Шуробаджанащина изяде главите на трима от ВАС

Как безимотни щерки и майки на съдии строят хотели по морето
18 май 2010 11:46, Екип на Dnes.bg
170
Шуробаджанащина изяде главите на трима от ВАС
Все още се строи хотела на дъщерята на Николай Урумов – Деница. Снимка: Dnes.bg

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев освободи тримата съдии, за които имаше твърдения, че техни роднини са придобили имоти в община Приморско като крайно нуждаещи се.

Тримата магистрати са Панайот Генков (председател на Първо A отделение във ВАС), Николай Урумов (шеф на Трето отделение във ВАС) и Андрей Икономов (председател на Пето отделение във ВАС).

Още по темата
Само преди дни лъснаха скандалните случаи на тримата върховни съдии, чиито роднини (дъщери и майки) са получили терени в Приморско като крайно нуждаещи се.

Дъщерята на Панайот Генков – Ваня, се е сдобила с право да строи върху 430 кв. м, за което е платила едва 1677 лв. Заповедта е подписана от бившия кмет на Приморско Димитър Димитров на 30 април 2004 година.

На същата дата Димитров е подписал и заповед за майката на съдия Андрей Икономов – 80-годишната Елка. Тя получила право да застрои 450 кв. м.

По-късно двата терена са обединени и е построен хотел, а едната част от него е с апартаменти за продажба.

И дъщерята на Николай Урумов – Деница, която е младши съдия в Благоевград, също е получила отстъпено право на строеж върху терен, отново на брега в Приморско.

Той е с площ 469 кв. м. И тя е кандидатствала за него като крайно нуждаеща се.

Теренът е на метри от обединения парцел на Ваня и Елка и в момента там също се строи хотел.

Проверка на Dnes.bg в Бургас показа, че строежите на палатите на висшите съдии в Приморско вървят с пълна сила.

"Няма как да бъдат замразени", коментира пред журналисти кметицата на Приморско Лиляна Димова.

Тя обаче допълни, че на тези терени е трябвало да бъде изграден градски парк.

Справката в регистрите на морската община е извадила на показ още няколко роднини на висши магистрати, които също са получили апетитни парцели на първа линия до плажа, представяйки се за безимотни и крайно нуждаещи се.

Сред тях фигурират имената на: Петър Попов, доведения син на бившия бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов, както и на адвокат Анна Пенгезова, дъщеря на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.

За периода 2003-2007 г. община Приморско е дала около 400 такива разрешения, допълни още кметицата.

В понеделник, след като случаите отново бяха обсъдени, шефът на ВКС Константин Пенчев призова за изчистването на съдебната система от такива порочни практики и връщането на доверието на обществото в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Понката е наше момче кукерче от нашия Ямбол се пръкна ,навремето му беше мазна баницата , взеха го в София *** та това му е житието . Ама да знаете че е алчен *** .
164
0
 
4
 
! Отговори
цецо преди 13 години
Почвам да разбирам защо *** се обиждат помежду си с "българин"......и това са съдии! Хора които пазят обществения интерес и отсъждат съобразно закона и морала! Да, не са нарушили закона, но пази боже от такива съдници!
163
0
 
2
 
! Отговори
burgas преди 13 години
davam 5000 za 1 dekar na 1-va linia. Ot glad umiram. Na tezi mamka im da e.a. Da se vzrivava vsi4ko. Sadiii li..... kato v Kitai. na stadiona.....i....6te sam spokoen
162
1
 
4
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
И за всичко това е виновен Бойко-нали........?
161
0
 
9
 
! Отговори
Хадес преди 13 години
Андрей Икономов - e този който извади Камчийски пясъци и Странджа от защитените зони... слон да го.. уважи отзад... мръсната продажна гадинкане трябва да търпим такива *** и то в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА
160
0
 
0
 
! Отговори
петров до153 преди 13 години
"Перко" ?!По-добре прочети заглавието на материала и после си прочети олигофрениите, които си написал. Дано да намериш връзка и с моята заплата ...! Днес не си ли Червена пумия или Червена крепост? Или шизофренията ти те е дарила с нов ник?
159
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
А защо мнозинството в парламента не гласува веднага поправка в съответния закон - очевидно е, че гореописаното не е морално, но явно е законно? Защо високоморалният ни парламент не гласува съответна поправка? Или и те се надяват да намажат по същия начин като горните юристи?
158
1
 
13
 
! Отговори
Bad Gypsy преди 13 години
А викали на "***, че крадели" По големи крадци от БЪЛГРИТЕ няма !Ха ха ха !
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що бе, този беше развлекателен коментар :) Не е говорил за Сер ГЕЙ :)))
156
2
 
3
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Специално този коментар беше до цветистия 153 ;) те са едни и същи бе, само запетайките и словореда си сменят!
155
0
 
2
 
! Отговори
Миро преди 13 години
Бе те анонимните са доста нещо... Коментара ти беше забавен, но за кого се отнасяше? :)
154
0
 
15
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
а Митко Цонев ще удари джакпота - 10 годинки във ваканционно селище "Белене" ! Висшия Член на БСП, Медузата-Гуцанов и той на двуцифрена присъда ще отиде! Европа чака другари - няма къде да избягате! Да се готвят Масларката, Р. Овч., сърГей, Мадридския земевладелец, Долоресчето Арсенова, на Красьо приятелите и съучениците....и....и.... цялата останала червена ***! Честито!
153
0
 
13
 
! Отговори
manol преди 13 години
Г-н Пенчев, а защо не кажете кой е съдията с любовник милионер?Това не е ли Зам. Председателката на ВАС Венета Марковска???Тя е пряк ръководител на тези безобразни съдии, ноито махнахте, а любовникът и Георги Геогиев е придобил имоти от дариние в Ахтопол, за които ще му завиди и Роман Аврамович!!!
152
1
 
6
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Скрий се бе позитанска шушумиго! Човека ти е написал в прав текст истината! Анонимко смешен! Всички ви знаем няколкото червени многоникови драскача дето сучете от СерГЕЯ... Всичките ти любимци ходят с пликчета пълни с бельо, *** и четка за зъби! А ти и себеподобните ти ще *** от глад, щото я няма вече партията да ви храни! Повръща ми се от наглите ***!
151
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой го казва това? Форумен интернет-перко, който цял ден пише глупости под една тема и спори с всеки, без да разбира, че никой не се интересува от безумиците, които е изцвъкал под статията! На това ли викаш качество? Сигурно и голяма заплата взимаш, какъвто си ми "начетен"!!АХАХАХАИскрено ме радват шаранчета като теб, за които света се изчерпва с това, какво били казали и направили няколко личности! По-добре се захвани да оправиш собствения си мизерен живот и ниска (ако изобщо имаш) заплата!
150
1
 
12
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Червените *** не прекланят глава - само бойко им е в устата! Другарите си направиха заменките, подариха на съдиите и магистратите по едно хотелче на първа линия, гласуваха си амнистия за "неумишлени" престъпления по служба, направиха "конкурси" за магистрати във всеки един български съд, назначиха си техните хора, синовете/майките/любовниците и сега с удоволствие седят и вият срещу луната от кеф! Няма да се измъкнете, другари! Ако Бойко не ви довърши - друг ще дойде, но вешето не се губи! Ще!
149
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ни припомняш бе, ***?? Какви архиви, какви пет лева? Кой го интересуват твойте безумни писания бе, шматко? Какво ми се вживяваш в тази темичка? Според мен или ти плащат или си доста изперколясал!! За твое добро се надявам да е първото...
148
0
 
2
 
! Отговори
петров до 146 преди 13 години
А, "балък" е баща ти, че не е изхвърлил лошия мат'рал, а го е използвал за теб!
147
0
 
4
 
! Отговори
петров до 146 преди 13 години
За късопаметните, които не помнят какво са вечеряли предната вечер, искам да припомня реакциите тук, във форума, по повод на критиките на Цветанов към работата на българския съд. Който е толкова ***, може да разгледа архива на сайта. А, специално за 146, понеже трудно възприема, ще цитирам статия : МВР шефът: Време е за съдебна реформа не в услуга на политиците17.03.2010 12:00 И, коментар на отново анонимен *** : Цветанов, кога оправи полицията, та се захвана със съдиите? Или те не ви ходят по гайдата и трябва да ги респектирате? Айде на бегом в Боливия! Сега разбра ли за какво става дума???
146
0
 
4
 
! Отговори
Ромлянин преди 13 години
и язе сакам едно хоталче на морето бря крайно нуждаещ съм се имам 12 чавета къде да ги гледам даите и на мене на морето да го видим па и безплатна баня за чаветата и жената че име къде да пере гащите ае ся не се стискайте