Велчев: Да не дава Господ да има продължение на СРС гейт

Част от публикуваните разговори били от СРС-та
Обновена: 3 фев 2011 18:24 | 3 фев 2011 18:20,
62
Велчев: Да не дава Господ да има продължение на СРС гейт
И Борис Велчев чака експертиза за СРС-тата. Снимка: Булфото

„Още не знаем дали разговорите, обявени в публичното пространство, са записани със СРС-та. Голяма част от тях са от време, когато е прилагано СРС срещу Ваньо Танов".

Това заяви главният прокурор Борис Велчев, който беше изслушан в парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата за поредицата записи на шефа на Митниците с хора от властта.

По-рано днес той заяви, че слушането на Танов е било прекратено от прокуратурата преди края на установения срок, тъй като не е имало данни за престъпна дейност.

Сега главният прокурор уточни, че разрешението за използване на СРС-та от прокуратурата е било два месеца.

„Няма прокурор, който може да ви каже дали един запис е изтекъл от дирекцията на МВР или не. Това трябва да го кажат технически експерти въз основа на техническа информация“, коментира още Велчев защо толкова време след като разговорите са изтекли в публичното пространство, не се знае дали са точно СРС-та и кой ги е слушал.

Още по темата

„Надявам се другата седмица по това време експертизата, която е назначена, да каже това и да го каже по един категоричен начин с технически аргументи. На този етап знам само, че има разговори, които са в интернет и въобще по медиите, но дали те произтичат от използването на СРС или не - не зная. Вярно е, че голяма част от тези разговори, и тук се надявам да ми простите, че не уточнявам колко е голяма тази част, са от време, когато е прилагано СРС", каза още главният прокурор.

Той обясни, че става въпрос за стотици дела, по които е поръчано използването на СРС-та и законът изисква тази информация да постъпва своевременно и в цялостен вид – със същото съдържание, в което са и разговорите.

„Искаме да видим кой и на какво основание е предоставил непълна информация на прокурора и защо е поел такава отговорност вместо прокурора", каза Борис Велчев по повод твърденията за филтриране на информацията. 

„Да не дава Господ да има още продължения, които съвсем да променят картината, която имаме до този момент в съзнанието си", пожела си  Велчев относно СРС гейт.

Според него има нужда от подобрение на сегашната СРС система.
„Струва ми се, че използването на СРС не е достатъчно ефективно. Не знам дали са много или малко", допълни главният прокурор.

Борис Велчев и подкомисията са направили съпоставка на техните проверки за изтеклите записи.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Борис ВелчевСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
HERMES преди 13 години
wel4ew nali ti si kle6tite na B-GA ne go 4ekai toi da ti svar6i rabotata,ami si napni piderskata g***zica.
54
0
 
2
 
! Отговори
972 преди 13 години
DA SE VZEME NA BOIKO MOBILNIA PREDI DA SE E NASADIL NA PA4I JICA OTNOVO.DA SE IZLOVJT VERNITE KADRI NA BSP KOITO IZFABRIKUVAHA SRS-TATA.I BOI PO TRATKITE 20 GODINI U ZATVORA.MEKO PIPATE,PINO4ET VI TREBVA TUK.
53
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велчев, влез си в ролята на главен прокурор, а не в ролята на адвокат на една политическа сила, погазваща върховенството на закона. Ако не можеш - вън!
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Велчев тези думи ми напомнят речника на Първанов ти неставаш за прокурор Как допусна Галеви дасе измъкнат само за това дело замен си нищо Тати непомагаш на правителството с борбата с престъпноста
51
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
".... Премиерът се е запънал като магаре на мост и не иска за разбере, че неговият вътрешен министър вече не се ползва с никакъв авторитет. Вреден е не само за правителството и партията, но и за престижа на ведомството си. Което както знаем, се гледа под лупа от европейските партньори. Колкото пъти Цветанов си отвори устата да обяснява поредното недоразумение, свързано с името му, се оплита като Дянков на президентска стенограма. Дипломираният учител по физкултура е толкова далеч от логиката, че всичките му оправдания звучат абсурдно. ......"
50
4
 
17
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Велчевката, както обикновено би казал Тиквобойко, съжалявам приятел, но не Господ ръководи срс-тата а вие им изпуснахте юздите и ти сега мило и драго даваш да замажеш нещата, ама така не става Велчевка, не става духът излезе от лампата, вие го пустнахте и най вече Цвъцьо дето се кани президент да става.
49
2
 
18
 
! Отговори
ПРИКРИВАТУРА преди 13 години
Оказа се че пак сме в Гинес, на всекъде по света си имат Прокуратура а у нас е ПРИКРИВАТУРА .... на секъде Прокуратурата е защитник на държавата, а у нас целта и е да прикрива престъпленията дори и на лични управляващи престъпници /Цвъцки/
48
1
 
10
 
! Отговори
епизод с Цвръцки... преди 13 години
Що бе Велчев, нека си продължава сериала, много готско е... Ама ако моеме да си заръчаме поне един епизод с Цвръцки...
47
0
 
2
 
! Отговори
niko преди 13 години
a koi da dava drugaro Vel4ev?
46
2
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Абе Велчев стига се прави на ударен бе! Дали са СРС-та или не не знам, но е ясно кой ги е слушал - МВР и ДАНС. Тия шметки-капели със специалната техника на АП идете ги говорете на баламурите дето верваха на Сима, а сега на Тиквата. Ако имаше техника, която да може да пробие мрежата на мобилните оператори бъди сигурен, че на пазара щяха да се продават карти за разговори по 2, 3 стотинки. Така че единственият въпрос е сега ли ще си тръгне корумпираното правителство или ще бъде изгонено по-късно.
45
2
 
15
 
! Отговори
Нещастник Велчев преди 13 години
Абе, ***, къде беше през последните седмици?Прокурор бил? На кой бе? Корумпирани простаци.Като ви изнася, на интервюта не може да смогнете, а сега?
44
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко мишки, СРС-тата ще ви излязат през носа, не се кефете! А и така правителство не пада, муньовци... Това да не ви е мандра?
43
1
 
7
 
! Отговори
ОНЗИ преди 13 години
А БЕ ТОЗИ КАТО ГО ГЛЕДАМ ЗАПОЧВАМ ДА ПСУ........М..??!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чадо , бог има малка намеса в Човешките дела от подобно естество . ако имаш предвид бог - вожд на божествената герб , това е друго нещо . но той японците на чайна церемония учи , ленти реже и мач с митничари играе .
41
3
 
26
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 13 години
Още ли има неразбрали?Освен герберастите, разбира се!ЦвъЦвъ остана със само една сламка - записите са фалшиви! Ще направи всичко за да се "докаже" че са фалшиви!На всички е ясно, че записите не са фалшиви, дори и на учените от БАН, които трябва да изготвят "експертизата"! Експертите, които проверяват сигурността на мрежите в ДАНС и ДОТО, също са наясно, че записите са истински и са от там!В момента ЦвъЦвъ ръководи акцията на живота си - ЕКСПЕРТИЗАТА!
40
1
 
4
 
! Отговори
neviarva6t преди 13 години
Lele male , 6tom kato glavnia prokuror se upovava na gospod da ne stavat takiva ne6ta spukana ni e rabotata.Takava totalna dezorientacia na instituciite nikoga ne e imalo,opravdavat se vsi4ki kato nevinni u4eni4ki,a cialata vlast e v tiax, kakvo pove4e moje da se jelae ne znam.A da , na mestnite izbori 90% da imat kmetove i prezidenta da e ot gerberite.E togava jalna ni maika .....
39
1
 
18
 
! Отговори
хектор преди 13 години
Защо ли ,тоя Велчев,ми прилича на шушумига?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно време *** казваха / не лъжа.... да не дава поспуд, в госпуд са кълнъ.
37
9
 
3
 
! Отговори
nikolai преди 13 години
prav e boris vel4ev. stiga gadni nomera i idiotstini
36
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе щом ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР на републиката почна да се моли на Господ, работата е много забатачена.