Комисията по досиетата: Цветанов агент не е бил

Евтим Костадинов: Започнал е като специалист на трудов договор
Обновена: 13 яну 2011 14:48 | 13 яну 2011 14:30,
404
Комисията по досиетата: Цветанов агент не е бил
Снимка: Булфото

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов няма картонче от бившата Държавна сигурност. Това заяви пред Dnes.bg председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Цветанов е започнал работа във Централното информационно организационно управление на трудов договор като специалист, съобщи Костадинов.

По думите му казусът с вътрешния министър няма нищо общо със Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Цветанов не е бил щатен или нещатен сътрудник, следовател или агент в структурите на Държавна сигурност, категоричен е Костадинов.

По-рано днес от БСП атакуваха вътрешния министър, като обявиха, че е започнал кариерата си в репресивния орган на комунистическата власт.

Депутатът Кирил Добрев заяви, че Цветанов е започнал работа в Централното информационно организационно управление, което от 1979 година е към ДС.

Още по темата
13 яну 2011 13:10
563

Добрев всъщност визира Централното информационно-аналитично управление, което е било част от Шесто управление на ДС до 1979 г., а след това е обособено в самостоятелното Седмо управление.

Той каза, че не знае дали вътрешният министър е имал картонче, но призова да няма двоен стандарт и подходът към него да е същият като към дипломатите, сътрудничили на службите.

Самата Комисия по досиетата извърши проверки за агентурно минало и в МВР, и в състава на правителството. И при двете проверки името на Цветан Цветанов не бе оповестено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
0
 
! Отговори
revlio преди 13 години
маи да се потретя че пак са се събрали мнго петолъчки
331
1
 
8
 
! Отговори
един преди 13 години
"Цветанов агент не е бил"Бидейки компетентно информиран със Закона за класифицираната информация и Закона за разсекретяване досиетата на ....на ДС и изхождайки от реалната обстановка /политическа, правна,.../в нашата мила родина през последните 20 (65) години, промитият ми мозък прави следните съждения:1. Комисията по досиетата няма право да разсекретява досиета на действащи агенти, за да не наруши сигурността на страната.2. К.по досиетата наистина е проверила дали Ц.Ц е бил агент3.Виж т.1
330
1
 
3
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Ако се изчистят всички, които са били щатни служители или извънщатни агенти на Държавна сигурност ще останем само аз и вие, които пишете тук -ха-ха-ха.Съгласете се, малко сме, не можем да се справим с управлението на държавата, че и посолствата, университетите, медиите ,митниците - няма как, нали ?
329
1
 
11
 
! Отговори
ББ преди 13 години
до 319Знаеш ли ,сигурно си прав ,Цветанов явно е бил чистач на тоалетни в това управление и затова и не фигурира в списъците..То като му гледам интелекта май за друго не става,освен да мие и чисти *** на Бойко...
328
2
 
6
 
! Отговори
Петър преди 13 години
*** КОЙ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ТОЯ В ДС ТОЙ И ЗАТОВА НЕ СТАВА>НО ДА ПОГЛЕДНЕМ БЕЗПРИСТРАСТНО ПО ВЪПРОСА ЗА АГЕНТИТЕ У НАС И ИЗВЪН ГРАНИЦА КАКВО ЛОШО ИМА ЕДИН ДИПЛОМАТ ДА Е И АГЕНТ ТО ТОВА СИ ИМ Е ОФИЦИЯЛНАТА РАБОТА ПО ПРИНЦИП>ТОЙ И ЛОРЛИК Е АМЕРИКАНСКИ ШПИОНИН ТА И ПО ЛОША АМА ДАВА МНЕНИЯ В НАШАТА ПОЛИТИКА И НИКОЙ НЕ ГО Е ОТЗОВАЛ>
327
2
 
4
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Хахаха,размя ме,нещастнико...нищо не им е ограничено,просто им дублираха фукциите с ГДБОП.Ти не си наясно,ама нали всички ГЕРБРИ сте Тикви като вожда ви,какво да ви прави човек...А от тъй наречена Младежка организация ме иключиха още през 1984 година.За разлика от идола ти Цуци Пудела и Боко Тиквата,когато тогава са били катовни членове на Космола,а вероятно и ти си викал "Да живее БКП",както сега ревеш "Да живе ГЕРБ"Все сте си същите долни комунистически ***,*** мръсен!
326
1
 
3
 
! Отговори
Марти преди 13 години
до 319Толкова си ***,че не заслужаваш и да ти отговарям..Между другото основното задължение на ДС беше следнето на враговете на партията вътре в страната и после някакви мижави опрации някъде навън..ама типично по ушевски се правиш на ***,само че няма нужда то ти личи че си ***.А леля ти Пенка е била задължително член на БКП,както и вожда ти Бойко Борисов-Тиквата и верния му пудел Цветанов.А за операциите в близкия изток може дап опиташ баш демократа Иво Инджев.той ги разбира
325
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
toi kato padne ot vlast togava 6te izvadqt agenturnoto mu minalo ranoe o6te nali 6te go pravim preszident,xa,xa
324
2
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
:)))) Като от детската градина хитринки :))) Ми нали съм написал номера на поста бе, пиле!И щото ви попитах Седми отдел на ДС ли е или на Топлофикация???(на умрели лисици правите)И що ви дразни толкова този въпрос бе фуражки????(на умрели лисици правите)Щото изписахте 200 поста лъжи и манипулации ли? И след това кой искаш да ви вярва бе (нищо че се правите на "десни" "сини" и "демократични") ! Това ли са "десните" ви "сини" и "демократични" методи?Оср...те дясното както оср...хте и лявото
323
3
 
12
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 13 години
Всички офицери от ДС бяхме назначени на трудов договор. Имаше и волнонаемни като Цветанов също на трудов договор, но на старшински длъжности, тъй като нямаха офицерски звания.Поздравявам Евтим Кодсадинов и го моля да не се прави на портокал. Цветанов беше щатен служител в ДС. Самият Костадинов си беше обикновен милиционер - офицер, какъвто си остана и до сега.Нека да напомня, че бащата на Цветанов също беше щатен служител в ДС, ако да е бил шофьор на ГАЗ-53, УАЗ и на "Волга"-та на ген. Шопов.
322
2
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
до 291"АБЕ ***, ТИ КЪДЕ СИ ВИЖДАЛ ШПИОНИН НА ТРУДОВ ДОГОВОР? " ..бла-бла..."Цветанов е започнал работа във Централното информационно организационно управление на трудов договор като специалист, съобщи Костадинов."Добрев всъщност визира Централното информационно-аналитично управление, което е било част от Шесто управление на ДС до 1979 г., а след това е обособено в самостоятелното Седмо управление." ( на ДС)Не говорим за ШПИОНИ а за кадри на ДС , бе фуражко! Тия де ни еб...ха мамата
321
1
 
0
 
! Отговори
+ преди 13 години
296 не е на +Виж какво - уморен си!Не се пали толкова!Хайде сега ще си разстройваш нервите!Не ти плащат затова нали?
320
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много си Саше - Пиши в уикпедия бг сътрудници на дс, " ако имаш комп и нет" и прочети кой, кога, и не се излагай. С три думи- ползвай интрнет, тъпанарино !
319
1
 
3
 
! Отговори
wowata преди 13 години
ПАПКОНОСАЧ ,егати специалиста.
318
1
 
1
 
! Отговори
? преди 13 години
Да затворим червената кочинка а?Стига толкова "дискусии"!!
317
2
 
0
 
! Отговори
roki преди 13 години
i tia kva stana trimata glupaci na donio donev .a te sa ot darjavna sigurnost.1 glupak boiko borisov.2 glupak cvetan cvetanov sas 10 te apartamenta shte izchakame da vidime koi e tretia glupak ot darjavna sigurnost.skoro shte bade razkrit i opovesten na vseoslushanie.-donosnik-palzi i lazi po ochi za glavna slujbica skimti.navsiakade kraji sluhti naroda si da natopi.donosnik beshe po dusha s chervena knijchica v raka.-avtor i poet roki napisano za totalitarnia rejim i represivnia aparat na ds.
316
2
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
296 От къде ти дойде "БЛЯСКАВАТА МИСЪЛ" че съм за "левите" воеводи?? До сега ме годява за Костов и Доганя :))) И щото те попитах Седми отдел на ДС ли е или на Топлофикация? И що те дразни толкова този въпрос бе фуражко???? Щото изписахте 200 поста лъжи и манипулации ли? И след това кой искаш да ви вярва бе (нищо че се правите на "десни" "сини" и "демократични") ! Това ли са "десните" ви "сини" и "демократични" методи? Оср...те дясното както оср...хте и лявото И ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОПРЕТЕ
315
2
 
2
 
! Отговори
Да де преди 13 години
Евгения Живкова стана депутат след 2000 г. с единствената цел да привмлече гласовете на червени *** от сорта - чугунени глави!Когато Тато беше под домашен арест 1990 г. никой не го поглеждаше!Цялата Червена смрад искаше да си измие ръцете с него!И така беше до смъртта му!Сигурно си млад и не ги помниш тия неща!А Батето си е ***, което при всеки режим и строй се нагажда!Дип че остаря!
314
1
 
2
 
! Отговори
mastika преди 13 години
ivanstamenov/2011/01/2380/Прочетете товаТиме Костадинов като бивше ( то няма бивши) ченге като Мотросов на амбразурата. Га яде кифтетата ни рива. Да абе *** ченге. яирегнеЧ
313
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А имаш ли представа как се разпуска служба за сигурност ***? Явно си мислиш че става с щракане на пръсти а? Работата е проста колкото теб - всяко ново правителство се опитва да разкара къртиците на бившето такова и да назначи свои хора на важните места - този процес върви и в ДАНС. А бюджета им беше намален, а не увеличен, също така бяха им ограничени и правомощията. Нищо не знаеш, бъкел не разбираш, но ми се пенявиш по форумите. Всичко сочи че си член на младежката организация на БСП.