Щом филоложки започнаха да обират банки от немотия...

Кризата промени профила на престъпниците, обобщи Цветанов
14 апр 2010 15:00,
289
Щом филоложки започнаха да обират банки от немотия...
Камерите на банката заснели учителката. Снимка: БГНЕС

37-годишната учителка, обрала 20 бона на 15 март от клона на ПрокредитБанк в Плевен, дълго време обмисляла престъплението, обяви комисар Светозар Илиев, шеф на областната дирекция на полицията Плевен.

За да промени външния си вид, жената използвала светлокестенява перука, тъмни слънчеви очила и шал, които след обира свалила и захвърлила в района на кино "Освобождение".

Действала сама, влетяла в клона и заплашила персонала на банката (три служителки) с пистолет – детска играчка.

Извършителката – Поля Даскалова – е преподавател с висше образование по български език и литература и английски език в Средното общообразователно училище в Славяново. Тя е и председател на местно читалище. Семейна е, с две големи деца – момче и момиче.

Още по темата

В самопризнанията си пред съдия казала, че прибягнала до обира, тъй като имала около 20 000 лева дългове към банки, неизплатени сметки и задължения, които върнала със задигнатите от банката пари.

Вече й е повдигнато обвинение за извършен въоръжен грабеж.

„За първи път в Плевен автор на подобно тежко престъпление е жена“, обяви комисар Илиев.

По думите му Даскалова била хваната снощи, след седмици разследване и обстойно гледане на видеозаписа на камерите на банката. Жената признала за деянието си.

Ако се докаже вината й в съда, наказанието, предвидено в закона, е от 6 до 15 години затвор.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов остана учуден и възмутен от това, че учителка е прибягнала до такъв дързък обир, но:

"Кризата променя профила на престъпниците", призна той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Народа изкреизи и ще яде живи гербери
9
18
 
5
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Мой приятел ученик наскоро ме осведоми неговата учителка дава частни уроци на цялата група по 15 лева на час ги потготвя хахах показвала им снимки от екскурзиите, питам докога тези социални психопати учителите ще правят правят, каквото си искат и ще разполагат както си искат!И герберските шменти се бият в гърдите ПРАВИЛИ РЕФОРМИ!
8
6
 
18
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
Офф, тоя си е *** милиционер и това е. Те твоите подчинени, цялата *** в МВР, не стига че получава едни от най високите държавни заплати, че и дрехи за храна, извънредни, 20 000 при пенсия, пък самата пенсия - 20 години преди учителите, но и си изкарват допълнителни с рекет, сводничество, наркоразпространение и откровенна просия по пътищата. Профила на българския престъпник е - обичайно полицай, пък после всички останали.
7
4
 
9
 
! Отговори
служител преди 14 години
Абе като слагате снимка на темата поне да е актуална - това е снимка на обрания клон на банката в София - кв. Овча Купел!!!! Айде малко по - професионално! :D:D:D
6
2
 
31
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Учители крадатПолицаи крадатЧиновници крадат Даначни крадатПолитици крадат .......и ОЩЕ ХИЛЯДИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ КРАДЦИ
5
2
 
26
 
! Отговори
bj преди 14 години
Кризата не променя профила на престъпниците, тя ни опустошава. Днес е учителка, утре може да е всеки от нас. Дойде време от нас си да се пазим. Какви времена!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами то нека сме на тоя хал и банките да нахалстват като сега , пък да видим дали ще остане една читава Банка в тая страна, трябва да разберат един път завинаги че ако искат да просъществуват в държава като нашата е да слезат от небесата на финансите и разберат нуждите на хората, така хем ще се запазят а и да заботатеят могат!!!!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
sс тия мизерни уч. заплати.....дотам я докарахме
2
8
 
46
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Ами Цецко кво да се прави учителите не получават милиционерски заплати с които да могат да си напазаруват 5 апартамента като тебе. А като ти гледам пуделската физиономия престъпността отдавна си е променила профила.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
glupav** Ceci, krizata kara normalnite hora da vyrshat prestypleniq !!! sorry za lat