Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен

Бизнес асоциация поема защитата й, твърди, че е невинна
20 апр 2010 07:00,
331
Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен
Поля Даскалова. Снимка: Булфото

Националната асоциация на българския бизнес (НААБ) поема защитата на обвинената в обир учителка Поля Даскалова.

"Смятаме, че правата на Поля Даскалова са изключително нарушени, тъй като е изтекла неправомерно информация от досъдебното производство. Ще поискаме от ВСС да направи разследване за изтеклата в медиите информация, че тя е признала детайли по делото. Това е противозаконно и вреди на целия процес", заяви шефът на асоциацията Светлозар Николов.

Това според него нарушава презумпцията за невиновност, тъй като до издаването на съдебна присъда лицето се счита за невинно.

По думите му семейството на Даскалова многократно е било заплашвано от банките по телефон, което е подтикнало Даскалова към обира.

"Пращани са банкови служители в читалището и в училището, където работи г-жа Даскалова. Тези служители са разпитвали работещите там, казвали са на всички, че дължи пари, което е тотално погазване на правата на длъжниците", каза той.

Николов уточни, че разноските по защитата изцяло ще бъдат поети от НААБ, а човек на организацията ще присъства на всички съдебни заседания, за да следи хода на делото.

Още по темата

"Няма въоръжен грабеж, защото Даскалова е държала в ръцете си пластмасов пистолет, а не оръжие", коментира адвокат Марин Марковски, който изяви желание да защитава Поля Даскалова.

В средата на март т.г. Поля Даскалова взе 21 600 лева от клона на ПркредитБанк, като проникна в нея с пистолет играчка и дегизирана с перука и тъмни очила.

Престъплението бе разкрито на 14 април, а учителката остана в ареста. С парите Даскалова погасила дълговете си. В момента учителката лежи в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
10
 
! Отговори
аа преди 14 години
Ти като отидеш на ресторант , плащаш ли си сметката или ядеш и бягаш.Ако избягаш без да платиш , много ясно че ще тръгнат да те гонят за парите.Въобще не одобрявам такива хора , които първо се наяждат, а после като им дойде сметката дигат врява, че им било скъпо и не могат да платят.Аз като нямам пари не ходя на ресторант.И вечер спя спокойно.
232
0
 
5
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Нали твоите съпартийци наврвмето ограбваха банки и мандри, как няма да вземаш такава позиция, то си ви е във кръвта....
231
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не, не е обир. Това е било новият суперекспресен кредит, дори без лична карта. Рекламираха го по телевизията. А лихвата е шъшъшъшъшъшъ!
230
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те типращат писма, любезно по телефона ти примомнят и ти като се криеш и не отговаряш, идват да те търсят.Гледам такъв случай с мои съседи и виждам как действат.Като не са плащали 3 месеца вноски, естествено че ще ги търсят.Ти като не си платиш тока те изключват веднага, нали.Така и банката е в правото си да си търси парите.Ако всеки вземе кредит и не го връщат, банките ще фалират и покрай тях държавата.Стига глупости, човек преди да вземе кредит да си прави сметката дали може да го връща.
229
1
 
4
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Оф, рабирачът по всичко присмехулник се намеси и тук и , разбира се, пак Костов виновен за всичко, и за обири, и за вулкани, и за световни кризи...Едно си баба знае, едно си бае...
228
0
 
4
 
! Отговори
valentin преди 14 години
Bazikam se!No mi e mn.interesno kak moje jena s plasmasov pistolet da obere banka!??!K1de e ohranata ? Ikak moje da ima takiva nekad1rni ohraniteli?
227
0
 
4
 
! Отговори
didi преди 14 години
И след като предявят изп. лист и съдия - изпълнителя започне да действа, се казва - "Ама Вие не можате ли да ме намерите, за да се разберем, ами стигнахте до тук? Нали знаете къде да ме намерите?" Никоя банка не иска да съди длъжниците си , а да се разбере първо с тях, за да не се стига до съд.
226
10
 
5
 
! Отговори
с. преди 14 години
Ами банката няма никакво право да търси някого на работното място,скъпа!Банката да не ФБР!?И откъде накъде ще обясняват на колегите и какво дължи,как дължи и така нататък!Завеждат си дело в съда и я осъждат!Вадят си изпълнителен лист и отиват при съдия-изпълнител!Такъв е закона!Как може да и наложат такъв тормоз и вие да ги защитавате!?Да не сме в Дивия Запад!?Айде стига!
225
4
 
8
 
! Отговори
Вики преди 14 години
Да ви кажа ли какво значи - "тормоз" от банка ? Това означа да ти звъннат 6 пъти в един ден за те "подсетят" че закъсняваш с вноската !!! Това достатъчно ли ви е ?? Мисля че и 1 или максимум 2 пъти да ти звъннат е нормално - но да ти звъннат 6 пъти в рамките на 8 часа - накрая започваш да им крещиш че не си *** !!! Това че доброволно си подписал договор за кредит не им дава право да упражняват психически тормоз !!!!!!!!
224
1
 
8
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Много чувствителни станаха нещо некоректните длъжници. Когато вземат пари за щяло и нещяло не се замислят, а щом кредиторите им ги потърсят, писват, че ги тормозят... Що не предложите да вземем да им съберем пари, та да им върнем заема?..
223
3
 
1
 
! Отговори
valentin преди 14 години
Pusnete u4itelkata!Stanishev e vinoven!
222
0
 
7
 
! Отговори
AHB преди 14 години
Да раздаваха кредити, но не всички взимаха. Има хора, които доста добре обмислят нещата. А не юруш на маслините - те дават , ние вземаме, а после ще мислим.
221
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Във Варна двама единият завършил ВВМУ, бяха инициатори на въоръжени обири при които бяха убити много хора, така, че не ми говори, именно учителката няма право така да постъпва и да бяга после в Щатите
220
3
 
6
 
! Отговори
didi преди 14 години
Преди банката да тръгне да търси някого на работното място, явно е търсила контакт с него и не го е осъществила. Това е крайна мярка. А кредитополучателя като е в затруднено фин. състояние е редно да отиде в банката и да се консултира как да процедира. Може да му намалят вноската за сметка на срока напр.
219
2
 
9
 
! Отговори
zorro преди 14 години
До сега не съм чул банка да задължи някого да вземе пари, значи тя си е теглила заема без да си направи сметката, излиза и резултата от залената карта и тя решава да обере банката, а сега Марин Шкембеето нямало обир щото било играчка, аде бе! А щом като няма пари, хайде проверете колко струват самолетните билети до Щатите, които си ги е закупила, с тези пари можеше да покрие част от заемите си, какво ще стане ако всеки вземе по една играчка и влезе в банката.
218
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мога да разбера как някои си представят живота без банкови институции. Много прости хора има, които още си мислят за банките като за лихвари. Ами вложителите също са лихвари, тъй като предоставят парите си срещу лихва. Всички са лихвари. Лихвата е цената на парите. Учителката, шивачката, ромът - всички еднакво третиране.
217
4
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ти куни никога не си разбирал същността на нещата. Когато един образован човек, с отлична езикова култура и работещ при това е докаран до състояние да имитира въоръжен грабеж това означава, че държавата е катастрофирала. На чия страна да съм. На нея или но Си банк да речем чрез която първо Костов си я беше превърнал в касичка за далавери/ЗЛ пясъци, Копитото, Пампорово/, а сега ББ направо си я взе и стегна в иконом оръч с нея държавата. Взела 20 бона-да лошо е, но как взеха банките е ВЪПРОСЪТ?
216
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 14 години
АНБ Хората не вникват в договорите, но и банките раздаваха кредити срещу хвърчащи листчета, на хора които очевидно са задлъжняли и не могат да си погасяват вече отпуснатите кредити. Единствения варянт да се избегнат подобни сценарии, е да се въведе личен фалит.
215
2
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Какво ще рече да "притесняват"!?Те навремето мутрите така притесняваха!Че има хора,които не мислят е вярно!Ама ако наистина изпаднеш в безизходица да се обесиш ли бе,приятелю!То затова в белите страни дето имат банки на по 300 години си има закон за фалита на юридически и на физически лица!И всяка една страна разполага с защита на правата си!В България е един див и вълчи капитализъм и обикновените хора нямат никаква защита!И най-жалкото е че сте адвокати на банките!
214
5
 
6
 
! Отговори
H8C0RE преди 14 години
Защо не разследват и банките, които вече ходят с мутри да си събират вземанията?