Прокуратурата погна харчлъците на ректорите на СУ

Оказва се, че в Юридическия факултет работели по 19 ч
29 сеп 2010 16:56,
55
Прокуратурата погна харчлъците на ректорите на СУ
Снимка: Булфото

Прокуратура е образувала преписка по сигнал на образователния министър Сергей Игнатов за "нецелево разходване" на бюджетни средства и прехвърляне на студенти в нарушение на установените правила на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Преди три дни печатни издания написаха, че ДАНС проверява Юридическия факултет на СУ за нередности.

Информацията за инспекцията на спецслужбите в СУ се появи след публикации за неправомерно разходване на пари по магистърски програми и прием на студенти с протекции.

Беше изнесена и информацията, че по документи преподаватели от Юридическия факултет работят по 19 часа на ден, за което им се плащат и лекторски часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Юридическия факултет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
Жалка 32, ти учила ли си в НБУ или имаш наблюдения? От къде си ги правила тези наблюдения, които във всички случаи не са учене? В НБУ наблюдавате ли учебния процес или учите, или изобщо не правите разлика между двете неща?
33
7
 
2
 
! Отговори
Вишис преди 13 години
Ас сам заваршил НБУ и сам сигорен че СУ е ***
32
8
 
6
 
! Отговори
do 30 преди 13 години
Я *** в НБУ да видиш как се учи там и после философствай!!! Учила и съм в УНСС и в НБУ и имам рални наблюдения относно учебния процес. В НБУ завршвам право и никак не е за подценяване. А СУ какво е - тъпче на едно място от 100 години и нищо не се променя, включително и корупцията!!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато вместо по 19 часа ден, почнете да преподавате по 25 часа на ден. Малко се работи в тая държава!
30
1
 
2
 
! Отговори
до Студент-хрантут преди 13 години
Да, хрантутниците преподаватели взимат по 300 лева. Абе не може ли в България да няма Университет (имам пред вид Университета, а не смешните изгъзици - НБУ-та.) Има Университет - има проблем. Няма Универстите - има НБУ-та.
29
4
 
2
 
! Отговори
Студент преди 13 години
В СУ сме най-големите хрантутници! .... и най-вече преподавателския състав.
28
5
 
7
 
! Отговори
Евтин комсек преди 13 години
Кога нищожеството Игнатов ще престане с тъпата си войничка срещу единствения български университет? Кога ще спре тъпите си атаки срещу един ректор - проф. Иван Илчев, на който не може да се намажи под нокътя на малкия му праст? *** ти министъра на просветата и образованието. Евтин, комсомолски секретар с египетски комплекси.
27
5
 
6
 
! Отговори
хех преди 13 години
a после, нямали пари да си платят топлата вода в общежитията:)Не на нас тия:)Най-големите измамници и корумпирани типове са в университетите - не случайно университетски преподаватели са в ядрото на доста партии.
26
1
 
3
 
! Отговори
Тофи преди 13 години
Не знам точно как и какво проверява ДАНС - това си е тяхна работа, но че сегашната порочна и отвратително жалка практика във висшите училища Е заплаха за националната сигурност ,това знам. Прочети какво се включва в понятието "национална сигурност" и на тебе ще ти стане ясно.
25
0
 
6
 
! Отговори
Тофи преди 13 години
Както се казва, днес - в Софийския университет, утре - и във вашия :)))))Тази практика изобщо не е типична само за горепосочения факултет и университет - жалко.
24
3
 
5
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Прокурор в ЮФ на СУ-все едно да отида вкъщи по голяма нужда!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Всеки неудачник точно това разправя. Не съм крал, а не съм избягал и не тъна в мизерия, както и много мои познати.
22
2
 
30
 
! Отговори
работещ в СУ преди 13 години
Няма да е зле като са започнали да гледат Юридическия Факултет да поразгледат и останалите. Бая пара се пооткрадва и там, много администрация, много имоти под наем (тенискортовете пред Физическия например в Лозенец - любимо място за срещи на местните мутри). А ние простите (в прекия и преносен смисъл на думата) преподаватели трябва да се справяме с това, което влиза като прием в СУ (за него по-добре нищо да не казвам). Така че дерзайте г-да съдебни заседатели, май е време и за академичната мафия
21
11
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Хайде, започна да си разчиства лични сметчици г-н министърът.От тая територия ще стане отново държава, когато хората, назначени за държавници, започнат да се интересуват от хода на държавните дела, а не от собствения си г*з.
20
2
 
9
 
! Отговори
Student преди 13 години
А кой ще образува проверката - главният прокурор , който е преподавател в катедра Наказателно право на Юридическия факултет на СУ?! Смешна история... резултата е проверката е ясен - можете да допълните отдолу - След проверката не бяха констатирани нарушения!
19
2
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Тц, тц, тц ... начи да оправаме преподавателите, че крадат защото нямат пари а *** да не ги оправдаваме!? Е чакай сега, не става така. Впрочем само с пари нещата не се оправят. Системата трябва да се промени, щом са толкова недоволни от нея. Защо проф. и доц. пичовете реват като данаци като се заговори за реформа?! А-а-а сети ли се - защото така им харесва, значи има нещо гнило в тая работа. Хем не им харесва (уж) системата, хем реват като наакани като се тръгне с реформа.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тия заплащания какво очаквате,че умни хора ще мизеруват ли ?? Ми ще откраднат по един или друг начин като могат,нормално е, и рушвет ще вземат.....Направете една съпоставка,заплати,частни хонорари,2-ра работа.Първи на 100% ще са преподавателите от УНСС,почти всичките преподаватели заемат високи постове в държавата и частния сектор,след това е НБУ, а Софийския .... дърти пенсии (нищо лошо), които са просто преподаватели,как да оцелеят с една мижава заплата ???
17
3
 
9
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Чадо, нямам представа от НБУ но от Софийския имам бая. Повечето преподаватели които познавам, щяха да бъдата безработни ако го нямаше университета, който да ги пои и храни. Е е не точно безработни, но щяха да работят като таксиметрови шофьори.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Историята помни и други подобни мракобесни времена.Тогава също неграмотниците са се кефели на погромите.
15
5
 
14
 
! Отговори
Чавес преди 13 години
Да мразиш СУ и да обичаш НБУ - това е истинският гербераст.