Плаващ суперлуксозен хотел доведе в Несебър 500 богати пенсионери

500 долара на ден струва плаващото удоволствие
28 юни 2010 12:46,
92
Плаващ суперлуксозен хотел доведе в Несебър 500 богати пенсионери
Снимка: Dnes.bg

Най-луксозният лайнер, акостирал някога в наши води, посети за 9 часа Несебър. На борда му се возят 500 богати пенсионери, като някои от тях буквално живеят на кораба.

Макар че цените не са по джоба на всеки – 500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии), най-пристрастените прекарват на този кораб по 5-6 месеца.

Макар круизният туризъм да става все по-достъпен за обикновения българин, удоволствието да плава с най-новия съд на италианската компания Silversea – Silver Spirit, могат да си позволят само истински богаташи. Някои от тях, заедно с представители на медиите, успяха да разгледат плавателния съд на пристанището в Несебър при първото му посещение у нас.

Внушителният кораб е съвсем нов – пуснат е на вода едва в началото на тази година. Той все още мирише на кожа и дърво – материалите, които от векове съпътстват лукса.

За разлика от кичозните хотели у нас, строени с много пари, тук този лукс е ненатрапчив. Интериорът на лайнера е в стила на 30-те години на миналия век.

Но присъствието на лукса се усеща навсякъде – от витрините с диаманти в шопинг частта на кораба, през бутилките коняк – всяка на цена от 1000 евро, в бара с жива музика, до реакцията на персонала, обучен до съвършенство да се грижи за гостите така сякаш са негови близки роднини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
500 долара на ден ??? - Posmali ***!Minalata godina napravih shait za 8 dni s evreiskia "Kraus" na Mano sapanut, sashto 8 etajen s magazini, barove,restorent, orkestar, fitnes,spa,2 baseina, denonoshtna shvedska masa,mejdu sredizemnomorskite ostrovi i vsichko tova za 8 dni 500$. Na tezi stari italianci veroiatno cenata vkluchva 2 pati na den kompanionka + jigulo za starite dami ..
6
9
 
28
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Г-н СтанишевКога нашите пенсионери ще се качат на такъв кораб?
5
6
 
15
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Абе, не съм сигурен дали искам да се грижат за мене като за близък роднина...
4
2
 
59
 
! Отговори
Kiko преди 13 години
Бате колко струва да се уредим да просим на тоя кораб конкретно
3
1
 
47
 
! Отговори
Див Петел преди 13 години
Тия дали ще минават през Аденския залив...?
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, ово е стандарт брато.
1
3
 
28
 
! Отговори
mlad pensioner преди 13 години
hahah qko !