Хлябът по БДС – само при интерес от клиента

Без набухватели насъщният ще е по-клисав, макар и по-полезен
Обновена: 12 фев 2011 09:20 | 11 фев 2011 19:35,
62
Хлябът по БДС – само при интерес от клиента
Снимка: Булфото

Хляб, произведен по държавен стандарт, ще се наложи на пазара само ако има интерес от клиентите. Такъв тип хляб, замесен без коректори, няма да има толкова добър търговски вид, но ще бъде по-здравословен.

Това коментира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричко Тошко Няголов по повод намерението да бъде въведен държавен стандарт за три вида масов хляб.

Без набухватели и при по-ниско съдържание на глутен, типовият хляб ще бъде по-безформен, по-клисав, но без съмнение по-полезен за диабетно болни, поясни председателят на браншовата организация.

Още по темата

Той добави, че за да гарантират стандарта на хляба, хлебопроизводителите трябва да са сигурни в чистотата на брашната, в противен случай лабораториите лесно ще хванат примесите в крайния продукт.

Няголов не се ангажира каква би била цената на хляба, произведен по държавен стандарт, но припомни, че близо 50 на сто от стойността на продукта се формира от "етикета" на брашното.

Ако брашното, произведено по държавен стандарт, поскъпне, ще поскъпне и хлябът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
като гледам как сте го започнали, защо не сложите и малко кисели краставички в сместа ?!
19
1
 
3
 
! Отговори
Вътрешен преди 13 години
до Външен:Прайм, праим.... леба си е леб!
18
0
 
8
 
! Отговори
Външен преди 13 години
Ах бе Българи, един хляб не може качествено да направите
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
12 и ние сме на пекарна, но брашното като е кофти...няма шанс за добър хляб
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 3Толкова пъти съм месил хляб вкъщи и винаги е ставал превъсходен. Рецепта:Пълнозърнесто брашно Грахам1/3 бяло брашно (от общото количество)Овесени ядкиСлънчогледови семкиТиквени семкиКафена лъжичка мед за дрождитеМаяВодаТова нещо излиза 1лв. и е превазходен и питателен.
15
0
 
9
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 13 години
Хубавият хляб става от хубаво брашно. Преди много години хлябът беше вкусен без подобрители защото сортовете пшеница, които се сееха тогава даваха хубаво брашно, но добивите от тях бяха ниски. Сегашните сортове дават високи добиви, но са нискокачествени и брашното от тях не е добро.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
фурната на кв.Драгалевци помните ли я?Бях дете '80-те и търчах с една торба за хляб,а опашката се виеше по 100 метра дълга от по трима в ред.Хляба излизаше топъл топъл сигурно над 80 градуса и докато го занеса до нас торбата се намокряше от вътре.А колко вкусен бе с масълце отгоре и кашкавал от жълтите големи пити....еххх
13
0
 
10
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
И аз помня самуните...обожавам селския хляб.Беше един кръгъл...страхотен.Вече го няма.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 2м. не купуваме хляб. Взехме си домашна хлебопекарна. Пробвах брашна от 6-7 мелници, докато накрая намерих една асеновградска мелница-от нейното брашно хляба става истински, мек и вкусен-забравен вкус!
11
0
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
Колбаси не ям.Каймата ми се прави пред мен...поне се опитвам да контролирам нещо което мога.Не че месото не е наблъсксно с химикали де...но поне е месо...
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Последният път, когатоправих хляб в домашна пекарна бе преди 1 година и последното брашно имапе вкус ***. Не знам какво слагат в брашната. Добре, че не се отровихме.
9
0
 
7
 
! Отговори
Желев до 1 преди 13 години
Защо не сложиш и малко сол,а ?
8
0
 
23
 
! Отговори
Коматче преди 13 години
А бе едно време от фурната на село излизаха такива самуни, че докато се прибера единия го изяждох ей така без нищо ...... та съмнявам се тогава някой на село да е чувал за подобрители , набухватели и т.н. Просто сега от едно нищо (брано от фуражна пшеница) с много добавки ни убездават че имаме един прекрасен краен продукт.Много мои колеги използват домашни хлебопекарни и съм вкусвал от техния хляб и много ми харесва....Така че ако пуснат такъв хляб на магазина ще го купувам ... ако го докарат
7
2
 
2
 
! Отговори
do 6 преди 13 години
ti sega nishto ne kaza:) hlqba li ti e nai golemiq problem?ami salamite koito kupuvame da ne sa hubavi nqma da ti govorq za oshte hrani che nqma da stigne cqla vecher:)
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обмислям да си купя пекарна за хляб за в у къщи.Поне ще знам какво ям.Сега има избор на хляб но повечето е с ужасен вкус на синтетика.
5
0
 
16
 
! Отговори
пекарче преди 13 години
първо трябва стандарт за брашното и тогава за хляба
4
12
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... ! преди 13 години
Смешните милиционерски напъни да контролират всичко, включително и хляба, ще завършат, както завърши малоумната идея за стандарт "Стара планина" при колбасите !
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бил сьм хлебар,ако не се сложи подобрител този хляб няма да го вземе никой по магазините.Няма вид и всеки ще си мисли че е някакво менте.
2
2
 
3
 
! Отговори
Qni преди 13 години
i kolko shte struva hlqba? 3lv?vse pak kachestvoto opredelq cenata...
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не се слагат подобрители и оцветители всъщност хляб няма да излезе при качествата на брашната които използват.Всъщност рецептата на хляба е брашно,вода мая....друго няма