Пунктовете за вторични суровини хлопват кепенци?

Според Евдокия Манева има силно възражение срещу тях в сегашния им вид
20 май 2010 21:42, Красимир Ангелов
75
Пунктовете за вторични суровини хлопват кепенци?
Снимка: Булфото

Възможно е пунктовете за вторични суровини да бъдат закрити или предоставени на организациите за оползотворяване на отпадъци.

Това обяви заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева по време на международен семинар на тема "Управление на биологичните отпадъци в Европа – демонстриране на добрите практики".

По думите й има силно възражение срещу съществуването на пунктовете по сегашния начин.

“Това са неугледни места, които съществуват и в гъсто населени райони”, отбеляза Манева.

Тя бе категорична, че трябва да се преразгледат критериите, по които се дават разрешения за съществуването им и се определят местата, на които да бъдат организирани.

“Имаме сигнали от оползотворяващите организации, че силно се е повишила цената на отпадъчната хартия. Много хора я изземват от съдовете за разделно събиране и я предават в пунктовете срещу заплащане”, обясни Манева и продължи:

“Налага се организациите, които са инвестирали в съдовете и системата за разделно събиране, да изкупуват от пунктовете хартията, за да изпълнят целите си, което е абсурд”.

Според Манева до края на годината ще има изцяло нов Закон за управление на отпадъците, тъй като се налага прилагането на нова директива в тази област.

“Всички направления, за които сме констатирали проблеми, ще намерят решение в него”, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това изказване намирисва много силно на лобизъм! Не сам видяла отпадаците да се сабират отделно - идва един камион и обира всички цветове контейнери! И като ще се вавежда разделно сабиране на *** що не ми намалят таксата битови отпадаци - това до някъде ще компенсира факта, че предвам кон за кокошка!
53
0
 
3
 
! Отговори
наивник преди 13 години
Писанието ти звучи красиво но преведено на явен език означава:"Дайте да ги насърчим да минат от малки кражби към открити грабежи".За съжакение има огромен контингент мързеливци които никога не са и не могат да работят. Част от тях предпочитат да бъдат хрантутени но са готови да грабят ако това им бъде отнето
52
1
 
8
 
! Отговори
His Highness Roma-ma преди 13 години
Абсолютно!!! Нека затворят всички пунктове за отпадъци, да премахнат и всички дотации за хора, които не само не работят и не пращат децата си на училище, ами даже и не търсят работа! Като следваща стъпка, да се поразровят за собственика на земята на всички *** гета около градовете и риторично да ги направят част от градовете! Който не спазва законите е свободен да отиде в Африка, Македония, Марс, Луната или в рая, където може само да краде и да яде! Толерантност към мизерията и мързела - НЕ
51
0
 
15
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Само *** ли са виновни? Тези дето изкупуват метали не виждат ли какво им се носи ,жп релси не различават ли от обикновен ***,или бронзови паметници,капаци от шахти и т.н мога да изброявам до утре...
50
0
 
14
 
! Отговори
111 преди 13 години
Ха, от снимката се вижда, че пункта за събиране на отпадъцие е в президентството. Даже и гвардейците го охраняват.
49
2
 
19
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Снимката под статията кърти не само мивки , ми всичко що е порцелан :). А относно пунктовете - закрийте ги. Щом като не могат да спазват правилата - сечи да го е.а. Като в казармата - заради един - двама - всички са наказани. Така се прави дисциплина за *** в цивилния живот. Като не може с добро - с лошо. Да си припомним думи на Сталин - "има човек(пунктове) - има проблем , няма човек - няма проблем :).
48
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
42 - точно така. Пример едно - ***, които крадат кабели или направо релси от ЖП-линиите и създават огромна и реална опасност от тежки катастрофи - това си е чиста проба тероризъм и наказанията трябва да са безмилостни.Обаче пример 2 - *** с металотърсачите, които претърсват полето край Кремиковци и честно предават в пунктовете истински отпадъци, безформени захвърлени буци *** - те какво са виновни?
47
0
 
16
 
! Отговори
Стефчо Софиянеца преди 13 години
Няма ли Б.Борисов да подкара и тези мафиози от фирмите за разделно събиране на отпадъци?Колко пари изсмукаха по европейските програми,а до ден днешен не съм видял кофите да се събират с различни камиони-всичко се събира в една машина!
46
3
 
12
 
! Отговори
БАЙ МАНГАЛ преди 13 години
МАЛЕЙ, БАРТО НЕДЕЙ ТАКА БЕ. КЪДЕ ДА ГО ДАВАМ РЕЛСАТА ДЕТО Я БРАХ СНОЩИ. АКО ГИ НЯМА ПУНКТЪТ КАКВО ДА ГО ЯДАТ ***. ША ХОДЯ ДА ПИТАМ ГОЦЕ. НАЛИ СЪМ МУ ЕЛЕКТОРАЛНА ЕДИНИЦА.
45
1
 
2
 
! Отговори
точно така преди 13 години
Jawohl,her Standartenfuerer
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като на запад- контейнерите под земята и никой не бърка изсипва и замърсява вятърът не го пръска тогава и инвестицията ще си струва няма разни *** търговци и прекупвачи да печелят за сметка на фирмата по чистота
43
0
 
5
 
! Отговори
вв преди 13 години
Много е трудно да се спрат кражбите,но в *** квартали на първо време трябва да бъдат спряни спешно.
42
1
 
10
 
! Отговори
вв преди 13 години
Последен пример-откраднати релси спират нощен влак.Това на нищо не прилича и тези релси отиват в пунктовете.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се закрият, поради простата причина, че бюстовете от паметници, капаците от шахти, релсите, изкъртена дограма...всичко отива там. Може би трябва да се направят държавни пунктове под държавен контрол.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен да се увеличат кражбите от страна на ромите, друго не би се постигнало. Парите ще лапат шефовете на фирмите, ще оберат стотинките на бедните. Долно и подло. Сега всеки ***, който става за предаване, се предава и градовете са чисти. Никоя фирма не би тръгнала да ги събира от улиците. Те желаят само от кофата - наготово. Системата работи и без фирмите за разделно събиране и точно това желаят да премахнат. Долен лобистки удар.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отпадъците са ценна суровина и някой желае да я придобива без пари. Точно на на тези хора им пречат пунктовете за вторични суровини. В България винаги вторичните суровини са се заплащали - в *** има много пари. Беше въведена и "такса преработка" за всеки уред - т.е. ние им плащаме допълнително за това, че им предаваме ценна суровина, от която печелят. Печелят от суровината като такава, печелят и от събираната такса. За купувача, потребителя не остава нищо. Откровен грабеж.
38
1
 
4
 
! Отговори
Киноман преди 13 години
Това снимка от "Железният човек 2" ли е? Сигурно е някой от отпадналите кадри.
37
3
 
24
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 13 години
Еееее,Да имах власт аз щях *** да направя на вторичнасуровина.От тия *** не става нищо.Нищо.От тях можем да очакваме само престъпления,само отрицателни неща.Как ще ми се интегрира *** в обществото като той не може да се подпише,като не е дал лев социална осигуровка.То като жител на държавата ни имаш и отговорности и задължения към нея.А на *** мръсни все държавата им е длъжна.Няма здравни,няма пенсионни осигуровки за тях.Докога ще ги носим на гърба си.Хубаво ги беше подкарал Фюрера на изтребление ама руснаците му объркаха плановете.Много бързо я спечелиха тая война.Та за *** само бой.И на снимка да го видиш - бой.Най бруталните убийства,изнасилвания,престъплени- извършени с голяма жестокост са дела на ***.Докога ще търпим тези ***.Я нека тези западняци които толкова ги жалят да си ги водят у тех.Да ама не.Не им харесва тоя вариант.
36
4
 
2
 
! Отговори
Ром преди 13 години
Малиии сега ще умра от глад недейте така бре...............
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Инвестирайте в заетост на *** първо. Чак тогава правете реорганизация на вторичните, че ще стане страшно.

Спонсорирани публикации