Новата шефка на ДНСК: Ще бутам палати!

Милка Гечева има шест месеца за екшън план
Обновена: 1 ное 2010 15:07 | 1 ное 2010 15:05,
117
Новата шефка на ДНСК: Ще бутам палати!
Снимка: БГНЕС

Над 90 заповеди за премахване на незаконни постройки в района на язовир "Ивайловград" ще бъдат издадени до края на месеца от експертите на Дирекцията за национален строителен контрол.

Това обяви на първата си среща с медиите новият изпълнителен директор на ведомството Милка Гечева.

Проверки за незаконното строителство на територията на язовирите "Ивайловград", "Искър" и по Черноморието са сред приоритетните за ръководството на  ДНСК  в краткосрочен план. 

Тя обобщи, че до края на годината ще бъдат премахнати и 20 незаконни строителни обекта по Черноморието.

Амбицията на ДНСК е да бъдат съборени още 30 строежа в разрез със закона до края на април 2011 година.

В старата част на Несебър са подготвени седем процедури за премахване на незаконни строежи, които вероятно ще бъдат премахнати до края на 2010 г.

Още по темата

Друга проблемна местност с незаконни строежи е Ченгене скеле край Бургас, отбеляза Гечева.

Там са издадени 225 заповеди на ДНСК, от които 147 са влезли в сила и до момента са премахнати 23 незаконни строежа.

Гечева съобщи, че са подписани още 22 договора за принудително премахване, които ще бъдат изпълнени до края на 2010 година.

Тя отбеляза и незаконното строителство в прилежащите територии на язовир "Искър".

След проверка в района през 2007 г. са издадени 94 заповеди за премахване, от които 35 са влезли в сила и са премахнати шест незаконни строежа. В момента са подписани нови 12 договора за премахване на незаконни обекти, които ще бъдат изпълнение до края на годината.

До април 2011 г. има готовност да се сключат още 20 договора за принудително премахване на незаконни строежи около язовир "Искър". Гечева съобщи, че сега там се прави повторна проверка.

Министерството на околната среда и водите и ДНСК проверяват за незаконни строежи 50 язовира, като до края годината ще има обобщени доклади от първите резултати от проверките.

„Имаме политическата воля за промяна“, категорично заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че е даден срок от шест месеца на новия шеф на ДНСК за изпълнение на представената стратегия за развитие на дирекцията и на така наречения екшън план.

За да бъде напълно прозрачно управлението в ДНСК, регистърът на незаконните строежи в страната ще бъде публичен, съобщи още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
a-b преди 13 години
В момента държавните агенции се занимават с незаконни строежи на хора, които са на най-долното стъпало на управлението. А частните градчета, край Смолян, Пампорово и на други места, на водещи политици в момента са останали в забвение и няма как да бъдат фотографирани, няма кой да им даде разрешение да снимат.
28
0
 
6
 
! Отговори
Свилен Стефанов преди 13 години
Че кой ти говори за настаняване на ***?! Малко ли българчета има в неравностойно положение?! За тях става дума. През ку*а ми за ***!!!!!!!
27
2
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Мижи да те лажим! Ни ще бутнат замъците на оялите се народни изедници, ни ще бутнат копторите на *** мародери! Политиците са ЗАВИСИМИ и от едните и от другите ... а "Гарван гарвану око не вади"! НАРОДЕ !!!!
26
0
 
6
 
! Отговори
Свилен Стефанов преди 13 години
Че кой ти говори за настаняване на ***?! Малко българчета има в неравностойно положение?! За тях става дума. През ку*а ми за ***!!!!!!!
25
4
 
5
 
! Отговори
муню преди 13 години
не си прав,борбата им е да има богати гербери-мекерета като всички предходни
24
1
 
8
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Дано да е истина и да видим съборени палати, а не къщурки!
23
8
 
8
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Ще бутала палати и какво, много ще прокопсаме от това. Звучи ми като стария виц за декабристката питала червеноармеец: За какво се борите момче, той отговорил -да няма богати. Ех синко синко, по добре се борете да няма бедни. Това е то социалната политика на Герб - да няма богати и палати, ада има колиби.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ревете ***. Край на царството ви. Иде новият ред.
21
2
 
10
 
! Отговори
муню преди 13 години
нали ви видях бе ,цяла България Ви се смя,като наживо по б-тв-то на народа предаваха ак ще събарят незакони сгради в сл.бряг.......събориха една дървена конструкция от 8 греди......смешковци сте всичките до един......кога ще съборят сграда на няои мутра(депутат-ченге)???точно никога!НЕ СМЕ НАРОД ,А ***
20
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
18 - и какво са дали мръсните *** на тая държава, че да ги настаняваш в ПАЛАТИ ?!?Ако някой ще бъде настаняван, това да са млади Български семейства - които да работят и да плащат данъци, а не някакви гнусни неандерталци - които ще ги погромят, както правят дори с много по-яките панелки !!!
19
0
 
25
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А кога ще започне премахването на гнусните и незаконни *** катуни?Докога мръснокафявите смърдели ще са над законите ?!?!?
18
6
 
12
 
! Отговори
Свилен Стефанов преди 13 години
Вместо да ги бутат, да настанят в тях деца сираци и такива със специфични здравни нужди. След като настанят там тези деца, в останалите палати(а те са пре достатъчно на брой) да настанят и хора със съответните нужди.Мдааа... справедливостта е в рамките на научната фантастика...
17
2
 
3
 
! Отговори
# преди 13 години
абсолютно те подкрепям!
16
0
 
6
 
! Отговори
T преди 13 години
Спокойно ... палатите е много трудно да са незаконни. "Озаконяването" им е една малка част от парите, които са платени, за да се построят. Бутнатите постройки и тези, които са обявени за събаряне са най-вероятно незначителни постройки, бараки и павильони.
15
11
 
6
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
В Бг има села и махали на картата в който има по 5 полуразрушени къщи...но не се заличават от кадастъра...а там където хората искат да имат нови селища и вече са направени и построени къщи злобния Българин е готов с лека ръка да бута и руши...прадедите ни някога са се заселвали по поречията на реки и не са питали ДНСК дали може...нямало процедура по узаконяването им...ами направете я г-да управляващи, спрете да рушите красиви сгради за да давате кръв и зрелища на простия Български народ!
14
0
 
12
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Г-жо Гечева Нов бардак със стари к...ви не се прави . Такща че има някой елемти при вас като Г. Даракчиев, Начевски , Минев и някой други трябва да си вземат довиждане със службата заради злоупотреби във старо време . А какво ще правим с незаконите палати в София за тях никой не говори. Май действате само там накъдето ви задуха вятъра .
13
10
 
6
 
! Отговори
# преди 13 години
аз пък не искам да ги бутат 20 год се нагледах на разрушения, виждам до къде са го докарали! Първо постройте нещо!
12
1
 
4
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 13 години
Най-много да бутнат някой паметник в гробищните паркове.
11
3
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Да не стане като един репортаж по БТВ, където бутаха осем греди насред площада, вместо палатите? Защо ми намирисва на голословни приказки?
10
3
 
7
 
! Отговори
коко преди 13 години
Блажени са верующите...овци на пастирите.