Д. Попов: $2 млрд. от резерва минаха през куфарчета

Имало списък за тези пари, който бил държан от Андрей Луканов
21 фев 2010 18:14,
194
Д. Попов: $2 млрд. от резерва минаха през куфарчета
Димитър Попов. Снимка: Булфото

"Поне два милиарда долара минаха през куфарчетата. Това бяха парите от валутния резерв. На някой чувствително се напълниха джобовете", каза пред bTV бившият министър-председател Димитър Попов.

"От март до декември 1990 година, това прави осем месеца, от валутния резерв изчезнаха 2 млрд долара", спомни си той.

Според него имало списък за тези пари, който навремето бил държан от Андрей Луканов и е ясно кой ги е получил.

Попов смята, че много малко от тези пари са се върнали обратно в страната.

"Този процес е доста мъчителен", каза още бившият премиер.

Той съобщи, че в момента получава 400 лева пенсия и не съжалява, че зад него са минали такива огромни суми.

По отношение на днешното управление Попов каза, че "стиска палци" на правителството, за да успее.

"Премиерът е симпатичен, но той се нагърби с доста неща, а това изисква доста време", каза в заключение Димитър Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
2
 
! Отговори
Правист преди 14 години
Това,което казвате господин Попов, е абсолютно вярно! но не казвате,че именно Луканов ви нареди като силния човек тогава да регистрирате ДПС за участие в изботи за ВНС/ въпреки,че беше и е партия на етническа основа/, А след това пак Луканов ви възнагради за това на;ционално предателство,като ви определи за министър-председател след неговата оставка в края на 1990 т.Може би хората вече са забравили,че през 1990 г. Димитър Попов бе председател на Софийския градски съд,който регистрираше партийт
170
0
 
1
 
! Отговори
С. преди 14 години
Попето ми беше даже симпатичен. Виждал съм го, след като сдаде премиерския пост, с пазарска торба да купува доматен разсад от Женския пазар. Виждал съм го и в зала България. Но сега той прави самопризнание за съучастие в тежко престъпление. Защо не е предприел нужните мерки, след като е знаел толкова много за тези широкомащабни престъпни действия? Да чакаме прокуратурата да изпълни своя дълг. За многознайковците: 1/Д.Попов не е бил член на БКП, 2/Съмнявам се Д.Попов да е издавал смъртни присъди занимавал се е главно с транспортни произшествия.
169
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди малко министъра Дянков каза по тв че няколко десетки българи имат банкови сметки в Швейцария и са изглежда изплашени да не се разчуят имената им - става въпрос за диска който хакер е продал на германското правителство.
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Забелязвам , че напоследак всички започват много да говорят до преди година нямаше подобни изкавания!Задавм си въпроса и се чудя от кого ги е било страх до сега за да говорят.
167
3
 
5
 
! Отговори
7 преди 14 години
такъв списък имаше и при баба , но и тя почина . защо ни праща при умрелите . ако има списък - покажете го , ако не го покажете - няма списък . дрън-дрън само зрелища и слухове за бедния народ .стойността на обектите за приватизация беше определена на около 30 милиарда долара и беше обещано , че с част от тях ще бъде изплатен външният дълг на страната , а с останалите пари България ще стане Швейцария на Балканите - къде са парите от приватизацията.
166
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЗИ *** ОБЯСНИ КАКЪВ КАПАЦИТЕТ ОТ ПРОФЕСОРИ Е ИМАЛ В НЕГОВИЯ КАБИНЕТ И КОЛКО ДОБРИ НЕЩА Е НАПРАВИЛ С МИРНИЯ ПРЕХОД! НИКОЙ НЕ ГО ПОПИТА -"КАК ДОПУСНАХТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ"ЗАЩО НИЩО НЕ СЕ СЛУЧИ НА КРАДЦИТЕ !172 КОМЕНТАРА-ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА КРАДЦИТЕ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ОТГОВАРЯ-НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА НЯМА ВИНОВНИ КОЕ ДА СМЕНИМ ? СИСТЕМАТА ИЛИ ДЪРЖАВАТА!МНОГО СМЕНИХА ДЪРЖАВАТА!КОЙ ЩЕ СМЕНИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО !ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА СИСТЕМА Е... МАЙКАТА НА НАРОД И РОДИНА !
165
1
 
8
 
! Отговори
nue преди 14 години
може и да е прав г-н Попов, но за мен е компроментирен, не ми е приятно да виждам бивш премиер да е адвокат на именити престъпници! така че гусин Попов, заврете се в миша дупка!
164
5
 
4
 
! Отговори
БУЛГАР преди 14 години
ДО ЧЕ - 132ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО.НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА КОМУНИСТИ,А ЗА ***. ПОСЛЕДНИТЕ ИЗОБИЛСТВАТ ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ.МНОГОТИЯ!*** СА "ИДЕЙНИ"БОРЦИ ЗА ПАРИЧНИ ЗНАЦИ НА ГЪРБА НА "ВЕРВАЩИТЕ". В ЖИВОТА УТОПИИ ОТПОДОБИЯ НА ""ГРАДА НА СЛЪНЦЕТО"" НЕ СЪЩЕСТВУВАТ
163
7
 
7
 
! Отговори
ha-taka преди 14 години
Премиерът е симпатичен?? Егати! По това ги избираме и по това ги оценяваме!
162
3
 
11
 
! Отговори
Костов преди 14 години
Не може да бъде, господин Попов. Комунистите дори не поглеждат към чуждото.
161
0
 
5
 
! Отговори
llll преди 14 години
Ami daite go toq spisak,de.....
160
4
 
10
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Много тъпо изказване. Толкова тъпо, че нямам думи. Хайде, изкажи се по въпроса за национализацията, колективизацията и и прибирането на всичко натрупано от фондовете в бюджета на соц. България.И последвалия фалит и загубата на тези фондове. Вместо да скърцаш и скимтиш, обясни, защо пенсиите на работилите по това време са ниски. Защото им окрадоха натрупаното.
159
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tova sa parite otkradnati neposredstveno sled razpada na sistemata, ami sled tova za kakvo govorim, moje bi za okolo 100 miliarda......
158
3
 
10
 
! Отговори
Памет преди 14 години
Проблема на българите е, че имат кратка памет. Този, вместо да е разчекнат за убийството на българи /точно убийсто - не е метафора/, той шества из телевизии.Това е толкова гнусно, че няма накъде повече.
157
4
 
13
 
! Отговори
27 милиарда преди 14 години
Комунистите ограбиха България. Тези 2 милиарда раздадени в куфарчета са САМО ВЪРХА НА АЙСБЕРГА. Затова сега България е последна по доходи в Европа и тъне в мизерия.
156
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и какво знаеш ти преди 89-та ?да не се окаже,че ти си момчето....
155
3
 
8
 
! Отговори
Куфарчето преди 14 години
Момче, явно с много неща не си запознат, така че по- добре замълчи. Мисли си там, каквото са ти наредили и не се набутвай в спорове по теми, които за теб са непонятни. Много неща имаше в България преди 89-та г. за които не знаеш и няма откъде да знаеш.
154
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
най-голямото крадене стана при Костов и при Царя.при другите пак имаше крадене ама не чак толкова по размери
153
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
2 милиарда, а какво акза Никола Филчев за костовашката приватизация - от 30 млрд. в държавата влезли 3 млрд. и всичко било изпипано според закона. При това само дотолкова се е добрал, а по-вероятното е костоваците да са присвоили някъде около 200 млрд. Крадецът вика, дръжте крадеца, а овцете блеят радостно. После при Симеон Крадливий колко милиарда изчезнаха?
152
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Д.Попов защо се прави на света вода ненапита? Ако наистина са източени държавни пари, в осемте месеца преди той да стане премиер, защо той като стана премиер не се постара да ги върне обратно?