За година имаме 18 000 "нови" българи

Толкова са получилите родно гражданство, отчете Божидар Димитров
20 сеп 2010 14:44, Красимир Ангелов
78
За година имаме 18 000 "нови" българи
Снимка: БГНЕС

В рамките на последната година 18 000 души са получили българско гражданство, съобщи министърът за българите в чужбина Божидар Димитров.

Най-многобройни от получилите българско гражданство са кандидатите от Македония. С около 2000-3000 души по-малко са получилите гражданство жители на Молдова, отбеляза Димитров.

Той посочи, че Съветът за гражданство издава три пъти по-бързо българско гражданство в сравнение с предишни правителства.

"Ликвидирахме съществуващата корупция при издаване на гражданство, с други постановления даваме възможност на българите от чужбина да учат в страната", посочи Димитров.

Той присъства на подписването на план за конкретни действия за сътрудничество между област Варна и автономния район Гагаузия (Гагауз-Ери) в Молдова.

По силата на споразумението в началото на ноември делегация с представители на бизнеса от Варна начело с областния управител ще посети автономния район в Молдова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
4457 преди 13 години
прекалено беше с номера од 15 депутати поне 5 ще бяха.
56
1
 
5
 
! Отговори
4457 преди 13 години
не ми трябват имена като доказателство, аз живея в Македония и много по-добре от теб знам кой и защо взема български паспорт.Тези, които досега са взимали ваш паспорт ако се усещаа за българи ще направиха Люпчо да има 15 депутати в македонския парламент и сега нямаше да е самотен като ***.
55
0
 
7
 
! Отговори
Бай Миле преди 13 години
Не е важно колко са зели кетепа(Бг паспорт) а колко от тези 18 000 са се заселили и живеят в *** или само взимат паспорта и офейкват на Запад. Б. Димитров раздава пътни билети за ЕС и да не залъгва "шибаният" народ с болните си увлечения
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАДА МОГАТ ПО-ЛЕСНО ДА ИЗЛИЗАТ В ЕС!ТОВА НЕ СА РАБОТЕЩИ ТУК И ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ,ЗА ТЯХ Е ВАЖНА ЛИЧНАТА КАРТА-ПАСПОРТА И ТОЛКОЗ.18 000 НОВИ НА ФОНА НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ИЗБЯГАЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ Е ПЛАЧЕВНО.
53
0
 
0
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Никой не познаваш!Не се заявява!Написва се!Мога да ти дам имената на 2-*** ,които са българи и са минали процедурата.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и това е повод за хвалене? за какво им го дават това гражданство? Особено пък на макета, *** и т.н. Та те като дойдат в България дори български не говорят. Псуват българите и България... Като работех в хотел с макетата на английски си говорех, щото български не разбират. ама ми дават българска лична карта. За какво са ни такива сънародници?
51
0
 
6
 
! Отговори
4457 преди 13 години
Аз лично познавам трима които вземаха ваш паспорт и нито един от тях не се чувства българин въпреки че така трябваше да заявят, за да го получат.Двама са в Италия и един в Белгия.Също един наш бивш министър на здравеопазването точно когато тербаше да бъде арестуван в Полша за много финансови престъпности, успя да избяга благодарение на вашия паспорт. В Македониа целия имот му конфискуваа.
50
1
 
5
 
! Отговори
Владко преди 13 години
Хубаво, ама за какво са ни тези хора? Ако отидат в селските райони в селското стопанство ОК, но те всички ще се изсипят най-вече в София. Какво ще работят? 18000 за година никак не е малко.
49
0
 
0
 
! Отговори
Клара преди 13 години
Това дето е облякъл костюм ли или чувал
48
1
 
6
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
ОСТАВКА ЗА ПИЯНДЕТЕО!!!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом Божо ги е избирал, няма да са от ***:) Тези ще са качествени:)Дай Боже държавата да тръгне вече:)
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е какво е министърчето (130 оки), просто е един *** дебелак с ла.йняна уста!Но пък е гьон-сурат.
45
0
 
1
 
! Отговори
1 бира преди 13 години
Не след дълго ни чака наказателна процедура за тази делавера от ЕК.Сага стана ясно,че безработица няма.
44
0
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 13 години
Примера с Гърция не е удачен.Чужденците там са повече от милион и половина,но не получават гражданство.Все още не е приет и закона за деца на законно пребиваващи чужденци,родени в Гърция да получават гражданство.Разрешенията за временно пребиваване се подменят на всеки две години през първите десет години на престоя,а след това на 5 години.Чужденците нямат право и да гласуват.
43
0
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
))))))))))))))))))))) Никой не ще да се доближава до него
42
0
 
4
 
! Отговори
Марти преди 13 години
А,бе,да ти кажа,май ти си тъпанарят..Никакви временно пребиваващи не са.Директно получават Български документи.Временно пребиваващия не ползва привилегиите които има българина и не може да пътува в ЕС без виза.Така че преди да дрънчиш като куха лейка ида обиждаш другите се запознай по добре с нещата...И ако си грамотен ще прочетеш че иде реч за БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО,а не че са получили статут временно пребиваващи.Аман от ***,дето се мислят за по-умни от другите.
41
0
 
5
 
! Отговори
мими преди 13 години
И каква е ползата ни от това, освен че могат без проблеми да ходят на почивка на халкидики
40
0
 
21
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Няма лошо в цялата работа, ама защо изгонихте българите от България със скапаната си политика последните 20 (да не кажа 65) ???
39
2
 
3
 
! Отговори
ссссс преди 13 години
Тук има работа и е добре платена......Примерно в ИТ-тата и тея дето са в кол-центровете с по един или 2 чужди езика не вземат под 1200 месечно....Друг е въпроса ,че има хора ,които не им е посилите да седнат и да учат и им е по добре като мрънкат и говорят колко е убаво на вън да работиш *** работа за 1000 евра ........
38
0
 
1
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
до 32- казах,че мога да бъда много по-добър от него /а не да го заместя/ Не искам и да се доближавам до него-нито физически,нито духовно