Може да отнемат правата на лекаря, оперирал Гери

Д-р. Маджунов заяви, че операцията й е извършена перфектно
Обновена: 13 яну 2011 22:22 | 13 яну 2011 22:19,
124
Може да отнемат правата на лекаря, оперирал Гери
Снимка: личен архив

Обсъжда се предложение да се отнемат за известен период от време професионалните права на Михаил Маджунов, оперирал от сливици 4-годишната Гери, починала дни след операцията.

Това съобщи директорът на Изпълнителна агенция "Медицински одит" Златица Петрова.

Заради случая днес бе свикано извънредно заседание на парламентарните комисии по здравеопазване и по образование, на което бяха изслушани компетентните органи за смъртта на детето.

Заключенията от проверката на агенцията сочат, че е допусната лекарска грешка, изразяваща се в подценяване на състоянието на детето в следоперативния период.

Резултатите от проверката сочат, че не е оказана своевременна и в достатъчен обем помощ, че не е спазен медицинският стандарт, а медицинската документация е водена небрежно.

Образувано е наказателно производство в Софийската градска прокуратура срещу неизвестен извършител за предизвикване на смърт поради небрежност. Проверките по случая продължават.

В своя защита Маджунов заяви, че операцията е извършена "перфектно". Той обвини медиите и институциите, че се "сатанизира" единствено неговият образ и не се взема предвид отговорността на целия лекарски екип от ИСУЛ, ангажиран със случая.

Още по темата
Министърът на здравеопазването Стефан Константинов заяви, че ще се търси лична отговорност и се ангажира виновните лекари да получат наказание.

"Ще бъде даден много кратък период за реорганизация на ръководството на цялата болница и ще бъде извършена цялостна проверка", допълни той.

Според председателя на етичната комисия на Българския лекарски съюз Иван Миланов, в системата на здравеопазването се допускат ситемни грешки и това не е първият случай на дете, починало поради лекарска небрежност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Явно не ме разбра нещо ! Общество , което е позволило тенекиджия да получава повече от един лекар , не го чака нищо хубаво ! Защо си мислиме ,че лекарите нямат право на грешка при положение , че са докарани до нивото на просяци ! Да станеш лекар не е като да си секретарка ! Иска се ум и интелект ! И когато го разбереме тук и почнеме да си плащаме подобаващо на лекарите ,може и да се получи нещо !
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Образувано е наказателно производство в Софийската градска прокуратура срещу неизвестен извършител за предизвикване на смърт поради небрежност.Kaк срещу неизвестен? Той си е известен???
64
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Да, ама някой го е направил!
63
0
 
5
 
! Отговори
тези са убийци преди 13 години
Извени ме скъпа/и, лекар който престъпва към каквото и да било лечение и още повече към операция без да направи кръвна картина за мен не е лекар. На това дете по време на двете операции и междуоперативния период не е направена кръвна картинаДруг е въпроса че българските държавници рекетират народа си и България е мащеха българите .До кога тези премитивници ще използват старата отдавна отхвърлена практика от нормалните страни вадене на сливици. ?Инжектирайки се прекъсва функцията и край!
62
1
 
7
 
! Отговори
мама преди 13 години
НИКОЙ ЛЕКАР НЕ РЕЖЕ СЛИВИЦА ПРИ ВЪЗПАЛЕНИЕ!!!!
61
12
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Трябва да се подготвиме за все повече такива случаи ! Лекарите по цял свят са най скъпо платените и най уважавани специалисти ! При нас една секретарка в министерски съвет взима двойно повече от един хирург ! Живота ни е оценен на 14лв. от нашата държава ! Толкова струва прегледа при един специалист, който трябва да е почтиБОГ,за да ни постави точна диагноза ! *** народ сме си и не трябва да се сърдиме на никой за случващото ни се !
60
2
 
12
 
! Отговори
mimeto преди 13 години
Вчера гледах защитата на този убиец. Това, което ме порази е изключителното му бездушие и безграничната мъка в очите на родителите. Просто на човека не му пука, че е убил дете. Чудя се как тези хора могат да живеят и как поглеждат собствените си деца в очите. Дано да няма наследници, защото наглостта се предава по наследство. И защо такива хора си мислят, че ще остават безнаказани? Ако няма съд в тази държава, то има Висша сила - както сме приели да я наричаме Господ и винаги има възмездие...
59
2
 
9
 
! Отговори
Познат преди 13 години
Познавам няколко лекаря-пари,пари,пари са само в главите им....Станали са ***!!!
58
0
 
9
 
! Отговори
86768 преди 13 години
Как е възможно да оперират човек, в случая даже дете и да не му знаят кръвната група ?!На мой близък миналата година му оперираха липом на ръката в IV градска болница и първо му направиха пълни изследвания, вкл. кръвна група.
57
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 13 години
СГС вече работи по случая.
56
2
 
11
 
! Отговори
Мики1 преди 13 години
В нашата държава казваме системата е скапана .Добре ама не ни е виновна само системата .Понякога и докторите са ни виновни. Знаете ли че ежедневно стават лекарски грешки в различни места.Ама никой не ги чува защото повечето от нас се вглъбяват в мъката си. А ПЪК НАДАДЕШ ЛИ ВОЙ -СОЧАТ ТЕ С ПРЪСТ. Затова никога няма виновни и наказани лекари.Покажете ми един прецедент -виновен лекар.НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ В БЪЛГАРИЯ.Те винаги са НЕВИННИ!!!!!!!!! ГОРКО НИ.
55
0
 
5
 
! Отговори
GMG преди 13 години
Защо СГП не се самосезира за "грешката" на д-р Маджунов, довела до смъртта на 4-годиш ното момиченце? Как така смъртта на Гери ,лека й пръст, може да се смята за грешка, оценявана с глоба 3 хил.лв !! Ние при лекари ли ходим или при касапи и мърльовци? Защо сега проф.Миланов и онзи , дето не можеш да му затвориш устата - шефът на БЛС д-р Райч инов, си мълчат! Защо шефката на Етичната комисия при БЛС не смее да каже престъпле ние на лекар, довело до смъртта на малко дете, а говори за грешки! Ние лекари специалис ти ли имаме, или членове на търговско дружество,забравили, та дори вече и незнаещи как во е Хипократова клетва! В БГ се получава, че лекарите не подлежат на съд заради прояве на небрежност! А ние да не сме стадо овце, оставени "на грижите" на защитаващи се едни други лобита на медиците и магистратите!
54
0
 
9
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Да се уточним: лекарска грешка или лекарско престъпление? Защото когато в резултат на лекарска грешка или лекарска немарливост настъпи смърт или тежко увреждане на пацие нта, това се нарича престъпление! Или при двата клана в БГ : този на лекарите и втория - на юристите престъпление няма! Те какво, да не са имунизирани от такива престъпления? Лекарски и съдийски истории! Кога ще видим най-после справедливо наказани лекар и маги страт! Лекарите вече над месец не могат да направят пълна експертиза за случая в Г.Оря ховица; четири пъти точиха експертизи по случая Чората, и се показаха като хора, чието основно предназначение е възможно най-бързо да ни изп ращат при св.Петър! Не говоря за съвестните, поддържащи лекарските си знания, познаващи и обичащи работата си медици, които стават все по-малко на брой.
53
1
 
10
 
! Отговори
българка преди 13 години
не ги мислете германците,дори и да назначат за 1 година наше некадърно докторче ,с купена диплома ,НА 3-ИЯ МЕСЕЦ ТО САМО ЩЕ НАПУСНЕ ,АКО ВЕЧЕ НЕ Е ОСЪДЕНО ПО НЕМСКИТЕ ЗАКОНИ,ТАМ ВСИЧКО СЕ ДОКУМЕНТИРА,АРХИВИРА И СЕ ПАЗИ 20 ГОДИНИ ЗА ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ!!
52
0
 
1
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 13 години
Феникс, предложих стихотворението ти за мото на сайта, посветен на тази малка мъченица. Надявам се, да нямаш нищо против...
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекарите се превърнаха в търговци. Не случайно подмятат старите хора и хич не им се занимава с тях. Много грозна картина. Дано Господ дава сили на родителите и да си търсят възмездието. Здравето на народа не може да се поставя на тезгяха и това се доказа през годините на демокрацията. Селата и по-малките градове останаха без здравно обслужване, което е геноцид спрямо хората и после защо хората се сещат за онова време, ами то е ясно. Народа загуби всичко, а само шепа хора са добре.
50
0
 
17
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Какво хубаво детенце!Почернил е семейството!Гад нещастен!
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Представете си,че Гери(лека и пръст) бе израстнала и бе станала лекар,досущ като г-н Маджунов и по стечение на обстоятелствата се бе наложило тя да лекува неговото дете/внуче и изходът бе същия-летален-само че този път не той би бил човека,който ще каже "Аз си свърших всичко безупречно". Дали нямаше да търси възмездие дори и късно ?Има "лаф" :"Като се знам какъв съм инженер ме е страх да ходя на лекар" Защо ?!? Хората,които трябва да спасяват живот - го отнемат с пълно безразличие ?!?
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лека и пръст на невинната душичка,а на доктора и смъртно наказание му е малко:(
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Немога да разбера едно - Какво общо има екипа предвид ,че за да води той операцията,а не друг от екипа значи той е най-компетентния следователно като/ако е видял ,че състоянието на детето не е за операция не е трябвало да я провежда. Колкото до отнемането на правата.Не за известен период а за винаги след като е установено,че не е направил всичко възможно за да спаси детето.Дали защото е дете и не би му донесло доходи както като излекува някои депутат или друг паричен донор,то трябваше да умре ?