По 20 лв. глоба за 90 хил. българи с невалидни лични карти

МВР: Сега няма опашки, подавайте документите си
Обновена: 17 дек 2010 14:34 | 16 дек 2010 07:14,
84
По 20 лв. глоба за 90 хил. българи с невалидни лични карти
Снимка: БГНЕС

90 000 българи ще бъдат глобени заради невалидни лични карти, съобщиха от МВР.

Срокът на техните документи е изтекъл още първите пет месеца на годината.

Те автоматично са били удължени с още 6 месеца, след което притежателите на картите е трябвало да ги подменят, но така и не са го сторили. За това сега ги очаква санкция от 20 лева.

Оказва се, че 6-месечният срок за удължаване на валидността на лични карти и шофьорски книжки важи само за документите, изтичащи през 2010 г.

Така например, ако срокът на документа ви е до 29 декември т. г., неговата валидност се удължава до 29 юни 2011 г.

Но ако документът изтича на 1 януари догодина, най-късно на 1 февруари притежателят му трябва да подаде заявление за нов.

В момента в паспортните служби няма никакви опашки, затова и МВР призовават гражданите да отидат и да подадат заявления, тъй като се очаква приемът на формуляри рязко да скочи догодина.

През януари 2011 г. изтича срокът на валидност на 71 499 лични карти, а през декември с. г. - на 283 121.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
дааааа..и тия пари от глобите ще ги хакат в бюджета...но пак няма да се напълни..то нашия бюджет български е като каца без дъно...що правителства се напъваха и колкото и да събираха ги изпапкаха преди да си тръгат... и сега няма да е по различно...лошото е че го събират от същите тия граждани за които уж работят...всички са маскари без изключение..и Бойко не е по различен...
82
0
 
1
 
! Отговори
kipnal преди 13 години
taka sheye v skapanata dirjava da ya istriyat ot kartata shotosme umreli p...ki
81
0
 
2
 
! Отговори
an преди 13 години
NARODA E UMRQL OT GLAD, I MIZERIQ, SAMO ZA LI4NITE KARTI IM MISLI. PO ZDRAVI NA VSI4KI MAIKI, NA OLIGOFRENITE.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А на тебе колко пъти да ти обясняват къде е проблема ? *** ли си ?
79
0
 
0
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Чух, че някъде вземали такса от 10 лв. Абсолютно неправомерно ! Обжалването на НП пред РС е АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО !!!
78
1
 
6
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Ххахахааххахаахаха. КАТО НЕ ИСКАШ ДА СИ ИЗГУБИШ 2 РАБОТНИ ДЕНА, КАТО НЕ ИСКАШ ДА СЕ РЕДИШ НА ОПАШКА И ДА СЕ БУТАШ В СТИЛ "ОТКРИВАНЕ НА LIDL" ДЪРЖАВАТА ТИ НАМИРА ПАК ЦАКАТА - 20 КИНТА ОТГОРЕ!!! Само не разбрах преди свирката ли да им ги дам или след?
77
0
 
3
 
! Отговори
До номер 39 преди 13 години
Обжалването на акта е безплатно, но обжалването на НП, с което се налага глобата, става пред съда и това вече не е безплатно
76
10
 
9
 
! Отговори
Елементатно преди 13 години
Абе хора, вие не спазвате едни травиали разпоредби в тая страна и на всичко отгоре се готвите да емигрирате? Освен в Зимбабве не знам другаде да се почувствате по-добре. От Франция ще ви върне Саркози. На повечето в този форум не ви е виновен ГЕРБ, а липсата на елементарно мислене. Не се ли запитвате, дали пропусналите сроковете могат да четат на български?
75
0
 
5
 
! Отговори
Daniela преди 13 години
-74-Благодаря Ви за информацията повярвайте ми- помогнахте ми!Весели празници от сърце!
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като отидеш в общината да си подаваш документи за издаване, там правят всичко - кръв, урина, снимки, отпечатъци, ДНК анализ, снимка на ретината и т.н.Всъщност горното е лека гавра със системата. Реално само те снимат, но това става там където си подаваш документи. Ако си в чужбина, най-добре питах съответното посолство каква е процедурата. Успех!
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България всичко се прави в една зала. Първо отиваш на първо гише да ти връчат заявление-попълваш го, след това на второто гише плащаш таксата за л.к., след това на третото гише с квитанцията и заявлението, оттам те пращат на 4-то гише където влизаш в помещение, когато те извикат за да те снимат и след месец отиваш на 5-то гише да си получиш л.к. За чужбина не знам как стоят историите.
72
0
 
4
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
До 64 - Никой не се е замислял за това, пък и малко ги интересува, важното е те да са оядени и да им са пълни джобовете! Когато държавата не си изпълнява задълженията няма санкции, докато ти плащаш двойно и тройно неща, за които и държавата има вина!
71
0
 
2
 
! Отговори
Daniela преди 13 години
Пишете ми,къде се правят снимките за лк/в МВР или в фото студио/ и може ли да се снимам в страната,която живея или те са специални....само ви моля не ме обиждайте и псувате наистина не ми е известно-Благодаря ви предварителни!
70
3
 
8
 
! Отговори
наглеци преди 13 години
*** наглостта! След цялата какафония, бъркотия, опашки, разправии, липса на организация и т.н., тия имат наглостта да глобяват за невалидни документи?!?!?А кога ще обезщетите гражданите, за десетките часове (и то в работно време) прекарани на опашките? Кога ще компенсирате хората, взимали си отпуск, за да си изкарат скапаните ви документи????? КОГА ?????????
69
5
 
5
 
! Отговори
Бг над всичко преди 13 години
ЕЕ ние търпяхме толкова години комунизъм,и всякакви гаври,даже турско-тройна коалициия та бат Бойко ли няма изтърпим
68
1
 
7
 
! Отговори
от 68 преди 13 години
...и пак стигаме до народа- той си го прави сам. Когато едно нещо е нередно в системата,затова е народа да го поправи чрез публично негодуване щом не му харесва.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами точно защото нямаме общество, затова сме на този хал. Досега Бойко тиквата иначе да е изритан от парламента чрез 100 000 души викащи "оставка " пред правителството. Само че ние си търпим от турско робство за всичко, свикнали сме да ни правят на маймуни. Виж едни гърци- за най-малкото и се надигат.Навсякъде е така и по цивилизованите държави- накърнени права..протестиии! Трябваше да има бунт още със започването на смяната на личните карти,заради това че карат хората да висят като овце цели ч.
66
0
 
3
 
! Отговори
pak do 61 преди 13 години
wseki pyt ot kakto az se pomnq winagi se polu4awa taka za dokumenti. Taka li nqkoj ne se nau4i, 4e trqbwa da se wkara red. W krajna smetka, malko filosofski poglednato, ako naroda moje6e da se organizira sam, nqma6e da ima nujda ot uprawlqwa6ti.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova samo v bg go ima da si plashtash za Lichna karta. jiveya v dania i do sega sam izvadila edin kup dokumenti,nikoi ne mie vzel i stotinka za tova. No kogato se varna v bg i mi potrqbva nqkoi dokument se po4va- tuk 10 lv tam 15 lv. otvsqkade te darpat za pari. ami kak ina4e shte se hrani tazi ogromna burokrashtina mi kajete
64
0
 
3
 
! Отговори
do 61 преди 13 години
E da, no organizaciqta ne e zada4a na naroda, a zada4a na MWR. Edin obiknowen 4owek ne znae koga 6te ima mnogo hora i koga nqma da ima. Moje da iz4aka nqkoj drug mesec i da otide sled towa i pak da ima mnogo hora, poneje wsi4ki sa si mislili sy6toto. Ideqta mi e, 4e naroda e golqma masa, koqto ne moje da se organizira sama. Za towa si ima institucii, koito da wkarat (po princip) malko red. Za towa az smqtam, 4e MWR mojeha da si naprawqt malko truda, pone 1 4as powe4e, i da organiziran malko.

Спонсорирани публикации