Прокуратурата поиска Лечков да сдаде кметския стол

Окръжната прокуратура в Сливен му повдигна 7 обвинения
16 апр 2010 12:20,
195
Прокуратурата поиска Лечков да сдаде кметския стол
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Сливен внесе иск в Окръжния съд Йордан Лечков да бъде отстранен като кмет на града.

Според съобщение на прокуратурата срещу Лечков са повдигнати 7 обвинения – за злоупотреба със служебно положение, за нецелево разходване на бюджетни средства, както и за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

В четвъртък стана ясно, че срещу сливенския кмет има три обвинения. Според едно той не е спазил решение на общинския съвет за продажбата на битака в града. Така щетите само по неустойките са в размер на близо 1 милион лева.

Още по темата

Според друго обвинение той е подал в кадастралната служба заявление с невярни обстоятелства – поискал да бъде издадена скица на 30 дка земя, като посочил, че е общинска, а в терена бил включен и парцел на Горското стопанство.

Освен това според прокуратурата Лечков е опитал да въздейства върху бившия шеф на данъчното Петко Дюлгеров, за да прикрие резултати от ревизии на определени фирми.

В съобщението на Окръжната прокуратура се посочва, че искането Лечков да бъде отстранен от длъжност е с оглед на повдигнатите му обвинения, които имат за предмет престъпления, извършвани във връзка с работата му, както и за да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
13
 
! Отговори
ДО 114 преди 14 години
Голям икономист се извъди бе братле. Повръща ми се от такива като теб! Какво хубаво си видял от всички тези години демокрация?!?!? Сега когато някой се опитва да направи нещо е лош, явно и ти си от онези клиенти на прокуратурата, в противен случай немога да разбера що за мислене имаш. Дано това правителство успее да направи това което друите само обещаваха.
118
0
 
11
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
*** разкопа целия град дупка до дупка сетихте се кога да го гоните...
117
1
 
8
 
! Отговори
червената мафия преди 14 години
ох той да е само ЛЕЧКОВ още колко такива има като него в ДОБРИЧ са всичките за издаване на постовете ама няма кой да ги раздруса !
116
0
 
8
 
! Отговори
Dan до yann@mail.bg преди 14 години
А ти зададе ли си въпроса за какво бяха опапкани тези 2 млрд., спор няма Бойко ги е дал ама кой е папкал, а?
115
1
 
1
 
! Отговори
мамут преди 14 години
Локо Мз,то в Б група беше по-яко.Нямаше билети,полиции,влизаш с пушената риба,салам,кашкавал,опъват се софри вино,ракии.Супер беше
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има и бивши кметове които подлежат на проверка.Например Карагеоргиев от Търговище който чрез шофъора си изтъргува три нови служебни автомобила под предлог ,че са откраднати......??
113
5
 
16
 
! Отговори
а преди 14 години
Плешивеца в панделата ВЕДНАГА!!!
112
11
 
4
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 14 години
Ти си голяма работа. Като две по-малки.Бойко, като е толкова наясно, що не каза, че папка от държавния резерв?Ей, това са 2 млрд. близо! Не са 20лв.Уж предишните крали, ама оставили резерв от 8млрд.Въпрос: За колко ще го изпапка Бойко и кога прогнозирате той да се превърне в новия Жан Виденов?
111
0
 
4
 
! Отговори
Бургос преди 14 години
Малък си момчето!Много си малък,че чак си жалък!Айде,че много време ти отделих!
110
6
 
2
 
! Отговори
сливналия преди 14 години
Ся........лечков че краде като за световно-няма спор. Но!!! И целия общински съвет също!!! Там са само отбор юнаци-роми, сутеньори и т.н......И в момента е борба за кокала! Не за правда! Да ви е ясно ако не знаете...
109
6
 
2
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Офф професоре виж си гледай твойте възможности, а не гледай тези на другите, тъйкато ти си в ***, не аз. А и не се прави на такъв голям интелект, това че пишеш нищо не означава. Чудно ми е да те чуя само как говориш на български, щото 1/2 от българите говорят с *** си и са много малко тези които говорят правилен български език.
108
1
 
17
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 14 години
КАКЪВ ПЪК ТОЛКОВА ГОЛЯМ ФУТБОЛИСТ Е БИЛ ЙОРДАНЧО?ДА,ВКАРА ЕДИН ГОЛ НА ГЕРМАНИЯ И АЗ НЕ ПОМНЯ ДА Е БЛЕСНАЛ С НЕЩО ДРУГО.НЕКА СИ СЕ ЗАНИМАВА С ФУТБОЛ,ЗА КМЕТ НЕ СТАВА СПОРЕД МЕН.
107
1
 
7
 
! Отговори
Локо МЗ фен преди 14 години
Браво на прокоратурата!Сливен в Б група...оле-оле
106
0
 
28
 
! Отговори
до 45-тъпо племе преди 14 години
Дали ние българите сме тъпо племе е спорен въпрос,а това че сме прости не подлежи на никакво съмнение.А ти умнико,дето си се подписал под номер 45-идвал ли си в Сливен,че даваш кардинално мнение.Градът ни е заприличал на бунище,особено кварталите.улиците са разбити като след бомбандировка,не се изказвай неподготвен.Лечков е най некадърния кмет,който градът е имал.ТОй бил голям футболист-може да е бил,но е бил за времетоси,а това че е бил добър футболист не го прави добър кмет.
105
0
 
14
 
! Отговори
Историк преди 14 години
Предлагам,на Сливенския общински съвет,да приеме решение с което в герба на гр.Сливен да бъде извезан и средния пръст на Лечков. На мястото на Хаджи Димитър на пиедистала да бъде поставена бронзова склуптура на средния му пръст.Това да бъде символа на Сливен завещан от Градоначалника/градорушителя/ -Лечков
104
2
 
9
 
! Отговори
затворник преди 14 години
Ела кмете на Сливен, да ти покажем как вкарваме голове със задна прашка.Чакаме те !
103
1
 
5
 
! Отговори
Локо МЗ фен преди 14 години
Сливен в Б група ....оле-оле
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Време е селяците да си оставят манталитета по родните села и в София да се държат като нормални хора.
101
1
 
8
 
! Отговори
Ура преди 14 години
Вижте кво шкембе е пуснал само стегнатия преди футболист - личи си, че човек с властта се облажва и угоява
100
4
 
4
 
! Отговори
Бургос преди 14 години
Ти си ми ясен,щом ми пишеш,"ЗА ТВА ЩИ",хайде ходи се пързаляй на друга писта!Явно толкова са ти възможностите!!!