Уорлик зове: Мюсюлманите да решават за лидерите си

Посланикът е на извънредната мюсюлманска конференция
12 фев 2011 11:45,
153
Уорлик зове: Мюсюлманите да решават за лидерите си
Джеймс Уорлик. Снимка: Булфото

"Надявам се, че разделението на мюсюлманската общност в България ще се преустанови и мюсюлманите сами ще решават кои да бъдат техните лидери".

Още по темата
Това заяви пред журналисти посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик преди началото на днешната поредна извънредна национална мюсюлманска конференция в София.

Американският посланик изрази задоволството си от възможността да бъде заедно с мюсюлманската общност в България.

"Много съм впечатлен, че над 200 хиляди мюсюлмани са изявили желание със своите подписи за провеждането на тази конференция", каза Уорлик.

Форумът е организиран по инициатива на мюсюлмански настоятелства, имами и мюсюлмани от цялата страна. Според организаторите делегатите са над 1000.

Очаква се делегатите да изберат главен мюфтия, председател на Висшия мюсюлмански съвет, ще се гласуват и промени в устава на изповеданието.
 




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя американски *** кога ще спре да се бърка в нашите дела?
145
1
 
2
 
! Отговори
Do 150 преди 13 години
Barak Husein Obama tova prekrasno ime govori li ti ne6to ra...st takav
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик да даде права на мюсюлманите в САЩ да създадат своя партия, която да има право да участва в изборите, пък ще видим републиканци и демократи заедно колко дълго ще удържат... В САЩ на мюсюлманите не им се дават права да строят храмове, да имат някаква социална и политическа активност. За какви права говори г-н Уорлик?
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик да си зове в САЩ. Сидеров нищо не говори за него вече :)) каква трансформация настъпи.
142
0
 
3
 
! Отговори
DICK преди 13 години
Worlik please, GO HOME and *** off!!!!!!
141
4
 
1
 
! Отговори
Тангра преди 13 години
Всички християни ***! Българският Бог е Тангра!
140
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
всеки знае че всички дипломати и посланници са агенти и шпиони на своите държави в дадена страна...та във връзка с това искам да попитам...НАШИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ ДЪРЖАТ ЛИ ГО ПОД ОКО ТОЯ КАКВИ ГИ ВЪРШИ?
139
0
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Прав е Др.Уорлик-нека мюсюлманите в САЩ сами да си изберат Бен Ладен за лидер!
138
1
 
11
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
Другаря Уорлик трябва да се изпрати в Сибир да поработи малко в местното ТКЗС, за да му дойде акъла в главата.
137
9
 
3
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
Важното при г-н Уорлик, че винаги е на необходимото място и време за да подкрепи демокрацията, правдата, истината. В случея е очевидно, че не е на страната на ченгето Недим Генчев, който е наложен за мюфтия от друг агент на ДС - Доган. Тази конференция, която се подкрепя и от турската държава и тия 1000 делегати на нея са против Ахмед Доган, което е една много положителна позиция. Поради това само ДС и ретроградните сили няма да харесат случилото се. Е, и някой българи криво разбрали патриотизма
136
2
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
WORLIK, GO HOME. You have United states, We have Bulgaria. Дотам ли стигнахме, да ни ръководят чужди емисари. Предателството на правителството е пълно. Парлъментът е пълен със мазници, готови да продадат държавата. Сега разбирам защо мръсните комунисти избиха предателската ***, която се продаде на Германците. Боже, пази Българите и държавата им.
135
1
 
8
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Ми те винаги сами са си избирали водачите кои им се бърка.Маи само този ***,дето се вре кадето не му е работа .
134
1
 
11
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
Тоя ворлик докога ще се меси и ще коментира неща, които не разбира! Тоя маймун започна да се взема много насериозно! Не е ли време нашите държавници да го обявят за пеурсона нон грата и да го изгонят от България!
133
1
 
7
 
! Отговори
Чао преди 13 години
Ей Уорлик..........Вие сте далече от тези проблеми, но ние, сме се били против ислямизма със години и то стотици.........мое мнение е, но е факт...мюсюлманските братя превзеха...и либералните арабски страни...
132
2
 
14
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Скоро и този отворко ше разбере какво е мюсюлманска благодарност. Това което ще стане в Египет ще им обърка всички сметки. Колкото до България - крайно време е да спре да се бърка там където не му е работа. България е на българите които са НАЦИЯ, а не сбирщина, избила истинските американци и присвоила географско понятие за име.
131
0
 
2
 
! Отговори
фс преди 13 години
така че първата стъпка е да слезете на земята това исках да кажа 2-та е да дадете власт на тези хора които имат смелост и сърце да работят за вашето благо ние сме му изпуснали края който си мисли че без кръв ще се оправим е или страхливец или не е особено пъргав в главата
130
1
 
5
 
! Отговори
SDFDSSVD преди 13 години
Гледай на теб да не ти стане топличко *** тази конституция не е български тя е направена по американско подобие след 2-та световна аз не съм *** не мога да видя света през очите на *** предците ми са българи и за мен има само България уважавам разнообразието от раси на света но винаги бих застанал на страната на българин без значение кой е прав и кой крив светът не е сериял в много държави в момента докато гледате О.Ц.-квартала на богатите и халюцюнирате че живеетв в уса :) хора колят хора
129
0
 
0
 
! Отговори
Конституция преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."Спазвайте основния закон на Република България ако не искате да ви стане топличко...
128
0
 
15
 
! Отговори
Niko преди 13 години
Не мога да повярвам до къде стигна България?!Толкова ми е мъчно за това, само до преди 70-80 години българите бяхме най-многобройния етнос в тази част на Европа, и най образованите с най-добри икономически показатели и нищо не предвещаваше такова нещо!В момента България е поробена,ако бяхме 1393 щяхме да паднем пак под робство, държавата ни е тотално унищожена.Някой беше казал,че много по старшно от това да убиеш тялото е да убиеш душата.Нас ни убиха духовно, убиват ни и физически.
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този не разбира ли, че не сме аборигени и няма как вечно да бъде търпян безсловестно да ни поучава и контролира във всичко!!!!! Подкрепя БоБо, защото му играе по свирката, че и прикляква, даже!!!