Тотю Младенов вижда по-високи пенсии

Възможно е увеличение от средата на 2011 г., но не се знае с колко
Обновена: 25 яну 2011 18:22 | 25 яну 2011 18:22,
171
Тотю Младенов вижда по-високи пенсии
Снимка: Булфото

"Пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година", каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението на пенсиите, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Той подчерта, че сега правителството работи в условията на строга финансова дисциплина.

"За решаването на демографските проблеми в страната са необходими не само помощи, но и ръст на икономиката", посочи Тотю Младенов.

Той изрази надежда младите и висококвалифицирани българи да се завърнат от емиграция и да помогнат за развитието на икономиката.

По данни на социалното министерство милион и половина българи работят зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
6
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 64: Грешка, въобще не подкрепям правителството на ГЕРБ и особено Борисов. ***.
61
0
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Генералният директор на МВФ, се изказа за урегулиране на възрастта за пенсиониране съобразно средната продължителност на живота и категорията труд, уточнявайки, че възраст 60г. за пенсиониране "не е догма".От Европата ни препоръчват: - Пенсионната възраст да бъде завишена така..., че служителите (не работниците), да прекарват не повече от една трета от зрелия си живот в пенсионна възраст.Хайде да смятаме:- Средната продължителност на живата в България е 72 години (в Европа 79г.)- Зрелия ни живот започва с пълнолетието или на 18 години- Зрелия ни живот е 54 години, а 1/3-та от него са 18 години - Махаме от средната възраст на живот в България - 72г., тази 1/3, или 18 години и получаваме, че Европейската пенсионна възраст за България, която ТРЯБВА ДА Е54 години(в Европа 59г.3м.) Мъжете ни живеят средно по 69 години и се пенсионират на 63 г. Излиза, че те прекарват като пенсионери само 4.8% от зрелия си живот с пенсия, а Титаните на мисълта, искат да качват възрастта за пенсия на 65 години. Лъжа е: - Че се пенсионираме рано, а разходно-покривния принцп на пенсионната ни система не работиИстина е: - Че няма достатъчно работни места, а доходите на богатите у нас, заради таваните в осигуряването, не се облагат социално и здравно така, както изисква Чл. 60 от Конституцията ни!!! - Че върху социалните плащания не се начисляват пенсионни и здравни вноски. - Че законите у нас са такива, та "бизнесмените" не разкриват работни места и не са социално съпричастни, както всички останали граждани..., а си купуват бентлита... - Че пенсионните осигуровки са достатъчни, ако не се отделяха 5 от 16-те процента в частни фондове, от където вече са откраднати, чрез инфлацията и циклите (кризите). - Че днес частните пенсионни фондове, ако започнат да плащат пенсии, те ще са в размер на 15-20 лева месечно
60
0
 
20
 
! Отговори
taratajka преди 13 години
Младите ще се върнат,когато у нас има работни места и адекватно заплащане, иначе защо да си идват?
59
0
 
4
 
! Отговори
bAI tANAS преди 13 години
ADE DA VIDIM,AZ TOVA CHAKAM.DA SE DIGNAT HORATA.MINALIQT OPUT BQH TAM I ME BIHA,AMA SEGA SUM SI ZEL PU6KABEZ KRUV NQMA DA MINE
58
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Заявявам навсякъде и по всеки повод:ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемач- Изтеглиха се капиталите от Лихварските къщи, кой знае защо наречени банкови клонове, които комунистите замениха с пари от Държавния резерв.Откъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР... 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% (660мил. евро) от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове.5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...
57
1
 
12
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Докато издържаме мързеливите и крадливи *** като с това се самоубиваме икономически, няма да има нито високи пенсии, нито нормални социални фондове. Освен придобивките на *** показани от 35, допълнително са неплащането на градски транспорт / безплатни карти по рождение/, вода, ток, всички видове данъци. Е как един работещ да издържа учащи, пенсионери, държ. администрация, военни, полиция...реално работещото малцинство не е в състояние да го понесе. Да видим кога търпението ще свърши.
56
7
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 57: Значи аз съм "кенефчия и еничер" и не работя, защото съм учил 18 години години и не обикалям с метлата по улиците по цял ден, а ти не си, така ли? ***.
55
0
 
3
 
! Отговори
bAI tANAS преди 13 години
NE E DO EFTINATA RABOTNA RUKA!!!HORATA NE INVESTIRAT ZARADI 6IBANATA NI KORUPCIQ NA VSI4KI NIVA
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви доходи бе Тотьо ,Бащицата казва че всичките пари на асфалт ще ги направи , е и мъничко за нови микрофони ще има , няма да ти даде да харчиш контрабандата я , тя отива на влог в чужбина.
53
5
 
22
 
! Отговори
гсд преди 13 години
КАКВО ЗАБЕЛЯЗВАМ СУТРИН КОГАТО ВСИЧКИ ОБИКНОВЕНИ ХОРА СА НА РАБОТА,В ТОЗИ САЙТ САМО ХВАЛЕБСТВЕНИ СЛОВА ЗА ГЕРБ,А ВЕЧЕР КОГАТО РАБОТЕЩИТЕ ХОРА СЕ ПРЕБЕРАТ ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ СА СРЕЩУ ГЕРБ,ИЗВОД:ВСИКИ КОИТО РАБОТЯТ С КОМПЮТЪР СЧЕТОВОДИТЕЛИ,БАНКЕРЧЕТА И Д.Р.КЕНЕФЧИИ И ЕНИЧЕРИ НЕ РАБОТЯТ А ВЛИЗАТ ТУК И ХВАЛЯТ МАФИОТИТЕ ОТ ГЕРБ,А ВЕЧР НЕ СА УМОРЕНИ И СА ПО КРЪЧМИТЕ,А ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА БЕДНИТЕ СЕ ПРИБИРАТ ОТ РАБОТА ПРЕТРЕПАНИ СЯДАТ ЗА МАЛКО НА КОМПЮТЪРА ГЛАВНО ВЕЧЕР.ГЕРБ Е БИТА КАРТА СВЪШИ СЕ ***.
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотю,скоро май ще си ходиш.За две години нищо не направи,минималната заплата е 240лв.Защо така бе, Тотю ?Май ГЕРБ са ни пазарили за евтина работна ръка.
51
0
 
2
 
! Отговори
Bai Tanas преди 13 години
RUMENE!!!KAK SE KAZVA TVOQTA PARTIQ DA GLASUVAM ZA NEQ?!?!?!?!?!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотю, къде и какво виждаш? Да не си с очилата на Монката?!
49
0
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
риятели,Пари за пенсионната система, има и при днешното нива на вноските, но!1. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат Четири паралелни пенсионни системи, както е у нас, Солидарна, Капиталова лична (но защо частна), Пофесионална и Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... 2. Пак от гражданите се събира и данък Обществено осигуряване, с който се плаща Конституционното зъдължение на Държавата Социалното осигуряване!!!Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, и като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, плащана от работещия и работодателя му и отчитаща трудовия стаж, личния принос и времето за самоосигуряване, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата поема изцяло, чрез бюджета, Конституционните си Социалните задължения(Чл.51 от К-ята)Днес:1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия, което е Главната причина за съществуването на Сивата икономика, неплащаща социалните си задължения (ето това се нарича Параграф 22)2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно от задължителните социални системи се крият над 1 милиард лева..., а от Девидентите и доходите от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсииИ накрая: - Това, че някой днес има големи доходи не означава, че утре не може да ги загуби..., та нали нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата кризаПо Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равни
48
0
 
8
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
Тотю, миличък, що ти не пробваш да живееш с 220 лева (една средна пенсия) един месец, па после да те видим к`во ще дрънкаш и дали ще се хилиш така?
47
0
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Защо няма пари за пенсииЗащото е време да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти, като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат...Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!3. Нали помните кой садист е казал на времето...:"... дивия капитализъм ражда ежедневно, ежеминутно, ежесекундно комунизъм..."Че кой *** го иска...???
46
0
 
8
 
! Отговори
баф мааму преди 13 години
БЕ ХОРА ТОЗИ ГАВРАДЖИЯ ,СРАМ НЯМА.НО ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ ЖЕСТОКО. ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ЕДИН ДЕН. НО ПОДИГРАВКАТА СЪС ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА СИ Е ЗА БЕСЕНЕ.И С КОЛКО ЩЕ УВЕЛИЧАТ .ГАВРА.НИСКИ ПЕНСИИ-ЧЕ ТО ВИСОКИ БАЧКАТОРСКИ НЯМА.ГОЛЕМИ ЩЕ СА ТЕХНИТЕ, НО БОГ НЕ ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ГИ ВЗЕМАТ. И КАКВО ИЗЛИЗА ЯЛ ,ПИЛ ,НА ВСИЧКИ ЕНО-АКОЛКО Е РАБОТИЛ ЕДИНИЯ И ДРУГИЯ ?ВСИЧКИ В КЮПА.ДОКОГА ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НАС? ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ С ЛАКОМИЯТА СИ. НАРОДА МРЕ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ .
45
0
 
8
 
! Отговори
офф преди 13 години
Той виждал високи пенсии, видите ли, ама някой трябвало да дойде да ги изработва... Че ти откри топлата вода, бе, Тотю... И аз така ги виждам нещата. Що не ме вземеш при тебе на заплата, хем ще помагам за пенсиите, хем ще ръся подобни безсмислици? А, Тотю, к'во ще кажеш, батка?
44
0
 
10
 
! Отговори
holandiq преди 13 години
Моля??? ДА се връщат хората, които работят в чужбина! Никога не бих го направил. Този май май много си вярва . . .
43
0
 
9
 
! Отговори
a преди 13 години
ДА ТА И В БРАДЯСАЛИЯ РУНГЕЛ ЛЪЖЛИВ Я МАРШ ***.АМУДЖА НЕЧИСТОПЛЪТЕН ПОНЕ Я ИЗБРАСНИ ТАЗИ МИЗЕРИЯ ОТ ЛИЦЕТО СИ БЕ!