Дяволското гърло запечатана и затворена за туристи

Скандалният акт е дело на областния управител на Смолян
13 май 2010 11:52,
60
Дяволското гърло запечатана и затворена за туристи
Пещерата Дяволското гърло. Снимка: Булфото

От сряда пещерата Дяволското гърло край девинското село Триград е запечатана и затворена за туристи, обяви кметът на община Девин Здравко Василев.

Той поясни, че причината е издадена заповед от областния управител на Смолян Стефан Стайков, община Девин, която стопанисваше пещерата, да предаде собствеността.

От 6 януари има издаден акт, с който пещерата се обявява за държавна собственост.

Кметът на Девин каза още пред "Фокус", че в момента общината обжалва акта на Областна администрация – Смолян, но все пак е изпълнила заповедта и е затворила обекта.

Едва на 9 юни Окръжен съд – Смолян, ще гледа делото срещу заповедта на областния управител, като дотогава пещерата ще е затворена.

Здравко Василев бе категоричен, че няма на идея защо се стига дотук, и то в навечерието на активния туристически сезон.

Пещерняците от клуб "Кристал", които водеха туристите в Дяволското гърло, също са освободени от работа.

Най-посещаваният туристически обект в Родопите е включен и в 100-те национални туристически обекта.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
oligofrenlandia преди 13 години
даам и после защо нямаме туристи мрън мрън - това е поредно доказателство , че можем да се прекръстим от България на Олигофренландия!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бившият кмет-лечков-е в сливен-в центъра на стара планина. а дяволското гърло е мноооооооооооого на юг.слава Богу-иначе да си е направил там екзотичен ресторант с изстудени вина. а ти чети география.
19
2
 
11
 
! Отговори
псевдин преди 13 години
Веднага да се направи изравни със земята и да се направи хотел, или голф игрище! В краен случай да се продаде на еврейска корпорация! Може и на ***.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не,няма да я подаряваме. ще я менкат!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
със същия закон,с който подариха мусала на сакскобурготски.-даде им някой лев човека.ето ти закон !
16
0
 
5
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 13 години
до госин тОДОРОФФ от БТС смолян и госин серГЕЙЧО от Ягодинска пещера, който между другото беше най върлия ДПС представител, сега боядисан в герберово синьо искам да кажа, че ГЕРБ няма да толерират такива като тях и крадливите им намерения. Поздрави пичове!
15
1
 
6
 
! Отговори
турист преди 13 години
8 що приказваш глупости. Аз бях в Дяволското гърло този Гергьовден. Входа е 4 лв и се издават билетчета. Ти като не си се поинтересувал или някой в групата ви е прибрал билетите, поне не ръси глупости. И тоя кмет на Сливен, що не се раздели с поста си като нещо не му харесва. Пещерата е природна забележителност на България и всеки желаещ турист има право на достъп. Поредната идиотщина
14
0
 
7
 
! Отговори
Severus преди 13 години
Сега и пещерата ли ще продаваме?
13
1
 
11
 
! Отговори
запознат преди 13 години
Затвориха я за да я дадат на крадците опаковани в "пещерен клаб Силивряк", които ходят като болни от както им секнаха кражбите преди две години. Сега се крият под крилото на ГЕРБ и се опитват чрез областния управител да започнат отново да крадат. Дано областния управител да излезе разумен човек не се поддаде на провокацията в която искат да го вкарат.
12
20
 
0
 
! Отговори
rono2 преди 13 години
taka trebwa samo balyci hodat da si previwat po tiq pe6teri, usluga e napravil na horata 4oweka
11
0
 
19
 
! Отговори
xxs преди 13 години
Брао, много хубаво! Само простотии се случват напоследък в цялата ни държава! Само че тия интересчии дали се замислят че пещерата е била там много преди тях, и нищо не им дава правото да ограничават достъпа до нея! С кой закон ще ми забранят да вляза в тази прекрасна природна забележителност? С кой закон ще ограничат правото ми да бъда турист и да посещавам такива обекти? ***! Поставят собствените си интереси над най-ценното което имаме - ПРИРОДАТА!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти от компютъра ставаш ли бре да ходиш по дупките? А и диви пещери май има из главата ти?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и като ги затворите,какво? ще ги подарите на някой,който ще си студи вътре бъчвите с вино?
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миналата година бях в Дяволско гърло с една група. На входа имаше един човек който ни взе 35 лева и не ни даде никаква бележка, билет или каквото и да е друго удостоверение, че сме платили. Работят смело на джоб и след това се чудим защо няма пари за поддръжка на природните ни забележителности!
7
1
 
18
 
! Отговори
УМЕРЕНА преди 13 години
ПОРЕДНАТА ТЪПОТИЯ.НАРОДА ТРЯБВА ДА Е ***,НЕ МУ ТРЯБВА ОБРАЗОВАНИЕ ,НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ИНТЕРЕСИ В ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА,ЗА КАКВО МУ Е ДА ХОДИ НА ТЕАТЪР ИЛИ ДА СЕ ЗАНИМАВА СЪС САМОДЕЙНОСТ,ЕТО ВСЕКИ ДЕН ИМА ПОЛИЦЕЙСКИ ЕКШЪН-ТОВА Е ЗРЕЛИЩЕТО.А НЕ НЯКАКВИ СИ ПРИРОДНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ.
6
1
 
27
 
! Отговори
Mi преди 13 години
ИЗРОДИИИИ, СТИГА СТЕ ТОРМОЗИЛИ ПРЕКРАСНАТА НИ ПРИРОДА С ТЪПИТЕ СИ НЕЗНАЧИТЕЛНИ ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ. ВСИЧКИ ДО ЕДНО МЯСТО СТИГАМЕ
5
0
 
28
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Жалко! Дъжавата не майчица пак се показа мащеха!Да затвориш нещо от което се печели в период на криза е висша форма на недалновидност! Срамота е! Този селендур Стефан Стайков ходил ли е там и знаели за какво става дума!
4
0
 
30
 
! Отговори
ще отвори бардак преди 13 години
Най-вероятно областният управител на Смолян ще отвори частен бардак в пещерата!
3
0
 
47
 
! Отговори
ichko0o0 преди 13 години
*** заповед .Че то може и на Шипка да забранят да се ходи,и на Белоградчишките скали и т.н. Както много хора казват *** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА.
2
9
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
предпочитам да ходя в дивите пещери, там няма такива глупост, а и дават по-добро изживяване.