Готвят скок на тока от 1 юли

Две от дружествата опипват почвата за идеята
Обновена: 3 яну 2011 07:00 | 3 яну 2011 07:00, Красимир Ангелов
230
Готвят скок на тока от 1 юли
Снимка: Булфото

Индикации за бъдещо поскъпване на тока от 1 юли дойдоха от две от енергоразпределителните дружества в последните дни на 2010 година, съобщава "24 часа".

На този етап не е ясно с колко точно процента ще са предложенията за скок на електрическата енергия и дали Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще ги одобри.

От ЕВН искат повишаване на цените заради инвестиционен заем от 5 млн. лв., който са изтеглили.

Освен това поскъпването се налагало и заради орязаните от ДКЕВР искания на ЕВН за скок през миналия юли.

От ЧЕЗ пък са поръчали анализ за необходимостта от инвестиции за европейско качество на мрежата. Той показал, че са необходими 650 млн. лв. за следващите 5 г.

130 млн. от тях ще бъдат заделени да се изкупят съоръженията, най-вече трафопостове, които са построени от инвеститори.

Според ЧЕЗ било абсурдно и го имало само в България отоплението с ток да е по-евтино от парното.

Единствено от Е.он на този етап са сдържани и заявиха, че е още рано да коментират цените на тока от 1 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСЯКО ЕДНО НЕЩО В БЪЛГАРИЯ Е ПО СКЪПО 2-3 ПЪТИ ОТ СЪЩОТО В ГЕРМАНИЯПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИ И СМЕТКИ САМИ.
180
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 161АБЕ ХОРА КАЗАХ ВИ.ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ В БЪЛГАРИЯ СА 2-3 ПЪТИ ПО СКЪПИ ОТ СЪЩИТЕ В ГЕРМАНИЯ.
179
0
 
22
 
! Отговори
тираджия преди 13 години
Някой да посочи в коя друга държава на 3 месеца се вдига ток, вода или парно, а заплатите не се мърдат със стотинка с години? И от къде на къде електропреносни дружества ще искат поскъпване на тока? Те ли го произвеждат
178
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По света за най-малкото орязване на заплати или вдигане на такси, хората излизат на улицата. Тук на улицата излязоха учениците, които искат повече ваканция да могат да се наливат, докато в същото време на друго място се кроят планове как да се направи живота по тежък. Тока като поскъпне мизерните ви заплати от по 400-500 лева ще стигат само за сметките. Тъй като населението е винаги безразлично, това ще си продължава, докато не остане вече какво да дадете :)
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
някои може ли да намери цените на енергията в европа и доходите на населението ??
176
0
 
20
 
! Отговори
Даола преди 13 години
За да не ни "изненадват", трябва да се организираме и да предотвратим своевременно поскъпването, което ни готвят чуждите компании.Ако някой има идеи да ги сподели тук.Жалко, че нямаме в България една Дилма Русеф, лежала в затвора за борба с монополистите, че да сложи в ред държавата.
175
0
 
10
 
! Отговори
асд преди 13 години
О, нима те определят цените си по цените на парното?! А защо не по цените на обогатения уран? Или по цените на месото? Аз мисля следващия сезон да се топля с Уран или да горя трупове на умрели от студ. Кой е този Уважаем ЕКСПЕРТ от ЧЕЗ, да се спредстави на народа...
174
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХОРА О4АКВАИТЕ ПОВИШЕНИЕ И НА ДАНЪЦИТЕ .ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ АВТОМАТИ4НО СЕ КА4ВАТ С ПОКА4ВАНЕТО НА ТОКА И БЕНЗИНА.
173
0
 
18
 
! Отговори
ЕДИН луд преди 13 години
Ало.Ало.АЛОООООООООООООООООО.ДЪРЖАВАТА ААААААААА.АЛО оооооооо ДКЕВР........ало....."В момента нямате връзка с този номера."Да говорите на немски натиснете-1.Да говорите на чешки натиснете -2.
172
0
 
15
 
! Отговори
Хетфиелд преди 13 години
Ами след като има конвекторни климатици които харчат по 30-40 лв. без да бъдат спирани е нормално на ток да е по-евтино. Цената трябва да се вдигне над 100% за да е по-скъпо с климатик отколкото с парно :) Така че смешниците от ЧЕЗ да не излизат с някакви смешни доводи! Ясно е, че светът се стреми към намаляване на потреблението на ток с колкото се може повече. А това означава само едно - по-малко пари за всички енергийни компании. И вместо да се вайкате, свиквайте! Достатъчно се нагушихте!
171
0
 
12
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
А така! *** българи търпят ли търпят, е щом търпят дигайте цените! Да мре този народ, който позволява безропотно и овчедушно всичко, той не бива да живее, не заслужава! Няма по-страшно нещо от безразличието и нехайството, особено у българите.Тях ги интересува само колко много е зле комшията и колко да откраднат от него. Народ с минало, но без бъдеще...
170
0
 
14
 
! Отговори
Me преди 13 години
"Според ЧЕЗ било абсурдно и го имало само в България отоплението с ток да е по-евтино от парното."Верно е абсурдно.. но то е заради безумните цени на парното :)
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДРУГАРКИ И ДРУГАРИКАЗАХ ВИ НЕЩАТА СА МНОГО ЗЛЕ В БЪЛГАРИЯ . ИМАИТЕ ТЪРПЕНИЕ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ НЕЩАТА ЛЕКО ЩЕ ЗАПО4НАТ ДА СЕ ПОДОБРЯВАТ.ДОТОГАВА ПРЕПОРЪ4ВАМ ВИ ПОСТНИ ПИЦИ ИЛИ --ТРИЦИ.
168
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До кога ще ги търпим тези гадове? Да си заминават в тяхните страни, че иначе народа със сопи ще ги изгони.
167
0
 
17
 
! Отговори
яростна преди 13 години
СТИГА ВЕЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ1 ДОКОГА ЩЕ УВЕЛИЧАВАТЕ ТОЗИ ТОК?! НЕ СЕ ТЪРПИ ВЕЧЕ!
166
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ами- да вдигат и 300 процента ако искат, само че този път няма да го плащаме тока- масово, по- ***, а като дойдат екипчетата от карателните отряди за изключване на тока- ако не се разберем като българи с българи- бой до дупка- това е! И не е само за собствен електромер, а и за бабата- комшийка, която няма сила да се надигне от леглото, ама с пенсийката си плаща тока и на братя роми в махалата! Бойкот!
165
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Готвят скок на тока от 1 юли !!!!!!!!!!!!!!!!!Това не е народ а ***. Когато всеки си мълчи, ще ни вдигат и данъците и акцизи, ток, парно, вода и всичко останало. Някой да протестира срещу ОБИРАНЕТО ? РОБИ
164
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
И как точно ги притисна,че не се сещам. Ако ги е притиснал и има контрол от страна на държавата,тия няма да си надигат главите и още да искат увеличение.
163
0
 
21
 
! Отговори
Бай Хой преди 13 години
С абсолютно същите безумни аргументи банките повишиха лихвите по кредитите - намалели им печалбите!!! Ама *** народ си премълча. Ще си премълчи и сега. И следващия и по-следващия път. Само вицове раждаме, не и гражданска инициатива. Ето ви един стар, но класически:Звъни се в Енергото. "Ало ВиК ли е?" "Не, тука е енергото." "И на вас да ви *** майката!!!"
162
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** похвали Борисов--Днес.бг 02.01.2011 год