законност и демократизъм, последното обаче Ататюрк превръща в тоталитаризъм
107
8
 
1
 
! Отговори
Един от Вас преди 14 години
Левски е бил един много объркан млад шовинист, който си е въобразявал, че с байряк и пищол може да се бори срещо Великата Османска Империя. Не знам що за герой е бил щом като никой в Имерията не е обръщал внимание на него и смешните му сбирки, в които си говорили за това как ще дойде Русия и ще вържем и ще цъфнем, ах колко познато нали. Да арестуван е и е обесен, но не защото е правил сеир по селските изби а за убийство на ДЕТЕ и участие в Обир на Държавната Хазна. ПРЕСТЪПНИК!!!!
106
0
 
1
 
! Отговори
ифф преди 14 години
Поклон пред този велик българин!!!!!!!!!!