Бутат атракциона ZAMPERLA в Южния парк

ДНСК откри куп нередности в строителството му
31 май 2010 20:55,
93
Бутат атракциона ZAMPERLA в Южния парк
Строежът се намира в трета част на Южния парк. Снимка: Булфото

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е издала заповеди за спиране и премахване на строежа на атракциона ZAMPERLA в Южния парк в София.

След проверка на експертите от ДНСК са образувани и административни производства.

Строежът се намира в трета част на Южния парк на ул. "Сребърна".

От ДНСК са установили, че собственикът на терена – "Глобал Груп Еко", има само разрешение за монтаж на временни обекти – детски атракционни съоръжения.

В хода на проверката инспекторите са открили изкопи за полагането на монолитни основи, за изливане на стоманобетонни фундаменти, а този тип строителни дейности изискват, по закон, наличието на разрешение за строеж.

Строителството на лунапарка предизвика реакцията на граждански организации и на общински съветници в столицата.

До момента над 19 хиляди души са се обявили в защита на Южния парк в социалната мрежа Facebook.

ZAMPERLA – Южен парк – София, е българо-италиански проект за реализация на Детски център за атракции и забавления в столицата .

Проектът на компанията предвиждаше атракционът да бъде реализиран на територия от 7 дка, разделена на 3 сценично-декорни зони – зона "деца", зона "тийнейджър" и зона "градина".

Италианската фирма ANTONIO ZAMPERLA SPA е световен лидер в производството на машини и съоръжения за забавление и е основен доставчик на Disneyland, както в САЩ, така и в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
до модератора преди 14 години
Прилагай еднакъв критерий при цензуриране на коментарите!
70
0
 
3
 
! Отговори
ifff преди 14 години
...и това в навечерието на детския празник!Честит 1ви юни деца!Някои смятат,че забавления не са ви нужни,само да се строят кафенета и да се правят "кучешки" градинки с кучешки тоалетни.А защо като сме толкова стриктни не започнем от незаконните постройки например в Студентски Град?
69
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 14 години
Suglasen s ROKO
68
0
 
3
 
! Отговори
ROKO преди 14 години
да геи съм,просто завиждам.да си го опна
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
roko li si gei li si neznam..parka si e super,a ti qj *** v kremikovci.. ha ha ha ..
66
0
 
2
 
! Отговори
anon преди 14 години
и в блатото като построят едно виенско колло. и то после като се килне и файнъл дестинейшън 6уа ха ха
65
0
 
2
 
! Отговори
хахо преди 14 години
и да бетонират всичко и навсякъде !?!?!? да живей живей бетона ! И после децата ти какво ще дишат - лепило? шот нормален въздух няма да има
64
2
 
1
 
! Отговори
KALI преди 14 години
АБЕ ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ / КОЙ ЩЕ СИ ПУСНЕ ДЕЦАТА НА ЛУНАПАРК В КРЕМИКОВЦИ ... ПОСЛЕ МУТАНТЧЕТА БЕЗЧЕТ.. ТАМ Е ОТРОВЕНО ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД А И ПОВЕЧЕ ...
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е мое мнение. Ако познавахте парка по-добре щяхте да знаете, че между парцела отреден за атракциона и входа от към Ем.Марков има блата. Местността е сравнително облагородена, има засадени дървета, и се ползва за проход в светлата част на деня към горната част на Ем.Марков. Там освен да те ограбят или убият за друго не се сещам. А ако има атракцион парка ще има още един вход за коли от към Лозенец и ще се разтовари от паркирали коли навсякъде да не гворим, че ще светне и ще цъфне.
62
1
 
5
 
! Отговори
ceci_ преди 14 години
А защо там да не се насадят още дървета, да се почистят/направят алеи и да може да се ползва и тази част? Долната част през деня е крайно пренаселена, а така ще има къде да се покара колело примерно не виждам никакъв смисъл да се прави атракцион щом София-Ленд не могат да приберат обратно и е само 2-3 км по-натам.Според мен щом затвориха Кремиковци ей сега е момента - да дойде инвеститор да почисти достатъчно голям терен и да направи голям атракцион там. Хем ще живне и тази част на града.
61
4
 
5
 
! Отговори
Roko преди 14 години
И това било парк? Това е един кучкарник, с изпочупени пейки, гьолове и осветление. Такова чудо няма да се види никъде в нормалния човешки свят, но за София става
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Фирмата не беше ли ANTONIO ZAMPERLA SPA - струва ми се смешно да фалират или да имат различни цели освен атракциони?! Абе загубеняци сме си и това е, винаги са ни прмивали мозъците. Архитект съм и ви съветвам да протестирате ако сменят статута наземята както казвате, и къде бяхте заСофияленд. Чакам и акция архитектите да се разчисти общината от ***. 59 и 60 пост са един - мой.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вече имаше Дисниленд,чиято крайна цел беше земята , а атракционите бяха само временно! Това е 100 % същото , след няколко години фирмата фалира и земята се застроява със сгради
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз до парка съм отрасъл, в пущинаците ходихме риба да ловим. В тази част човешки крак не стъпва почти - тези които протестират идея си нямат и не познават местността. Платени комунисти клакьори - срамота.Ние българите само можем да плюем и да кълнем. Хората дошли пари да налеят, да ви облагородят част от парка която никой не ползва, да ви покажат как се живее, а ние ги гоним и плюем. Много ясно че без разрешителни са тръгнали да строят - как иначе след като до последно са ги мотали в общината
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз като чух, че има протесет и че исках да строят в парка се качих на колелото и тръгнах да се подписвам. Видях в коя част е и се отказах - правилно е да се строи там атракцион - на парка точно това му трябва. Против арх.Диков съм, не мога да го понасям, кметицата и на нея не съм и фен но атракциона си заслужава. Жалко- ще си живеем в мизерия и така ще си умрем, само протести, протести и смръдня от всякъде, а никой не вземе да свърши нещо. Мислете с главите си и не се поддавайте на провокации, че жалко за децата ни.
56
3
 
2
 
! Отговори
Стар комунист преди 14 години
Ще ви клатим я, като сте кухи ***.
55
9
 
1
 
! Отговори
Ей преди 14 години
Южния парк преди години никак не беше зелен.Там имаше няколко тухлени фабрики и цялата местност беше *** и прашна. Днес всички детски площадки трябва да се изнесат в Радомирско. На нас софиянците ни трябва зеленина, тишина и спокойствие за да си разхождаме кучетата.
54
2
 
17
 
! Отговори
Гадняра преди 14 години
На Южния парк красотата и достойнството са му в зеленинката и спокойствието! Като ви се е приискало атракциони и шумни веселия, я що е частна земя около София! Купувайте и строите на воля! Кото ще пълните гушите на джабарите, ваша си работа, парка не пипайте! Или и от рушветите, госпожо кмет не можете да се откажете?!
53
5
 
10
 
! Отговори
PPP преди 14 години
Какво е това море дето се вижда на снимката в Южния парк ве? Аз нямам нищо против детски паркове и съоражения да има за децата стига да са на достъпни цени за всички. Аман от капанчета за скара-бира само и луксозни кафенета за новодошлите "софиянци", които си мислят че като седнат на едно кафе за 5 лева на Витошка и го пият 3 часа и са "голямото добрутро" вече станали... LOL!
52
3
 
12
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
18,анонимко!Какви комунисти бленуваш?Вече 65години едни и същи гашници и потомците им ни клатят.Сега са внуците им!Всички са от една "***"по Оруел!Или не си чел и слушал-"1984г."Лесно се плюе и плямпа,когато не познаваш най новата истори,тя е само на 132години!Явно си дете на лайнокрацията?Чети чоджум,та и язик анадолски понаучи!Не се знае на кого ратай ще си!Както са я подкарали гюлметата,май скоро ще ГО усетиш!