Нова серия за пенсиите. Синдикатите мислят за протести

Увеличаването на стажа за пенсия започва от 2012 година
Обновена: 1 ное 2010 07:56 | 1 ное 2010 07:50,
49
Нова серия за пенсиите. Синдикатите мислят за протести
Снимка: БГНЕС

Ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа” се събират, за да обсъдят бъдещи общи протести.

В петък социалните партньори не постигнаха консенсус по пенсионната реформа след поредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Синдикатите напуснаха заседанието заради несъгласие с предложението на финансовия министър за вдигане на осигурителния стаж от 2011 година.

В неделя вечерта премиерът Бойко Борисов обяви, че стажът за пенсия ще започне да се увеличава от началото на 2012 г. с по четири месеца на година. 

До 2020 г. трябва да бъде достигнат 40 години трудов стаж за мъжете и 37 години за жените.

Според Борисов това е вариантът на пенсионна реформа, който в сряда ще бъде приет от Министерския съвет на подпис.

От 2021 г. ще започне да се увеличава и възрастта за пенсиониране с по шест месеца на година, докато стане 65 години за мъжете и 63 години за жените.

"Слушах ги всички - синдикати, работодатели, финансисти. Това е решението", обави премиерът пред Нова тв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: пенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
до 45 - Не съм наивна, не вярвам и не се надявам - просто ПОДЧЕРТАВАМ
46
1
 
0
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
Пепи, няма банка която да ти даде лихва 518 лв. месечно в/у 17800лв. депозит. Вервай ми :))) Точната сметка е 74 лв при средна лихва 5% годишно. Имаш ли други блестящи идеи :)
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои от този форум споменават за инвалидните пенсии -хора тях ги отпускат след решение на ТЕЛК Злоупотребите на корумпираните лекари които работят там са причина и истински инвалиди да не могат и социални пенсии да получават-110лвСрамота
44
1
 
1
 
! Отговори
тъпанар преди 13 години
Какви синдикати ,бе хора?! В България НЯМА синдикати!НЯМА! НЯкой да се е почуствал защитен по какъвто да е повод от синдикатите?! Ако има такъв да пише!Синдиците в Бг. ги има като даденост ,но те на практика не работят! Те са най-верните слуги на работодателите , не техен коректив! Докато около нас - Гърция,Румъния ври и кипи ние си трайкаме макар да сме най -зле!вски ден ни вдигат цените и то с по 10 -20 % , ние упорито мълчим.......
43
1
 
0
 
! Отговори
до мелодия преди 13 години
В политиката няма и никога не е имало нещо честно... Ти наивна /наивен/ ли си , или просто ***?...
42
1
 
4
 
! Отговори
abv преди 13 години
Половината няма да я докарат до възраст , адругата половина до трудов стаж!
41
1
 
2
 
! Отговори
abv преди 13 години
На тази държава не и трябват ПЕНСИОНЕРИ!
40
2
 
2
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Отдавна е решено да бъде приложен ЛОШИЯТ ВАРИАНТ ----Нещата обаче се протакат и се разиграват вариации защото се изчаква да минат големите протести ----Има вероятност,ако решението бъде обявено сега - да последва голямо всенародно недоволство, а това е опасно -----Правителството, синдикатите и политиците НЕ ПОСТЪПВАТ ЧЕСТНО
39
1
 
12
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
Когато учехме и ни пращаха и през есента и през лятото по 1месец на бригада , защо не го признаят за трудов стаж?Работили сме без да ни заплащат труда дори , а сега искат да заплащаме 5-те години от следването си, ако искаме те да бъдат признати за трудов стаж!Такива като Дянков сигурно не са ходили в казармата и по бригади , а само са вземали стипендии и са използвали придобивки , а сега режат и това , което се полага на хората!Първо да разкрият нови работни места и да освободят заетите от над 63 годишните началници и хора с частни фирми , които товарят сега щата на държавните фирми.Като искат да работят нека да работят в частни фирми , а в държавните да могат да работят , тези на които не им достига стаж.В Австрия,Германия и др.като навършиш пенсионна възраст и те пенсионират , за да намалява безработицата!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно съгласен!
37
2
 
9
 
! Отговори
камен1 преди 13 години
ако има начин 1 лев няма да дам на тази държава
36
2
 
7
 
! Отговори
Желев преди 13 години
А защо казармата ми я признават 2 год.,след като са разполагали с мен денонощно- 24 часа в денонощието.Работил съм по 3 смени,сначи 6 год.
35
1
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 13 години
Добре си ги сметнал 31! Ама това е за МЕСЕЦ бе брато! А за година? Ти си по сметките! А от фалшивите болнични? А от неползваните отпуски??? И само това да беше! А това не е от вчера. Имам вече над 20 г. трудов стаж - опитите на тази тема датират още от социализЪма! За да се оправим трябва, както някой каза и по-долу, РАБОТЕЩА икономика. А не 1 работник да издържа 1 пенсионер. Така няма да я докараме до никъде
34
2
 
7
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Млъкни бе! Тия са хиени и няма да те чуят - от дълги години си е все така. баба ти бачкаше като луда по 8 часа, а я огря със 150 лева. Един портиер взема по 300-500 лева пенсия. Баща ти бе инженер, а взема 160. Чистачка от улицата, взема - 300. Млъкни бе, тъпо ***, нима не виждаш в какъв свят живееш? какво си въобразяваш, че на някого му пука за теб ли?
33
4
 
4
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Писна ми от тарикати, вече! Направете правилната реформа най-накрая! Всеки, който работи, да отделря по десет процента от печалбата (дохода си като данък за държавата, а останалото да си внася по лична сметка в банката, гарантирано то държавата, като фонд за пенсиониране! Ето резултата! Пример: 40 години стаж, по 360 лева доход * 12 месеца * 360,00 лева/ месец (пр.) = 172800 лева * 0,10 = 17800 лева. Е, със тези пари му се падат по 518 лева лихва на месец от банката. А ти ще ми дадеш ли толкова?
32
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Е щом не ви трогва за измислените инвалидни пенсии, не плачете тогава.Жалкото е че хора над 500 и 700 лева си издействат инвалидна добавка.Нека всеки да краде по вашата логика.Кой колкото може.То за това сме на това дередже.А сметката на номер31 е ясна."хиляда кучета две хиляди м..и.Защо тогава се сърдзим на управляващите че крадат като най-обикновения пенсионер намира начин да открадне от общото.Мъчно ми е че хора които наистина ги заслужават не им се разрешават.
31
5
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Ако боко беше излязъл да каже със спокоен тон "Тиа пари ни требват, ше ни извинявате" нямаше да е толкова трагично колкото сега. Направо се о*раха.
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колко се краде от пенсионерите бе, 29ти?я да сметнемколко са инвалидните пенсии? милион? а?нека да приемем 100 000, въпреки че това е безумно надута цифраколко им е пенсията, а? да не би да е 500 лева? няма и 100......десет милиона лева.....само великия гейбер, шеф на общинския съвет в софия, е откраднал толкова лично.за цуцко и за дянков и за тиквата да не говорим.ай сиктир, ония крадат като разпрани, на вас пенсионерите ви дразнят очитегейбери....
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гейб каквото не са видели това не са открадналидобре че не знаят устройството на държавата, щото още можеха да откраднат.най смешното е, че дори костов, въпреки голямото си крадене остави нещо в държавата, докато тия сегашните само крадат.евалата, милиционер, евалата, тиквацуцко се оказа и собственик на каналите за контрабанда на цигари, разбрахте ли го това?
28
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
МНОГО СЕ КРАДЕ И С ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ.НАМИРАТ НЯКАКВИ ВРАТИЧКИ ЗА ДА ДОБАВИ ОЩЕ НЯКОЙ ЛЕВ КЪМ ПЕНСИЯТА.КАКВИ СА ТЕЗИ ЛЕКАРСКИ КОМИСИИ КОИТО ГИ РАЗРЕШАВАТ.ИНВАЛИДНИ ДОБАВКИ ВЗЕВАТ ХОРА, КОИТО ЦЯЛО ЛЯТО РАБОТЯТ НА СЕЛО И ПОЛУЧАВАТ МАКСИМАЛНИ ПЕНСИИ.КАКВА ИМ Е ИНВАЛИДНОСТТА НЕ СЕ ВИЖДА.ВСИЧКИ ТАКИВА ДОБАВКИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ!