Заплашва ли ни режим на тока?

Трайчо Трайков се изстреля към АЕЦ "Козлодуй"
Обновена: 19 окт 2010 12:00 | 19 окт 2010 11:58,
187
Заплашва ли ни режим на тока?
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е на извънредна визита в АЕЦ "Козлодуй".

Посещението му е свързано с проблем при ремонта на 6-и блок на атомната ни централа и възможност за сериозно забавяне на включването му към енергийната система на страната, съобщиха от икономическото ведомство.

Шести блок на Козлодуй бе спрян за годишен планов ремонт, който трябваше да продължи един месец, но срокът се удължава.

Осигуряването на достатъчно електроенергия за нуждите на страната може да бъде затруднено.

"Ще се разчита на намаляване на плановете ремонти във ВЕЦ-овете и на активиране на студен резерв, както и ако има нужда, ще се наложи ограничаване на износа на ток", обясни изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор.

Мощността на 6-и блок е 1000 мегавата.

"Увеличаването на ремонта е сериозен проблем, но се надявам, че ще се справим", коментира още Йотов.

Според предварителната информация дефект в тръбите от системата за защита забавя пускането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй".  В момента се чака руските доставчици да ги подменят.

Междувременно председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев изрази увереност, че няма да има проблеми с електроснабдавянето, дори и ако тази зима е по-студена от обикновено.

"Климатът не е нещо, което се променя чак толкова рязко. Очакваме зимата да е както всички останали. Ако е по-студена, дружествата имат възможност да се справят", каза шефът на ДКЕВР.

Очаква се по-късно днес в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков да информира за създалата се ситуация след спешната му визита в АЕЦ "Козлодуй".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: АЕЦ Козлодуй
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
3
 
! Отговори
курти преди 13 години
И КАТО ОТИДЕ ТРАЙЧО,КВО ЩЕ НАПРАВИ ОСВЕН ДА ГЛЕДА УМНО
181
0
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Ей, не знам, оправяйте се някак си !
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
171, или си рекламен агент, или нищо не разбираш... Все още никои, никъде по света не е изобретил по екологичночист и по икономичен начи за добив на ток от АЕЦ, ТЕЦ и ВЕЦ! Не се заблужавайте с перките и със панелите - едно че са скъпи, друго че подръжката им е още по-скъпа (като $/кВч), мощноста е непостоянна и зависи от метеорологичните условия. Никъде по света перки и панели не са основен източник на ел.енергия, най големия дял е в Дания -35%, другото от ТЕЦ и внос
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
171, като знаеш, защо не се запиташ защо Франция, която е доста по на юг от нас, задоволява 75 до 80 % от енергийните си нужди с ток от АЕЦ, а не от слънчеви панели? Или те са по-*** ? А ходил ли си на Калиакра за да видиш съсипията от перките наредени там?
178
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От АЕЦ-а печели само енергийната мафия - гоце, р.овч. , р.петков и цялата червена хомодружинка. За нас остава да плащаме скъпия ток, скъпите ремонти на незаменимите руски специалисти и да консумираме радиоактивни салати.
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тока трябва да е безплатен като въздуха.Ама пуста лакомия за пари на маймуни хората станаха.Колко е един човешки живот на фона на вселената?Миг!
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Из цял свят ползват ток от АЕЦ,но нашите блокове били опасни,та ни оставиха само 2 да работят.Ами опасни ще са за европейци и всякакви такива,все пак малка България изнасяше ток,печелеше от това.А европейците какво щяха да печелят ако никой не им купуваше тока?!?
175
0
 
3
 
! Отговори
Karo преди 13 години
до: ПодолнияНещо си чалдисал.Да дойдат американците да ти внесат...Аман от ***...
174
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ Козлодуй е проектиран от пияния руски конструктор Иван Иванович, сглобен е от махмурлията Илич Прокопиевич и се поддържа от бай Иван с големия чук и кървясалия поглед
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тия Блокове !Ми няма да има АЕЦ и готово, кво толкова?Ще си внасяме от Румъния и готово.Ние пилета внасяме от там,домати от Турция та за един ток ли да се притесняваме?Богат е българина щом спря да произвежда и си внася всичко.
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Енергетиците чакали резервни части от рашъ за аец козлодуй - голям смяхПо-добре да затваряме АЕЦ-а ако ще правим такива аматьорски изпълнения.
171
2
 
4
 
! Отговори
Петко Ганчев преди 13 години
А какво би станало ако изключи защитата на 4 циркулационна помпа на 5 Блок ? Автоматично изключване на 5 Блок . . . . липса на целия Козлодуй поради национални предатели които затвориха 4 Блока в Козлодуй и загуба на българия за 10 милиарда Евро ! И Тогава ще стане мн интересно ! Че нещо са се навъдили много Енергийни специалисти и разбирачи . . . .
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОМНЕТЕ ЧЕРНОБИЛПОМНЕТЕ ЧЕРНОБИЛПОМНЕТЕ ЧЕРНОБИЛ
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да знам колко е цената.А ти не се ли сещаш защо е такава цената?Тези паркове тук толкова на север са с доста загуби спрямо онези които ако бъдат направени ще дават 24 часа ток.И с много по малко панели и всичките при 180 градуса .Без задвижващи системи няма да са нужни.
168
1
 
6
 
! Отговори
ДА Е ЖИВ преди 13 години
ДА ЕЖИВ И ЗДРАВ БАЙ ТОШО,ЧЕ НИ ПОСТРОИ АЕЦ.СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ ДАЖЕ НЕ МОГАТ ДА Я ПОДДЪРЖАТ И ЕКСПЛОАТИРАТ.МИ ТО НЕ СТАВА САМО С АРЕСТИ И ЗЪБЕНЕ, А СИ ТРЕБЕ И ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ.ТОШО ИМ ПОСТРОИ И РЕЗИДЕНЦИЯ ,ЗА ДА МОГАТ ТИЯ ТЪРТЕЙ ДА СЕ ШИРЯТ В НЕЯ И ДА СЕ СНИМАТ ЗА МЕДИИТЕ. ТРАЙЧО ПУСНИ ТОКА ,ЧЕ ПИЦАТА ЩЕ ОСТАНЕ СУРОВА И БОКО ЩЕ ТИ ИЗДЪРПА УШИТЕ. ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ТОЙ ЛИЧНО ДА ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА И ДА СПАСИ НАРОДА. ТОЙ Е КАТО КРАЛЯ СЛЪНЦЕ- МАКАР ,ЧЕ ПРИЛИЧА НА ТИКВА ОТ БАНКЯ С УМ НА МУТРАФОН
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ-е е един цирей дето всеки момент ще експлодира и ще ни изтрови.
166
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
А сега? Вижда се,че без АЕЦ не можем..
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма смисъл. Когато Господ не е дал, човек не може да го поправи!
164
1
 
1
 
! Отговори
ами преди 13 години
Ами, продължавай да обЕсняваш!
163
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе извънземния 164! Знаеш ли колко еената на киловатчас от фотоволтаик? И колко е от АЕЦ? И знаеш ли какви са проблемите по създаването и експлоатацията на фотоволтаични паркове? Аз знам, защото с това се занимавам служебно. А ти дрънкаш наедро глупостите от вестниците! И се пише "обЯснявам", а не "обЕснявам"! Другите грешки си ги търси сам!