Н. Младенов: Не всички от върнатите са роми

На никого не му е приятно да живее с гето до себе си, коментира външният министър
18 сеп 2010 23:22,
133
Н. Младенов: Не всички от върнатите са роми
Снимка: Булфото

"Няма основание да се смята, че има нарушение на френското законодателство или европейските директиви по отношение на нашите граждани. Нали ви е ясно, че на никого не му е приятно да живее в гето или да живее с гето до себе си."

Това каза пред Дарик радио министърът на външните работи Николай Младенов относно връщането на нашите граждани от Париж. "Не всички от тях са роми", каза той.

"До вчера са 41, тези дни предстои от 16 души да си дойдат, но не всички от тях се декларират като роми. Това няма значение – те са български граждани", допълни Младенов.

"Франция, както и всичко европейски страни имат директива за свободното движение, която казва, че ако не можеш да докажеш средства, място, където живееш, осигуровки, страната, в която пребиваваш има правото да те върне в страната, от която идваш.

Само за 2010 година 531 са гражданите, които са върнати от различни страни в ЕС на базата на подобен тип правила. През 2009 година те са били малко над 600 души. От Белгия, Франция, Германия, Финландия, Дания са върнати най-много граждани. Става въпрос за спазване на вече съществуващи правила, които ние всички сме се съгласили да спазваме.

Само за 2010 г. от Франция има 107 върнати, през 2009 г. са били 145 български граждани. Това е процес, който тече постоянно", допълни Младенов.

Връщането на хора, когато те не спазват правилата е практика, която не е от вчера. Защото има и страх, разбира се, че в някои случаи просто определени хора ползват дупки в законодателството на определена страна, за да злоупотребят с нейната социална система", заяви Младенов.

Още по темата

По отношение на българските граждани, които са върнати сега от Франция, нямаме основание да смятаме, че те са експулсирани, без да са разгледани техните индивидуални ситуации. Всеки случай е разгледан индивидуално", категоричен бе Младенов.

"Ако български граждани се самонастанят някъде в България си има българско законодателство, когато отидат в друга страна членка, те стават вече обект на правата на европейското законодателство", уточни Младенов.

"Блокът в Ямбол – 20 години този блок седи там, разпада се, няма ток, няма вода и никой нищо не е правил. Имаш хора, които живеят в кошмарни условия и 20 години нищо не правиш по този въпрос", каза още Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
5
 
! Отговори
Петроний преди 13 години
Младенов е достоен министър на премиера си. Шушумига и скатавка, когато трябва да се изкаже твърдо и принципно мнение и словоблудец, когато трябва да мълчи.
67
1
 
2
 
! Отговори
до георги преди 13 години
А ти работейки на две работи плащаш ли си данъците върху двете заплати?В България не може да се намери работа дори и на половин ден,камо ли на две места...Що се отнася до плюенето - прав си.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анти милиционер преди 13 години
Хората са го казали!От тези които ядат спагети и тези които правят минети не можеш да очакваш нищо добро!Да го преведа поне: едните са РОМСКИТЕ *** МАФИОЗИ ,ДРУГИТЕ ФРЕНСКИТЕ МИНЕТЧИИ!
65
0
 
16
 
! Отговори
гого преди 13 години
"Блокът в Ямбол 20 години този блок седи там, разпада се". Аз съм от Ямбол и му знам много добре историята на този блок. Той е строен преди 20год. по проект да се интегрират ромите. Този блок е бил по-хубав от останалите, в които сега си живеят българи. Постепенно *** разбиха всичко, изгориха вратите и прозорците да се топлят, всичко метално от ансансьори и т.н. е предадено за скрап, дори стълбищата са разбити за да вадят арматура. *** сами си направиха блока такъв,как да помогнеш ?
64
4
 
3
 
! Отговори
а.. преди 13 години
отделно незнам как така плюете хората и казвате, че са некадърници. Като повечето тук не са учили дори на половината от това, което е учил "този циркаджия" на снимката. Айде комунистите може да се каже, че са пълни с некадръници. Ама при тях е друго, те стават шефове само заради това, че родителите им са такива. Но повечето хора от ГЕРБ са на позициите си заради това какво са постигнали до сега. Аз съм убеден, че Младенов е много кадърен и си разбира от работата.
63
0
 
7
 
! Отговори
ники преди 13 години
Разбира се никой не иска да живее в гето..И нормалните държави правят всичко възможно да ликвидират гетата.Само у нас като че ли има стремеж цялата държава да се превърне в гето.А тези които не искат да живеят в гетото постепенно се изнасят навън.Кого ще управляват след 20 години ?
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мъзгавинята е основно качество за един външен министър, бе, дЕца!!!
61
3
 
6
 
! Отговори
apio преди 13 години
Младенов е повече министър на Косово отколкото на България,сложен на този пост от САЩ.Повечето бг граждани във Франция работят нелегално,защото Франция не си отваря пазара на труда за нас.Но за това никой не говори.А знаете ли колко нелегални имигранти има Франция-поне 1 милион от Африка и Азия?Младенов ,така не се защитават нац. интереси,ама ти и не можеш.
60
3
 
5
 
! Отговори
георги преди 13 години
Тук е пълно с комплексари.. всеки чака някой да дойде и да го оправи. Управляващите били виновни. В чужбина масово има хора, които работят на по 2 работи.. обаче в България такова нещо не съм чул. Няма как да стане, тука всички са големи мозъци. По-добре да стой в къщи и да чака някой да го оправи, а през това време да плюе че никой не го е грижа за него.. Които е по-оправен и има акъл се оправя някак си, то неможе и всеки да е милионер и да кара нова кола.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А такива ЦИРКАЖИИ ни управляват
58
1
 
9
 
! Отговори
ПИТОН 357 преди 13 години
А бе, Младенов, правите метани на Саркози заради влизането ни в Шенген, но да не ви излязат криви сметките. Като правителство пак застанахте на губещата страна в този спор за ***, а румънците пак заеха по- достойна позиция от вас.
57
0
 
16
 
! Отговори
Зелената барета преди 13 години
"Не всички от върнатите са роми"-...точнотака, не са роми, а са ***. Ние всички българи сме в гетото наречено България, а гетото е в нас. България се ***, защото плащаме данък на измислената формулировка "права на малцинствата". Няма такова нещо като мацинствени права. Има права на човека, на индивида. Всички са равни пред закона, без оглед на това дали си ***, арменец, евреин или турчин.
56
0
 
12
 
! Отговори
ritci преди 13 години
"На никого не му е приятно да живее с гето до себе си, коментира външният министър" Брей най после някой га прозрей истината.Сега остава да се досетят, и по един автомат да ни раздадат?!
55
0
 
7
 
! Отговори
вергил преди 13 години
Значи *** не са се определяли като такива и тогава не са ***.Ами да отиде в Столипиново -най-голямото *** гето в цял свят.И според самоопределението на живеещите там -те не са ***,а турци.Това че *** не се определят като *** не ги прави българи,турци или каквито и други да се самоопределят.Те продължават да си живеят според *** обичаи,продължават да не спазват общоприетите цивилизационни норми изобщо продължават да си живеят като ***.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от другата статия - "слави почнал да дебелее...през октомври ще се включи в политиката..." започна да ми става страшно. сега вече ще останем без релси за влаковете - *** ще изпопородадат всичко,да ходят на концертите му,ще пада ядене ,пиене,чалга до безумие...слави има пари за кебапчета и гласоподаватели,а той ще си живее в луксозните апартаменти,които си купува навсякъде. той допир с "роми"няма.иначе е голям "патриот"
53
1
 
4
 
! Отговори
Разбирачев преди 13 години
до 53 За акъл -не знам,ама за кръшност в стана-определено,не може да си Соросова *** и да си почтен....
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прав е младенов-никой не иска да живее в гето,или до гето.я си представете,че румънските *** бяха плъпнали у нас,щяхме да им се радваме ли? прави са французите,и белгийци,и германци - подредили са си държавите и не искат да им ги превърнем в блок 20. брюкселци с вратовръзките да дойдат в ямбол,да видят за какво става дума,и тогава да осъждат фрнция.
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Двама ловци oбикалят поляни и ниви, по едно време единия видял *** да крачи из полето. Вдига пушката и ба-а-ам, *** пада. Другия учудено го пита: - Брат, що го застреля тоя? - Лова на *** вече е официално разрешен, вчера се видех с горския, той ми каза! - казал стрелецът.Решили да си тръгват и както си пътуват с колата, гледат край пътя един контейнер за *** и около него 15-20 *** .... и като почнала една стрелба. Ба-ам, ба-ам ... След малко горският изскочил отнякъде и крещиАбе-е ей ***, какво правите, бе? Ловците чудено:- Нали е разрешен вече отстрела горски?- Той, че е разрешен, разрешен е, ама не и около хранилките!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 49Това "нежно" според теб момченце има акъл колкото теб, *** и баща ти взети заедно. А това, че не е бил в казарма означава единствено, че не си е изгубил две от най хубавите години в безумни занимания.
49
0
 
12
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 13 години
Имаше патриот ,5 години ви разправяше за *** опасност,вие го обявихте за луд ,слушайки Дагановата наложница Славка Учиндолска....и избрахте Гуце Сирещянеца пред него....