Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище

Програмата обхваща 345-има ученици от Факултета до 6 училища
20 сеп 2010 13:45, Красимир Ангелов
248
Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище
Снимка: Булфото

Столичната община може да финансира със 114 хиляди лева превоза на ромски деца до шест училища в София, реши общинската комисия по образование.

Предложението на заместник-кмета по образованието Христо Ангеличин предстои да бъде гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет.

Сумата е за цялата учебна година, като общинското дружество "Столичен автотранспорт" ще превозва 345-има ученици от кв. "Факултета" до шест училища извън квартала.

Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.

Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко – към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
0
 
! Отговори
Неджати преди 12 години
Хахаха!!Абе приятел ти ме уби бе човек...даже и един положителен вот ти оставих /с моя 11 :) /Ето тук ти давам пример за един много прочут в България и по света нашПрофесор Д-р Чирков, макар и на скоро беше замесен в един скандал за незаконно донорство! Ноооо прочети това иначе няма да ти е интересно като ти го разкажа!
233
3
 
1
 
! Отговори
garo преди 13 години
Те нали за да станат редовни данъкоплатци трябва да ходят на училище първо. А техните родители вече ги пиши бегали, но поне децата им да направим хора и да ги научим да живеят по човешки. Все от някъде трябва да се започне, идеята е добра.
232
1
 
1
 
! Отговори
Матева преди 13 години
Ще ги вози общината, що пък не, а за дневния Център за възрастни с ментални увреждания-дето на практика са си деца-няма. и защо ли та от тях каква полза,колкото и да ги интегрираш, те са си бебета.Да им берат дерта родители,братя,сестри и ентусиастите в дневния център. А ромите те са перспективни, може и да излезе нещо от тях.........
231
0
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Ще почнем всички да се пишем за *** за да ползваме същите ПРИВИЛЕГИ -безплатен ток, вода, общински жилища, безнаказаност.........
230
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много интересно що ли новините свързани с *** са свързани с побоища, убийства, кражби и прочие. Що ли няма новини от ръда "Излезе новата стихозбирка на *** поет Х", "*** учени откриха...", "Циганси изследовател..." :)))) А да ви е честита ромската интеграция глупави, либерални толерастични популисти, лицемерни демагози...
229
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четете............По рано са давали пари на *** фондация.A cега ще ги возят.Е,не е ли по-добре?Хайде помислете и още нещо-ще ги карат директно в училище,а не по улиците да просят..............
228
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Страхотен метод за "интеграция" - мангалчетата още от малки да проумеят, че имат ПРИВИЛЕГИИ заради жалкият си етнически произход !!!
227
0
 
8
 
! Отговори
Obsidian cat преди 13 години
Че това може и с поправителни центрове за обществено полезен труд да се постигне . Хем няма по цял ден да се чудят кво да откраднат и колко чавета да направят на Айшето . Хляб без работа се дава само на домашен любимец и на пеленачета. Циганорите не са нито едното нито другото . Който не работи не трябва да яде .
226
2
 
3
 
! Отговори
me4o преди 13 години
bravo, taka trqpva, za kakvo e tazi darjava ako ne osigurqva dostap do obrazovanie na malcinstvata!osven prevoz trqpva da im se davat jobni pari i da imat osigureni bezplatni drehi. Vse obrazovani i intiligentni romi sa badeshteto na tazi strana
225
2
 
10
 
! Отговори
българка преди 13 години
Браво на Столичната община!!!Блестяща идея!!Циганчетата ще се возят дупетата до у-ще, а нашите деца ще мръзнат по спирките през зимата. Браво, само така!
224
0
 
1
 
! Отговори
n преди 13 години
sega vi e qt 4e nemojete da si gi vzemete i kazvate
223
0
 
11
 
! Отговори
vvv преди 13 години
На чий гръб пак ?Стига с тази толерантност!Когато станат редовни данъкоплатци като българите , тогава да се ползвата от всички социални блага.Писна ни !!!
222
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
229 го каза ясно и точно ! те такава интеграция им трябва на ***.
221
2
 
0
 
! Отговори
Пффф преди 13 години
А водчици кога ще почнат да пренасят до училище ?! :)
220
0
 
1
 
! Отговори
skgt преди 13 години
az gi vozia prez den dva Ako znaete kakva smrad e v avtobusa A moeto semeistvo triabva da si dupchi bilet inache GLOBA
219
1
 
29
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Аз, който си плащам всички сметки и данъци, държа моите деца също да получат безплатен превоз до училище! Нямам нищо против превоза на циганчетата, но като ще е нещо, да е за всички, а не за пореден път да се чувствам дискриминиран като българин в България.
218
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 13 години
Ами евала идва от турски а в турския от арабски.
217
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 13 години
Относно Гаджо никога не казва нещо вярно....Аз пък знам тръгне ли *** да ти се кълне в майка си значи те лъже...
216
9
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Обобщаваш!Държавата преразпределя благата според политиката ,която води-социална или дясна.Конституцията е основата.За съжаление *** са част от гражданите у нас.Ако не им даваме поне трошица,ще си вземат не само хляба ,а и пастите.И понеже са първосигнални ще го правят с нож или сопа.Това е и ролята на помощите-за да могат нормалните да живеят нормално,мизерниците трябва да се хранят.
215
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странно по времето на бай Тошо *** бяха интегрирани,а сега какво стана,че се деинтегрираха.Изглежда проблема е в полицията,която не ги интегрира така убедително,както навремето народната милиция.В първите часове след приема яко интегриране, а след това как се казваш и за какво си приет.