Патаклами в мюфтийството в Пловдив

Полиция опразни офисите от Джумая джамия
21 юли 2010 13:01,
206
Патаклами в мюфтийството в Пловдив
Джумая джамия. Снимка: Булфото

Полицаи, придружени от съдия-изпълнител, принудително изведоха от офиса в Джумая джамия районния мюфтия на Пловдив Осман Хилми и председателя на джамийското настоятелство Хасан Али.

До този акт се стигна след съдебно решение, според което съдът е постановил офисът на вероизповеданието и барчето, което се намира на първия етаж на джамията, да бъдат върнати на фирма "Ели инвест груп".

Тази фирма е сключила договорни наемни отношения със старото ръководство на мюсюлманския храм, когато духовен водач бе Недим Генджев.

При идването на власт на новия пловдивски мюфтия Осман Хилми обаче договорите са били едностранно прекратени.

Днес частният съдебен изпълнител Величко Апостолов заяви, че според изпълнителния лист Хилми трябва да освободят помещенията.

Повече от два часа служебните лица чакаха някой да отвори доброволно вратата, а след като никой не се появи, те я разбиха.

Минути по-късно пристигна и Осман Хилми, придружен от верни хора.

"Моите уважения към българските институции, но не забравяйте, че това е офис на Районното мюфтийство. Оттук ще излезем само с белезници", бе категоричен мюсюлманският духовен водач.

След дълги разговори с униформените мюсюлманите все пак излязоха от офиса.

Осман Хилми се закани да сезира българските институции и турския премиер Ердоган, защото Турция дала 5 млн. лева за ремонт на Джумая джамия.

"Храмът е архитектурен паметник, не може просто някой да нахлуе и да завземе помещенията", завърши Хилми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..вярно акъла ти е на 8 годишен! :)
126
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Абе, ние уж сме много печени, пък до скоро и нашите попове си скубеха брадите и се биеха..Злобни, комплексирани и следователно глупави - за това сме я докарали до тук! Какво са ви направили турците не знам, но не е за радост това, което става при тях, защото утре ще стана при нас! Не знам на какво се радвате, живота ви няма да стане по-хубав от тази новина бедни ми комплексирани сънародници!
125
1
 
3
 
! Отговори
Стига лъжи, Караибра преди 13 години
Кара Ибрахим твърде свободно лъже без да му мигнат очите. Не знае, а ако знае нарочно плещи измислици наляво и надясно. Не си заслужава да му обръщате внимание на измислиците, които ръси. Опитва се да внедри съмнение и разделение в Българите. Но съм съгласен с едно, много от нашите историци не са в час, нещо повече - не познават Българската история. Затова, такива като него намират почва да плещят идиотщини.
124
1
 
3
 
! Отговори
Мъничко история преди 13 години
Господин Караибрахим, когато Българите са си били Българи, Турците са били част от Тюрки. Причината за разделянето на Българите на отделни народи са религиите. Понятието Велика България съществува до 860 год. тоест до разделянето на Българите на различни народи, които първо Византийците, по-късно след Петър Първи разцепиха на Прабългари и Славяни. Унгарците са смесица от Маджари и Авари ( говорещи диалектен Български език). Причините за робството са Религиите, които замениха Тангризма.
123
0
 
3
 
! Отговори
историк преди 13 години
Няма нужда от социологически изследвания !!!Трябва само да си припомним думите на политическия ментор на Меркел "Мисля ,че ЕС е съюз на християнски държави"Отделно има и много други политикоикономически фактори.1.Гърция2.За всеки германски политик дал съгласие ,това е равностойно на самоубийство!!Сега се прилага тактика на протакане и увъртане вместо директен отказ.Като в ролята на "лошите" са БЕНЕЛЮКСА официално също несъгласни.Как виждаш Ердоганица с фереджето на сбирка на ЕС лидери??!!
122
1
 
8
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а защо всички *** са от ромски(турски)произход
121
3
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 13 години
Траките са елинични племена, нямат нищо общо нито с прабългарите, нито със славяните. :)
120
2
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 13 години
Точно това се опитвам да ти кажа - че българите сме с тюркси произход. Чети внимателно.
119
1
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Прабългарите (се предполага), са родствени с траките, но не са тюрки!!Имало е заедно с тях и някакви тюркски племена, нищо повече. Така, че можем да приемем, че голяма част от днешните български турци са наследници на тези племена.
118
3
 
3
 
! Отговори
Pigdestroyer преди 13 години
Shte otkria oshte edna deinost kum firmata si - subarqne na djamii.Cenite shte budat tunki i dostupni i shte se raboti po vsqko vreme.Dori se nadqvam na subsidii ot evrofondovete.
117
7
 
1
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 13 години
Тошко,Тошко вятър те вее на бял кон,моето момче.Нямате нищо общо нито с Волжска,нито с Дунавска,нито с Велика България.Те са си наши,тюркски държави.Само сте ни присвоили името,откраднали демек.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма част от страните в ЕС не искат да видят Турция като член на Евросъюза, се констатира в доклад на американския стратегически център "Германски фонд "Маршал", посветен на трансатлантическите тенденции през 2009 година, пише турският вестник "Милиет". Турците от своя страна не вярват, че ще се реализира турското членство в ЕС. Процентът на турските граждани, които гледат положително на ЕС, e 32, докато в предходните години тези, които смятаха, че европейското членство е положително, бяха 48 %. За сравнение през 2004 година този процент беше 73 %.Според социологическо проучване, проведено в САЩ и Турция и в страни от ЕС, като Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания, Полша, Румъния, Холандия, Португалия, България и Словакия, процентът на гражданите в посочените страни от ЕС, настроени отрицателно към членството на Турция в ЕС се е увеличил от 28 на 32 %. Според изследването в 9 от 11-те страни от ЕС се наблюдава значително нарастване на броя на противниците на турското членство. Първото място обаче в това отношение продължава да държи Франция с 48 %. Голяма част от анкетираните не разглеждат Турция като част от Запада. В Германия този процент е 77, във Франция 68, в Румъния 51.
115
0
 
3
 
! Отговори
историк преди 13 години
ибраимчо и кво сега ?макетата сега и германската история ли ще си присвоят??!!!Иначе вземи се ограмоти малко за историята на североизточна българия през 12ти век и тогава поствай глупости!!ОБЕЗЛЮДЕНА от нашевствията на узи и печенеги !!И прави разлика между етнически произход и това какво културноисторическо наследство приема за свое един индивид.Вярно ,че маджарите са се запазили сравнително чисти като етнос и са най близо до протобългарите-И колко си приличат унгарците с анадолските амуджи?
114
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 13 години
Българите сме смесица от прабългарите (тюркски народ, близък до татарите) и славянските племена, живеещи под Дунав, съвременна България. Така са се образували две български държави - Волжка България и "Дунавска" България (тоест днешна България). И с времето, поради християнския характер на съседите на Дунавска България, хан Борис решава да покръсти народа си през 864 г. В същото време, Волжка България, бидейки заобиколена от ислямски съседи, стига до идеята за ислямизацията на волжките българи (татарите) през 922 г. Това е историята. Не разбирам какво се опитваш да кажеш..?
113
0
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
до 140може и да си прав. това е резултата от 70 год управление на комунисти подпомагани през последните 20 год от ДПС. Защото мислещите се манипулират по-трудно.намери подобна статистика зе турция - убеден съм че резултатите ще са по-плачевни.
112
2
 
3
 
! Отговори
Алах преди 13 години
Вай,вай!Има джамия,има проблем!Няма джамия,няма проблем;(
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турски съд постанови условна 11-месечна условна присъда на журналистка, обидила турския президент Абдула Гюл.Провинилата се публикувала виц, който показва лидерите на страната като корумпирани, съобщи Ройтерс. Вицът, съдържащ се в имейл, изпратен от анонимен читател, бил публикуван във вестник "Експрес" от журналистката Севда Тураджлар."Публикували сме подобни вицове за предишни президенти и това никога не се е случвало", заяви Тураджлар пред Ройтерс. Тревогите относно свободата на словото в Турция, която е кандидат за член на ЕС, отново се появиха
110
0
 
5
 
! Отговори
до 143 преди 13 години
защото ти имаш БЪЛГАРСКИ документи ***
109
0
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
до Кара Ибрахим"прословутата смесица на прабългари, славяни и траки" с преобладаващ славянки елемент е руска измислица, наложена в България от комунистите. Помисли - как се налага народнастно име ако не съществува народ. А името Българи съществува от почти 2000 год. Пак ти казвам - ако приемем изследването на швейцарците това означава че траки и българи са един и същи народ. Аз не бих възразил срещу това.
108
0
 
4
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а защо всички домове за сираци са пълни с деца от ромски(турски)произход