Данъчните погнаха митничарите – тв звезди

Заради скандала Лъчезар Иванов напусна всички постове
9 юли 2010 17:43,
9
Данъчните погнаха митничарите – тв звезди
Снимка: БГНЕС

НАП започва проверка на тримата митничари, показани в репортаж на Нова телевизия, и техните съпруги. Данъчните инспектори ще ревизират и собствениците на автомобили и недвижими имоти, предоставили ги безвъзмездно за ползване на митничарите.

Скандалният репортаж доведе до оттеглянето на Лъчезар Иванов от всички заемани от него постове заради опита му да окаже натиск  да спре излъчването на материала за охолния живот на неговия приятел митничар Сергей Бранков. Съпругата на митничаря е секретар в парламентарната комисия по здравеопазване, чийто председател беше Лъчезар Иванов.

В репортажа беше показано, че Бранков има палат от 1,5 декара край София и кара джип за 100 хиляди лева, а заплатата му била само 600 лева.

Досега НАП не била извършвала проверка на Бранков и под каквато и да било форма не е правила заключение, че имуществото му съответства на получените доходите. 
 

„Именно във възложената днес проверка ще се изследва дали имотите, превозните средства и останалите вещи на Бранков и семейството му могат да бъдат придобити с официално декларираните доходи“, съобщават от приходната агенция.

Същата проверка е възложена и за Пламен Иванов и Бойко Чакъров и техните семейства. В репортажа беше показано, че двуетажната къща на Бойко Чакъров се води на чуждо име, а той и съпругата му само я обитават.

Чакъров и Пламен Иванов също работят на Калотина. Пламен Иванов има две къщи и живее в трета на улица "Секвоя".

„ Ако бъдат установени укрити доходи или несъответствие на имущество и доходи за митничарите и техните семейства, ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии, които да установят точния размер на неплатените данъци“, категорични са от НАП.

Всички резултати от проверките, както и евентуални данни за извършени данъчни или други престъпления, ще бъдат незабавно предадени на ръководството на Агенция „Митници" и прокуратурата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: репортажмитничари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Хайде на бас, че ще се окаже ,че всичките им имоти, пари и коли са наследство от жената, тъщата, тъста и балдъзата?
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе що не направите проерка и на митничарите на ДУРАНКУЛАК дето ги хванаха преди време и си ги пуснаха при положение че бяха намирени 200 000 евро в единият бе пуснат че стоката била под минималната работна заплата ей ало нас за *** ли ни мислите или им се размина защото пък другият е брат на областния на ДОБРИЧ
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да направят проверка на всички заемащи държавни постове - сега няма да молим нова да ги разследна - за да си свиши некой работата
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А митничарите локални звезди кой ще погне ?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАП са абсолютни марди... Досега какво са правили...Достойни наследници на Мургина,,,,
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък искам да вземам 250 лева НО да карам джип за 300 000 евро и да имам имение за 6 милиона лева просто ще кажа че имам богат чичо от Бермудските острови.
3
1
 
2
 
! Отговори
На-пус преди 13 години
той ли напусна, или го напуснаха?
2
0
 
7
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Досега НАП не била извършвала проверка на Бранков и под каквато и да било форма не е правила заключение, че имуществото му съответства на получените доходите. Да направят проверка на всички началници на ГКПП та в страната и семействата им в период пет години назад въввремето.Може пък и да ги освободят от работа.Защо ли?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има палат от 1,5 декара край София и кара джип за 100 хиляди лева, а заплатата му била само 600 лева. emi spestil e be tova sa 7200 na godina10 godini - ei ti gi 72000 leva100 godini - 720 000 levakvo tolkova