Рашидов възстановява мавзолея на Георги Димитров

От тоталитарното изкуство можело да се печели
Обновена: 18 ное 2010 14:17 | 17 ное 2010 07:24,
150
Рашидов възстановява мавзолея на Георги Димитров
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов смята да възстанови атмосферата на мавзолея на Георги Димитров, заяви самият той при откриването на изложба в столична галерия.

Това ще стане в сградата на Министерството на културата при централата на КАТ в София, до Дървенишкия мост.

Тази сграда беше дадена преди време на телевизия "Седем дни", но сега Министерството на културата си я върнало.

Идеята е в нея през пролетта  да бъде открит музей на тоталитарното изкуство на един от етажите.

А мавзолеят  ще бъде експониран в бункер в двора, който сега се почиствал.

Рашидов е прибрал преди години части от вратата от мавзолея на Димитров и сега смята да я постави на този бункер.

„Вътре ще има и съответно осветление и восъчна мумия на Димитров”, каза Рашидов.

Според него в тоталитарното изкуство има и добри художествени образци и най-важното  от това можело да се печели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ахахахахх ми то цялата държава тогава е една огромна атракция, различна на другите нормални такива!къде са масите от туристи?
21
6
 
9
 
! Отговори
Л преди 13 години
Това ,че турсити посещават останките на кулите-близнаци в САЩ да не е носталгия към терористите ? За атракция да си чувал , за привличане на туристически поток с нещо различно .. ?
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"и най-важното от това можело да се печели. ..."от входни такси на комунистите с носталгия ли?
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочетете си новината бе, днескашните! Къв мавзолей ли, мазол ли, ви гони?
18
6
 
19
 
! Отговори
Л преди 13 години
За едно нещо си прав - егати идеотите живеят тук ! Никога няма да проумея защо трябваше да се руши това ,което може да работи и да носи пари .. не е само мавзолея пример -безброй свинеферми ,заводи и комплекси .. изоставени .. или разрушени защото са от "гадните комунисти" ...
17
3
 
12
 
! Отговори
мама преди 13 години
Ха сега бакърджиев /малката буква е правопропорционална на уважението ми към този агент/ да го построи мавзолея,за да показваме на поколенията историята си.С лични средства,а не от отънелия джоб на българите.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква според теб е дефиницията на исторически паметник? Според теб 45 години България извън историята ли се е движела! Това, че отричаме зверствата на комунистическия режим, не означава, че той не е съществувал и може прото така да се изтрие от историята!
15
9
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Фараоните са били много по големи диктатори от нашите.Там са умирали стотици хиляди докато се построи една.Вие сте ревнали за един кат Дертлиев дето беше в Белене за незаконни аборти па после се изкара десидент!!!Мавзолея трябваше да остане за да се изкаррват пари!!!Хората направиха Москва най скъпия град щото искат да видят червения площад, не Евгении БАкърджиевата къща!!!
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мавзолей има и в САЩ, както и друг в София, на Александър Батемберг! От азиатски тип е баба ти
13
12
 
4
 
! Отговори
Антиюдеин преди 13 години
Мавзолеите са храмове юдеомасонски тип.Храмовете на юдеомасоните приличат на мавзолеите.Те са взели идеята от гробницата на Мавзол.Но използвайки я, тази идея вече се опорочава.Няма нормален човек по света, който да харесва обществото, което юдеомасоните се опитват да наложат на света - комунизъм.
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
7, много позорни моменти има в човешката история, но това че ги има не означава, че трябва да се изтриват и забравят! Точно с изтриване на миналото се увеличава шансът да повторим старите грешки!
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** moje da se vrne,no ne i general pokovni6kiq mi pagon v mozaykata na mavzoleq.Ostanah bez dokumenti za general i moga da si razpravqm kakvoto si iskam-vseki moje da te izkara kukuvelnik.I s pravo.Kamo li da se pravq na neznayniq voin ili mar6al v ustava na Armiqta.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква е разлика според теб между един комунистически лидер и фароните? Аз виждам само прилики:1. Тотален култ към личността!2. И при двете управления лидерът е законът и може да си прави каквото си иска!3. Мъртвите лидери са балсамирани.Харесва ли ви или не историята е факт, който трябва да се учи и да не се забравя! Чрез затриване на комунистическата история най-много може да постигнем след 20-30 години младото поколение да поиска пак комунизъм, защото няма да знае какво е било!
9
15
 
14
 
! Отговори
стг преди 13 години
това било исторически паметник айде бе
8
11
 
8
 
! Отговори
Vejdi Ahlaksizdir! преди 13 години
Една бомба и без него.
7
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 5, харесва ли ти или не това е част от Българската история! Варварско и тъпо е, като рушиш исторически паметници да си мислиш, че може да изтриеш историята!!!!Туристите в цял свят търсят нещо уникално! Вместо да направим от мавзолея музей на комунизма, където да се експонират включително и зверствата на режима, сега имаме една столица където никой не може да разбере какво е било преди 20-30 години!
6
5
 
32
 
! Отговори
глас от Пловдив преди 13 години
И тоя *** и лъжец не пода по долу от Борисов. Спешно това правителство да се маха, работят единствено за София и в ущърб на другите градове.
5
22
 
25
 
! Отговори
крематориум преди 13 години
Позорното е да се строи мавзолей на когото и да било, особено на някакъв комунистически ***.
4
29
 
21
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 13 години
Ега ти и атракцията....от азиатски тип...в центъра на столицата....Нима сега не е по хубаво това открито пространство бе ?!?!??! Какво толкова жалите по онази грозотия ?!?!?!?
3
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прв си номер 1! Преди 20 години в света имаше четири мавзолея на комунистически лидери. В Москва, Пхенян, Ханой и София. За съжаление поради *** политически причини се лишихме от едно толкова уникално съоражение!