Глад! 250 хил. българи живеят месечно със 150 лв.

Всяко трето домакинство ограничава разходите си за храна
13 юли 2010 07:00,
401
Глад! 250 хил. българи живеят месечно със 150 лв.
Снимка: БГНЕС

Между 150 000 и 250 000 българи изпитват парични проблеми при набавянето на основните хранителни продукти за месеца.

Доходите на тези хора достигат до 150 лв. на месец.

Това показва изследване на институт "Отворено общество" и Световната банка за влиянието на кризата у нас.

Данните показват, че близо 50 000 бедни българи пропускат по едно ядене на ден.

В анкетата всяко трето домакинство заявява, че е ограничило разходите си за храна.

Според директора на института Георги Стойков самотните и възрастните хора най-често срещат трудности при изхранването си.

"Отворено общество" вече обяви, че ще дари над 1,3 млн. лв. за обществени кухни за бедните и бездомните у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
1
 
3
 
! Отговори
koklo...5566 преди 13 години
kato nabliudavam neshtata i vijdam kak sa vi zamotali glavite edinstveno moga da kaja jalna ni maika,no taka ili ina4e 2012 ide sas strashna sila
341
2
 
5
 
! Отговори
koklo...5566 преди 13 години
neznam kak go praveshe bai tosho ama po negovo vreme balgarin zvu4eshe gordo
340
0
 
3
 
! Отговори
boza преди 13 години
ja kolko "bezdomno pomijarsko" meso se motae po Sofia ,pa i po drugi gradove--po-rano si pravehme maitap s vietnamcite che nalitai na kucheta,ama mai ste gi zadminem ,stoto gladno oko losho gleda!
339
0
 
4
 
! Отговори
Сесо преди 13 години
Няма да стане бързо да ! Въпроса с банките и влиянието на икономиката са огромни - щом Обама предприе кардинални инициативи в тази насока ние трябва задължително да променим нещата иначе сме загубени !
338
2
 
8
 
! Отговори
капитал преди 13 години
Имам едно съседче което завърши преди година училище и от тогава взима по 5 лева от баба си, за да има за кафенце. Не му се учи, завършил е борба, но когато го питам защо не се хване в близкия завод ми казва " е не стаа, щот тряя да съм общ работник..." Та общо взето и повечето хора в БГ искат да са директори ама ако може да не вложат никакви усилия и някой да ги покани на 3-4 бона заплата.
337
1
 
14
 
! Отговори
Златко преди 13 години
помните ли приказката за Настрадин ходжа, дето учел магарето си да не яде.Тъкмо го научил, и то взело, че умряло.Та и нашата работа натам отива.
336
0
 
8
 
! Отговори
работещ преди 13 години
За повишаването на доходите си абсолютно прав. Но, ти в същност говориш за намаляване печалбите, а и заплати/бонуси/пакети/доволствия и пр. на притежаващите и управляващите фирмите, както и печалбати и рушветите на финансиращите ги. Няма да стана бързо. Защото банките финансират при високи лихви онези, които нямат връзки с управляващите, а тези, които имат, получават евтино финансиране от държавата - пряко и чрез общините, а връщат пликчета, имоти, недвижимости и пр. Схемата работи безотказно.
335
1
 
15
 
! Отговори
XXX преди 13 години
В България от 20 години икономиката загива, защото няма потребление, а няма потребление, защото доходите са много ниски. За да живнела икономиката всички управляащи в България през последните 20 години повтаряха една и съща мантра - дайте да замразим или намалим доходите, за да живнела икономиката, с което ни обричаха и обричат на мизерия, а икономиката ествествено ставаше и става все по-зле.
334
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България има само един , който може да ни помогне и да спаси страната ни от глад - това е г-н иван Костов
333
0
 
14
 
! Отговори
Сесо преди 13 години
Без повишаване на доходите -няма скоро да излезем от кризата ! Повишаването на потреблението ще стимулира икономиката. Пари няма. Чуждите инвеститори източват каквото могат и изнасят капитала-това трябва да се спре.Банките трябва по най- бърз начин да свалят лихвите по кредитите и да започнат да финансират бизнеса ! БНБ и правителството трябва да работят в тази посока иначе нищо хубаво не ни очаква !
332
3
 
5
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Нищите се множат, естествено най-много сред възрастните и самотните, защото в България има сигурно към 1 000 000 комунисти, които, вместо глава и лице, имат мусура с ненаситно раззината, прилична на ***, паст. За тях, животът е лапане, плюскане, грабене и лъгане. От века и до века. Точно те се пишат всеки път защитници и застъпници на тези, най-бедните, за които става дума. И понеже, в световен мащаб, лек против комунисти (особено толкова много) не е открит, чакаме наш, не Бойко, а Пиночет.
331
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 353- ИМАМ ОБРАЗОВАНИЕ , ВЛАДЕЯ 2 ЕЗИКА, А РАБОТЯ ЗА 300 ЛВ.ТАКА Е В ПРОВИНЦИЯТА.НЕ СЪМ МЪРЗЕЛ. ПРОСТО ДРУГО НЕ СЕ ПРЕДЛАГА, АКО НЕ СЕ СЪГЛАСИШ ЗА ТОЛКОВА, МОЖЕ ДА ТИ ПРЕДЛОЖАТ И ЗА 240 ЛВ,ЗАЩОТО БЕЗРАБОТНИ СЕГА С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ...
330
1
 
11
 
! Отговори
се преди 13 години
Съвсем скоро ще заприличаме на Сомалия .България се превръща в най бедната страна не само в Европа но и в света .Нашите политици само глоби са им в главите но по този начин не помагат на хората а точно обратното явно че друго не могат да измислят с умните си глави .
329
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УЧИМ ТРЕТО ВИШЕ БИЗНЕС УПРАВЛЕНИЕ РАБОТИМ В ГОЛЯМА БАНКА Е 700 МНОГО ПАРИ ЛИ СА ОЩЕ КОЛКО ИМ КАКВО ДА ПРАВИМ
328
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТ КЪДЕ ПАРИ НИКЪКЪВ ИЗНОС САМО ВНОС ПОЛЕТАТА ПУСТЕЯТ НЯМА КОИ ДА ОСИГУРИ ПАЗАР РУСКИ РЕПУБЛИКИ БОЛ НО НАЛИ СА КОМУНИСТИ ТАКА Е КОГАТО НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ БИЗНЕС И ПОЛИТИКА ОСТАВАЩ НА СУХО
327
12
 
7
 
! Отговори
капитал преди 13 години
Който иска повече пари, трябва повече да работи, да подобри квалификацията, да учи езици...неможе ей така за едните хубави очи да се дават големи пари. Ако българите по-малко мрънкаха и повече работеха, отдавна да сме забравили за кризата.....
326
0
 
6
 
! Отговори
НАСКО преди 13 години
чесно казано статичтически заплатата ми е голяма... но като платя тва и онова и аз оставам с толкова чисти пари за храна и квото и да е...
325
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много повече са от 250хил...!
324
1
 
17
 
! Отговори
бг преди 13 години
А ще видите какво ще стане до няколко дни.Май пари няма никакви, в нито едно ведомство.Но управляващите си мълчат.Дано не съм прав.
323
0
 
17
 
! Отговори
СЕМЕЙСТВОТО преди 13 години
Не само, че гладуваме, но не можем да задоволим и най-неотложни потребности като лекарства, санитарно-хигиенни и неотложни битови нужди. Вегетираме!!! Възможно е да останем и без дом, защото трудно се справяме със задълженията си към банките! Като нас са хиляди!!!

Спонсорирани публикации