"Галерия": Разговорът за Мишо Бирата е истински!

Това потвърдили експерти от лаборатория в Париж
Обновена: 28 яну 2011 17:45 | 28 яну 2011 17:45,
402
"Галерия": Разговорът за Мишо Бирата е истински!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В разговора между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов за Мишо Бирата, разпространен от в. "Галерия", няма следи за акустична манипулация, монтаж, добавяне или премахване на думи и фрази.

Това е заключението на експертите от независимата лаборатория за научна полиция LIPSADON в Париж, където изданието изпрати записа.

Лабораторията работи с френската полиция и министерството на правосъдието, а експертните й оценки имат юридическа стойност и могат да се използват в съда, твърдят от "Галерия".

Припомняме, че Борисов изрази съмнение, че разпространеният разговор е манипулиран, а Ваньо Танов го нарече "пълен фалшификат".

Още по темата

Според разпространения запис премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна. "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид собственика на бира "Леденика" и ММ Михаил Михов.

Анализът на гласовете на събеседниците не разкрива измама в разговорите, както и не е отчетено прекъсването на конструкцията на диалога. Установен е обективен фонов шум и презапис. Заключението е, че диалогът е кохерентен, след като са анализирани ритъмът, тонът и височината на гласовете, посочват от изданието.

Изводът – разговорът е напълно автентичен.

От вестника изпратиха до медиите експертната оценка на LIPSADON на френски език, както и представяне на лабораторията.

Преди дни стана ясно, че записите на Танов са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Иначе в навечерието на вота на доверие към кабинета, от прокуратурата обявиха заключението на експерти от МВР, според което записите на разговорите не са оригинални и са манипулирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От това правителство нищо не става требе да дойде друго под ръководната роля на ДС или по-точно на Държавна несигурност.
321
3
 
8
 
! Отговори
566.34 преди 13 години
NQMA KAKVO DA SE ZABLUJDAVAME,RAZGOVORITE SA ISTINSKI.NO TAKOVA NAHALSTVO DOSEGA NE E IMALO V POLITI4ESKIQ JIVOT!NIKOI NE SI PODAVA OSTAVKATA A DA SI PRIPOMNIM,4E R.PETKOV, OV4QROV SI GI PODADOHA PRI ZNA4ITELNO PO-MALKI PROBLEMI. GERBADJII, KOGATO TOVA PRAVITESLTVO EDIN DEN SI ZAMINE TRQBVA DA IMA PULNA LUSTRICIQ NA VSI4KI PODKREPQLI TOVA NE56TASTNO PRAVITELSSTVO.SVETA SE NADIGA SRE6TU BEDNOTIQTA I OGRABVANETO.VIJTE EGIPET, TUNIS, CHILI , UNGARIQ I T.N. ZAIGRAE LI ME4KATA U SUSEDA 4AKAI UDOMA!
320
5
 
3
 
! Отговори
Бай Геле преди 13 години
Ммм-да-а-а-а! Е%и, учи, е%и, учи цел живот! А на вас кой ви каза, мили деца, че записът, изпратен в Париж, е същият запис, пуснат пред обществото в България?
319
7
 
7
 
! Отговори
кеф ми е! преди 13 години
Тука гледам матреяла нещо се напъва служебно правителвто сънува, оставка на Бойко Тиквата и разни такива. На мама убавците - как ме кефите само! Пишете, пишете - ама да си знаете едно - Боко ше си го премести от единия крачол в другия, а вие тука лигавете клавиатурата колкото си искате.
318
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами на какъв език трябва да говори, за да ти угоди? Като Георги Първанов харесва ли ти да говори? Или като Сергей Станишев?
317
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искам Бойко да е премиер, най-напред защото е ужасно неграмотен. Мога да преглътна (макар и с доста усилия) факта, че премиерът не говори чужди езици. Но ми идва в повече фактът, че премиерът не говори български. Говори си някакъв банкянски диалект с високомерието на необразован и малограмотен *** и си въобразява, че е еманация на интелекта. Тъпите журналисти веднага започнаха да му подражават и сега от всички телевизии могат да се чуят едни много мъдри изказвания за творческите планове на Азис, поднесени на същия този банкянски диалект
316
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Влезнах! Псуват Бойко и правителството! Къде да отида където не го псуват, защото навсякъде е така! Не искам Бойко да е мой премиер.ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО
315
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Служебно правителство означава шепа хора без никаква отговорност, които се събират само за да подпишат нещо, за което се полага въже или куршум. Служебно правителство означава незабавно подписване на заробващите договори за руските енергийни проекти, след което хората, които са го подписали се разбягват и отговорността увисва във въздуха. Ако Бойко има чувство за дълг, трябва да стои твърдо и да си държи курса.
314
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ваньо Танов е просто едно много малко колелце в големата машина наречене ГЕРБ.
313
6
 
14
 
! Отговори
yyyy преди 13 години
Вано Танов изпече Тиквататова много ми хареса.И го прави на бавен огън.Така е, когато някой не си изпичат акъла навреме.Нищо особено не е станало, матриало получи това, което иска - перчене, скандали, некадърност, мизерни заплати, липса на перспектива.Популизъм се лекува само с глад!
312
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко си е доброкачесвен и голеееееем ПИЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
311
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нито случаят с бирата, нито с този дето ритал футбол са толкова фрапиращи, та да се отиде на правителство, посочвано от Гоце руския шпион. Гоцко просто е подхлъзнал Бойко, тия номера са известни.
310
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SLUSAITE SERGEI I STE STANETE KATO IANE
309
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредната порцияЕй хора, не разбирате ли, че някой доста злонамерен иска България да стане "разграден двор". Не случайно се компроментират малкото останали професионалисти в дипломацията, военното и цивилно разузнаване. И това не е никаква ДС "в сянка", а съвсем реална сила, която деиства срещу БГ най-вероятно със седалище извн страната. Няма нищ случайно, само нашите *** плитици не го разбират. Или са си получили своето и работят за чужди разузнавания.
308
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простотията е на ниво!Простотията мина всякави граници. Другарят комунист-мутра-милицонер да си подава оставката и да си ходи в Банкя. Никога в България не е имало такава липса на държавност и толкова много неадекватност в управлението. За полицейщината/милиционерщината да не говорим. А икономическата катастрофа е вече факт и не се вижда изход от положението. Защото хората не се хранят с МВР акции и ченгеджийници - хранят се от производство.
307
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОРИСОВ - ФУТФОЛИСТ ???ТОЗИ, ДЕТО НИ СЕ ВОДИ ЗА ПРЕМИЕР, ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ САМО ТОВА ПРАВИ := В РАБОТНО ВРЕМЕ ДА РИТА ФУТБОЛ, =ДА РЕЖЕ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ЛЕНТИ ЗА ОТКРИВАНЕ И ПРЕОТКРИВАНЕ НА ЕДНИ И СЪЩИ ОБЕКТИ, /КОИТО НЕ Е ПРАВИЛ/,= ДА ИЗПОЛЗВА ХЕЛИКОПТЕРИТЕ КАТО ТАКСИ, КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИКОНОМИИ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ,= ДА ОБИКАЛЯ С МИНИСТЕРСКА И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПРИСЛУГА ПО СВЕТА И =МЕДИЙНО ДА НИ НАСТАВЛЯВА .ТОВА ГО ВЪРШЕШЕ И В СТОЛИЧНА ОБЩИНА И В МВР, КЪДЕТО НЕ РАБОТЕШЕ КАТО КМЕТ И КАТО ГЛАВЕН СЕКРЕТАР, ЗАЩОТО ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ.ТО МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО РАЗБОЙНИК, ПА МАКАР И ДОБРАЛ СЕ ДО ВЪРХОВЕТЕ НА ВЛАСТТА.
306
1
 
1
 
! Отговори
до 315 преди 13 години
Гладна кокошка просо санува.
305
2
 
2
 
! Отговори
yyyy преди 13 години
Записите истински, казал ексслужител в ДАНССергей Станишев: Бившият служител на ДАНС, който е изслушан в подкомисията за СРС-та, е потвърдил автентичността на разговорите26 януари 2011 | 12:18 | Агенция "Фокус"Начало / Народно събраниеСофия. Очевидно е, че Ваньо Танов е бил на разработка, има много сериозни подозрения, че той е бил на разработка заради конфликт с вътрешния министър. По този начин и с тези мотиви е закачен и слушан с цел да бъде дискредитиран. Това каза лидерът на БСП и председател на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев в коментар на последните записи, изнесени от вестник Галерия, предаде репортер на Агенция Фокус. Станишев попита защо след като ръководството на ДАНС ги е информирало, че не се унищожават СРС-та, защо точно този запис е бил унищожен толкова бързо? Имаме публично заявление на бивш служител на ДАНС, очевидно той има отношение към конкретната разработка, който потвърди автентичността на тези разговори, които бяха пуснати в публичното пространство. Той подробно е разказал за това в подкомисията на контрол на СРС-та, заяви Станишев.За това изслушване Станишев е бил информиран от члена на комисията - депутатът от КБ Михаил Миков. Смятам, че бившият агент на ДАНС Росен Миленов спешно трябва да бъде изслушан и от парламентарната комисия за контрол на ДАНС и нещата да вървят по нормалния правов ред. В противен случай ще се отиде към институционална криза, защото никой няма да има доверие в България-нито към правителство, нито в парламент, нито в прокуратура, заяви Станишев. По думите му досега нито един от управляващите не е дал отговорите на нито един от повдигнатите въпроси. Авторитетът на НС също е на изпитание, според Станишев. Защото ако се заметат нещата под килима няма да се реши този проблем, без никаква гаранция, че няма да изскочи трети, четвърти и пети запис, посочи лидерът на БСП. Той каза още, че гледа на в. Галерия като на медия, която не се притеснява да публикува такива записи. По думите му това изисква смелост при този тип управление и власт и при този системен натиск, който се упражнява върху много други медии. Десислава АНТОВА
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1000 PATI VI KAZAHA HORATA CHE TE SA GI PRAVILI A VIE NE VIARVATE TOVA E RENOMIRAN VESNIK
303
1
 
3
 
! Отговори
до 314 преди 13 години
Българската политическа класа се пройзвежда от нацията,така че упреците трябва да си ги понесем самите НИЕ.