На борба, другари!?!

Комунистически клуб “Че Гевара” призова за контранастъпление срещу капитализма
19 мар 2010 17:55, Красимир Ангелов
531
На борба, другари!?!
Снимка: Булфото

Финансовият министър Симеон Дянков вече може да трепери, след като го подгониха и... партизаните. Борбата с икономическата криза и антикризисните мерки на правителството срещнаха остра съпротива и от Съюза на комунистите в България.

В отворено писмо до медиите представителите на комунистически клуб “Че Гевара” от Пловдив посочват директно причината за икономическото нещастие на хората в България - реставрацията на капитализма.

“Основа на правителствената стратегия за излизане от срива на капитализма са радикалните промени в системата на социалните осигуровки, повишаването на възрастта за пенсиониране, разко намаляване на работната заплата, на пенсиите и на всички социални придобивки.

Това мракобесие носи отпечатъка както на консервативната и либералната мисъл, така и на продажната социалдемокрация, която поддържа антибългарската политика на капиталистите и се е поставила съвсем доброволно в пълно съгласие с действията и решенията на институциите от Европейския съюз”, посочват комунистите.

Те роптаят открито и срещу българския бюджетен дефицит, външната и вътрешната задлъжнялост, които се използват за “идеологически терор спрямо всички работещи слоеве в страната – работници, малък и среден индустриален и търговски бизнес, дребни и средни селски стопани”.

Обръщението към народа завършва с патетичен партизански призив за всенародна съпротива:

“Съюзът на комунистите в България призовава трудовите класи и българския народ да се организират и без забавяне да преминат в контранастъпление...

...Работниците могат да живеят по-добре без капиталистите!

Те произвеждат богатствата и тези богатства им принадлежат!”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
0
 
0
 
! Отговори
николина преди 14 години
браво "ЧЕ ГЕ ВАРА", с вас съм и всички край мен и те не са малко! всички поплювковци ,писали разните си глупости, да четат Маркс , ама на гладен стомах, с 22% ддс,с2% здравна вноска ,с данък за въздуха който дишат,за слънчевите дни ,които ги топлят и всичките още благинки от капитализма и отгоспода-бога български Б.Б.
467
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стефко, явно си роден 1988 година.Преди да се изказваш толкова категорично за това кой какво е направил за Родината, пиши в Гугъла БЪЛГАРИЯ КОЯТО ИЗГУБИХМЕ , врез, прочети и тогава пиши кой е строил и кой е грабил.
466
1
 
2
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
до просешка тояга ни доведИ твоя кумир Станишев, а преди тва неговите кумири Гоце, Луканов, Виденов и Мони Черепа! Ако сте съгласни обсадете Позитано!
465
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако излезе сега бай Тошо от гроба как ще ги вкара в ред всички леле мале ще помете всичката помия на БГ населението ще остане на половина моловете ще станат пандели обаче останалите ще живучкат яко хахахаха
464
8
 
4
 
! Отговори
До всички преди 14 години
Хора великата ви демокрация до къде ни доведи.Толирирани са ***,живота е скъп,много хора с кредити,Българското население намалява с рекордите на Гинес.Ако сте съгласен на такъв живот ми дайте ръка на долу.
463
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
точно така е, браво на теб!!!
462
8
 
8
 
! Отговори
stefko 88 преди 14 години
майка ви да *** комунистическа! окрадохте родината!!! турям *** връз вас и ги мажем!!!
461
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко Борисов е комунист, работил винаги за комунисти.Сергей е комунист, Иван Костов е комунистил, пратен от БКП да прави "демокрация"..от 45 до сега комунизмът никога не си е отивъл за съжаление.......
460
5
 
13
 
! Отговори
Костов преди 14 години
И децата знаят че Комунист = Крадецоще партизаните са грабили мандрите на времето, от тогава са свикнали да крадат - та досега.Нали затова всички соц. държави бяха бедни и западнали, и Куба и Северна Корея все още са, защото където управляват комунисти се краде яко от държавата.
459
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
че в момента си е комунизъм в България, тези къде са тръгнали да го свалят?
458
7
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Макар да не съм комунист, а социалдемократ , ще си позволя да ти кажа едно-комунизма още не сме го доживели.Той е въпрос на бъдеще, но далечно бъдеще.А за това, че се провали целия бивш соц.блок вината е предимно вътрешна -имаше така нареченото време на застоя, когато всички легнаха на стари лаври и нищо ново не правеха.Изигра роля и предателството на Горбачов, купен за жълти стотинки.Да кажеш нещо за комунистически Китай?Който дава заем на капиталистическа Америка за излизане от кризата?
457
6
 
7
 
! Отговори
до преди 14 години
отворените,дето плюват,та чак ше се задавят.Може социализма да не е бил безпроблемен,но такова разслоение в обществото нямаше.Сега при великата демокрация си имаме олигарси,присвоили стотици милиони и мучовци опъващи каиша да изкарат насъщния при тез същите честни капиталисти.Може ли някой да каже каде е средната класа-гръбнака на всяко наистина демообщество?Няма я ,защото никога не са искали тези,които управляваха две десетилетия да я има,нито пък работеха за това.
456
0
 
4
 
! Отговори
FASHIST преди 14 години
mn umni nqma shto zatva 89 go duhaha ne che haresva amerikancite de site sa bokluci.SIchkite sa evreiski maimuni
455
8
 
3
 
! Отговори
Четете, о простаци! преди 14 години
Тепърва има да ги търсите комунистите, но няма да ви огрее. Те узряха, че сте неблагодарни *** и вече ще помагат само на други комунисти, а не на всички *** и некадърници. Комунистите са били и са най-умните, най-добрите, най-кадърните и способни хора на света, така че винаги ще се оправят в живота - какъвто и строй да дойде. Можете само да им завиждате и да злобеете. А пък да говорят за комунизъм хора, които не са прочели и една книга в живота си е толкова смешно, колкото и жалко.
454
2
 
7
 
! Отговори
Цар Борис преди 14 години
Аз да питам "комунистите" що свалиха монархо фашизма тогава в семеиство имаше по 7-8 деца и се изхранваха както 2-3 в днешно време!
453
2
 
1
 
! Отговори
JIKO преди 14 години
Na koito ne mu e iasno - komunizma umria, provali se kato obstestven stroi i zagina, samo kom-cimentena glava moje da otreche tozi fakt
452
7
 
2
 
! Отговори
изумен преди 14 години
А колко щеше дабъде построено, ако ги нямаше комунистите в България тези 45 г. и още 20 да запишат на именцата си откраднатоот ! Аз бях противник на икономическата политика на Дянков, но след като видях в кои редици съм - на *** комунисти ще преосмисля позицията си !
451
1
 
4
 
! Отговори
.... преди 14 години
pluite komunizmit ama prez tozi period e izgradeno vsi4ko v bulgariq bilo to fabriki u4ili6ta polkove puti6ta centralii. sega kakvo se izgrajda benzinostancii banki i jili6tni zgradi dan e govorim za voiskata ......
450
0
 
0
 
! Отговори
Prosto mnenie преди 14 години
Az pak v tezi teshki vremena predvijdam bum na prostituciqta i profesionalnata i neprofesionalnata.Vseki da si pravi izvodite !
449
3
 
8
 
! Отговори
ангел преди 14 години
искам да зна само едно: Качо го осъдиха за създаване на нацистки сайт, а комунистите си имат официален легален съюз - е как става тая работа? нали цяла европа прие декларация, с която приравни комунизам с нацизма?