КАТ вижда 1 млн. нарушения годишно

Събираемостта е около 65%, обяви комисар Алекси Стратиев
19 юли 2010 12:32, Красимир Ангелов
75
КАТ вижда 1 млн. нарушения годишно
Снимка: БГНЕС

КАТ установява над 1 милион нарушения на шофьори по пътищата всяка година, а събираемостта на наложените глоби е около 65 процента.

Това съобщи зам.-директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция" комисар Алекси Стратиев пред Дарик радио.

Той посочи, че глоби отнасят и все повече пешеходци.

"Събираемостта на глобите е далеч по-висока в сравнение с времето отпреди няколко години, когато процентът беше под 10 на сто", отчете комисар Стратиев.

Той изрази надежда да бъдат приети законодателни промени, които да улеснят санкционирането на шофьорите, когато нарушението им е заснето от камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: кат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
24
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Те ако имаха толкова висока събираемост, държавата щеше да процъфти - щеше да има пари и за пътищата, и за всичко.. или и тая торба е скъсана някъде отдолу и паричките отиват другаде?
46
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"годишно".. че аз ежедневно виждам толкова...
45
1
 
19
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
тоз прослувут комисар стратиев ,маи много се задържа на този пост маи.много :умни: неща сътвори,а произшествията се повишават.а да е мислил някои по въпроса-не се ли проявява субективизъм,и избирателност,при прегледа от показанията на камерите.все пак са си ченгета,това да-това не,а???
44
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ами кат кой да го види след като невижда *** необразованите да карат колите си без книжка
43
3
 
18
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Да, несправедливо е. Но не виждам защо виниш държавата например. Някой от правителството ли отива при личния лекар и му казва "недей да взимаш пари на ***" ? За това положение си е виновен всеки един от нас, който позволява личния му лекар да прави луди пари на негов гръб и да проявява милосърдие към ***.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 64 аз не рева премирил съм се живеем в скапана държава която на всяка крачка гледа как да ни прецака..... затова като имам възможност и аз я цакам! Какво да плащам пенциоони за какво? Ти вярваш ли че ще доживееш до 66 ако не я вдигнат до пенсията ни още възраста? Аз не вярвам моля се 50 да искарам и да мога да видя детето си ако не как се жени то поне как завършва училище, а за внуци даже и не мечтая да видя!
41
0
 
19
 
! Отговори
Антон преди 13 години
до 61. Защото всички мислят като теб ето затова си плащаме като балъци за прегледите. Всеки вика - другия и той не плаща, що ли пък аз да плащам.
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До тоя дето реве да се осигоряваме на пълен размер заплата? Пич не искам да се заяждам ама я ми обясни защо да ги давам тези пари? Отивам на лекар за някакви контролни прегледи и ми заявяват съжалявам, но здравната каса не ги плаща трябва ти да си ги платиш. Защо да им давам пари като така или иначе си плащам като поп? Ами се осигорявам на пълен размер нали се сещаш че ще ме изданят със сумати пари на месец и като ида на лекар пак ще е същото и какво аиде пак плащай ама тогава дали ще имама пар
39
0
 
20
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Първо не става дума за челен удар в бетонна стена. Никъде не съм го споменал. Пак беше фронтален удар, но колата не спря от 100 до 0 км/ч за секунда, имаше спирачен път и провлачване след удара. Виждам си добър в изчисленията, но си противоречиш. Всяко едно предпазно средство - и еърбег и колан, те спасява с условия - зависи от скоростта, вида на удара и т.н. Така че не разбирам какво толкова смяташ, да покажеш че си умник ли ? Браво, получаваш потупване по рамото за безсмислените обяснения.
38
2
 
19
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
За какво да завиждам бе мен ?! За това, че са най презираната прослойка от обществото ли ?! Единственото което ме вбесява е, че сме *** народ и стадо маймуни ни разиграват както си искат.
37
1
 
19
 
! Отговори
Кинематик до 51 преди 13 години
Определено ако си с Хамър /или фадрома/ и се блъснеш в Трабант, скороста ти няма да падне моментално до нула. Но пък в бетонна стена, почти е без значение с какво си. Тялото не е само обвивка, която да се спре и всичко да е наред. Всички вътрешни органи носят същата кинематика като всичко около теб.
36
1
 
18
 
! Отговори
Anton преди 13 години
до 44. А той какво каза бе пич. Май каза, че им удържат данъци ? Или си изумително *** или си изумително неграмотен :)
35
2
 
21
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Като стана дума за данъци и настръхвам. Цялото МВР, военни и прочее мързелива сбирщина са като *** - не внасят НИЩО в хазната ! Но пък пак, точно като *** само реват за заплати и благинки. На всичко отгоре, здрав, прав човек на 45 почва да *** пенсия. Това трябва да се промени ! Няма нито една смислена причина полицая да не си плаща задълженията към държавата.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плащам си всичко като поп. Но даже и да скътавам някой лев - забележи, че САМ СЪМ СИ ГО ИЗРАБОТИЛ ! А не рева с бутилка вода, как не ми стигали парите. Схващаш ли разликата ?
33
1
 
18
 
! Отговори
Кинематик преди 13 години
100 км ?! Това насън ли беше ? :-) Хайде сега, сметни 300 гр черен дроб, ускорен до 100 км и отделената енергия при спадане скороста до нула за 0.007 сек /при сблъсък в бетонна стена/. А 0.007 заради предната част на колата.Впрочем, при 100 км, челно - никакъв колан не те спасява. Единствено ейр бек ... и то под условие.
32
1
 
20
 
! Отговори
Счетоводител до 44 преди 13 години
То да беше само здравни и пенсионни. Принципно държавните служители /в това число и МВР/ не плащат НИКАКЪВ данък, освен споменатия от теб 10%.
31
0
 
19
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Не се излагай бе учения. Аз съм катастрофирал със 100км/ч - коланите ми са триточкови. Имах огромна синина на целия гръден кош в продължение на няколко месеца - както виждаш не съм умрял. Самото ти твърдение, че носят повече смърт и травми е противоречиво - кое е повече, смъртта или травмите ? С пет-точков колан пак ще имаш травма. Аман от кинетици.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъжеш !!! Или си изумително неинформиран или лъжеш !!! Всеки знае, че катаджията плаща единствено 10 процента плосък данък !!! Не плаща здравни и пенсионни осигуровки !!!
29
1
 
19
 
! Отговори
до 37 преди 13 години
Тц, пак прочети. В колите от висок клас се монтират точно 5-точкови колани + сума ти системи за сигурност. Те инженерите от много време са го сметнали и краш-тествали. Просто трябва да се чете.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ъъъъ, к`во било ?! Редовни а :-))) Е, от време на време някой ушев прегръща дървото, та разбираме, че е бил пиян като кирка.А не знам за тебе, ама точно на мен трябва да ми ги показват. По простата причина, че съм един от работодателите на катаджиите ? Докато просяците се хранят от данъците ми е желателно да не се изживяват като монарси.