Възходът на естрадния титан: вчера – червени бабички, днес – МВР

Веселин Маринов зарадва полицията
5 юли 2010 22:00,
387
Възходът на естрадния титан: вчера – червени бабички, днес – МВР
Снимка: БГНЕС

С полицейски коли и мотори, качени на сцената, Министерството на вътрешните работи отбеляза 131 години от създаването си.

Празненството се проведе в зала 1 на НДК, съобщава агенция БГНЕС.

Най-голямата изненада за празника беше премиерата на песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов, който някога забавляваше симпатизантите на БСП.

Създатели на песента са естрадните титани Евтим Евтимов (текст) и Тончо Русев (музика).

Потребители в мрежата вече коментираха, че празничната песен „Нашата полиция“ успешно конкурира добрия вкус и кича в българската естрада.

Нашата полиция

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
5
 
0
 
! Отговори
тттттттт преди 13 години
Г-н Маринов, вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че вие сте певецът, който ще изпълни химна на МВР на концерт за празника на полицията 5 юли. Т.е. вие сте изненадата за празника, когато ще бъде презентирана песентаДа, песента е готова от един месец, той не я пуска никъде. Иска изненадата да бъде пълна. Дори и секретарката му не я знае, само жена му я е чула един път.Опитахме се да открием песента, но не успяхмеНяма да я намерите. Само аз и той можем да ви я дадем, но той я крие. Аз му казвам добре, дай я, да я пуснем, толкова е хубава песента, а той не, за празника да бъде. И така. Презентацията ще е на големия концерт за празника на МВР на 5 юли, в зала 1 на НДК.Кажете ни поне някой куплет.Ще ви кажа припева: Хора, подарете цвете,/ хора, запомнете ни добре!/ Гордост е да служиш в редовете/ на България и МВР. Хубав е текстът.Песента отново е дело на вашия тандем с композитора Тончо Русев и поета Евтим Евтимов.О, невероятно е да се докоснеш до творчеството, до таланта на тези първомайстори. Вече колко години станаха 17-18 години, пея песните на Тончо Русев. Мисля, че бих и Лили Иванова по песни, които Русев е написал за един изпълнител. Вече 80 и няколко песни съм изпял на Тончо Русев. Извадих късмет. Не може да се обясни, това е талант, природа и късмет да работя с него и Евтим Евтимов. И заради моето възпитание, аз имам нуждата да пея патриотични, граждански песни.Аз имам много патриотични песни, написани заедно с Тончо и Евтим, но никой не ги знае, освен онези, които имат албумите, тъй като вече 20 години живеем в непатриотично време. И никъде не ги пускат. С Тончо и Евтим съм възпял българския войник, имам песен за българския моряк, за българския летец, имам песен за десантчиците. Но не са само тези вижте за Тежкото хоро това е песен за българските бежанци, прокудените от Македония и Тракия, песента Емигранти, песните за Яне Сандански, за Гоце Делчев, Пирине, Пирине
328
1
 
12
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
Веско шшшшшъъъттт!!!Много се потиш!Лошото е ,че и вониш!Придворните шутове да си подрънкват камбанките , а да не дрънкат по форумите!
327
0
 
4
 
! Отговори
степан преди 13 години
Прав си! И лошото е че ще са нужни поне 20-25 години за да се излезе от колапса - ако изобщо се излезе. В Бг в момента няма сили които да я извадят.
326
0
 
23
 
! Отговори
ЯКО преди 13 години
СМЯТАЙ КАТО ГЛЕДАХ КЛИПА В ВБОХА КАК ХЕМ СЕ СМЕЯ ХЕМ МЕ ХВАНА СРАМ. ЧУДНО МИ Е КАК СА СЕ ЧУВСТВАЛИ СЪБРАЛИТЕ СЕ ПОЛИЦАЙ, КАТО ГЛЕДАТ КАК СЕ КЪЛЧАТ ТЕЯ БАЛЕРИНИ :) ТВА Е НАЙ-ГОЛЕМАТА ПУБЛИЧНА ГАВРА С ТЯХ КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛ ДОСЕГА.
325
0
 
14
 
! Отговори
До 331 преди 13 години
Грешиш ! Химнът е: " И ловец съм и рибар съм, за закона мамата е..л съм..."
324
0
 
22
 
! Отговори
марлоу преди 13 години
Чалгата напълно покрива духовните, естетически, социални и интелектуални критерии на сегашните управляващи. Чалгата, това е техния модел на поведение на всички нива.Никога не съм подозирал, че простащината ще се настани така трайно в обществения ни живот.Тежко ни. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
323
1
 
0
 
! Отговори
Dobra преди 13 години
Da, naistina e titan v myzikata Veselin Marinov...., pesni dalboko osmisleni i myzika otli4ava6ta se ot ednoobraznoto i po6loto
322
0
 
17
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Неофициалният химн на МВР е в изпълнение на дует Симпатяги - За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.
321
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предишното сеотнася за Анонимен 322, разбира се!!!
320
1
 
2
 
! Отговори
do anonimen преди 13 години
Анонимен, ГРЪМНИ СЕ!
319
1
 
10
 
! Отговори
lulu преди 13 години
Нямам нищо против човекът Веселин Маринов, но имам много против певецът Веселин Маринов. С този химн покори най-високия връх в кариерата си :))))))))
318
0
 
10
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Няма такова смешно недоразумение на БГ сцената като така наречения "певец" В.М.!!! Просто нямам думи и за поредната му тъпня!
317
3
 
3
 
! Отговори
бас преди 13 години
Я не се излагайте ! Всичко си е много точно, само, че песента трябваше да я пее Ивана, Глория или сестри Аджови. Тогава други коментари щеше да има тук, хахахаха !
316
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Подзаглавието на статията е доста спорно
315
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тяхната милиция - кавърАко някой някъде продава... твоето отечество и слава,ако с Хамър някой те прегази -тяхната милиция го пази.Знаем всички, че продажно братствоточеше народното богатство,заобиколено от гавази;тяхната милиция ги пази.Многократно вярата убиха,множество престъпници прикриха -от ДС и КГБ и ЩАЗИ тяхната милиция ги пази.Хора, имайте тъпение,хора, запомнете го добре ако жертва сте на престъпление,не разчитайте на МВР.
314
0
 
8
 
! Отговори
степан преди 13 години
бе странна група (меко казано) сте феновете на Веско :))))Анонимен, мани ги другите му песни, а кажи нещо за тази естетична ерупция наречена химн на МВР! С нетърпение очаквам следващите му творчески пикове! Давам идея - време е да се напише нещо стойностно за Цветан Цветанов!
313
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много харесвам песните му -намирам ги за патриотични ...ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОСЕРКОВЦИТЕ ТУК ,КОИТО НИЩО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ДРУГО ,ОСВЕН ДА ПЛЮЯТ ВСИЧКО НАРЕД...!!!
312
0
 
2
 
! Отговори
NR1 преди 13 години
OMG WTF !"
311
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 13 години
Абе те само да ги издялкат и да имат късмета да ги продават на аукцион...Ще видят едно изкуство .Камъни на нереални цени ще ми продават,шманти капели такива.Чиста далавера си е то ,изкуство било и го колекционирали.Че кой е луд да дава пари за камъни,цапаници и стари пари?Едно платно за 2 лева ,бои за 3 лева и рамка за 4 лева и после цената му била 500 лева?Това е престъпната схема и тя вече
310
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 13 години
Еее тука съм съгласен с последното изречение в статията - ...празничната песен Нашата полиция успешно конкурира добрия вкус ...Хвала на таквиз граждани както казва сер.*** Костов :)

Спонсорирани публикации