Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО

КАТ специално поканили експерт да огледа сблъсъка
Обновена: 16 фев 2011 16:31 | 16 фев 2011 15:00,
237
Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО
Снимка: БТА

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат” е виновен за пътното произшествие с кортежа на премиера Бойко Борисов във вторник.

Това е установила експертизата на независим експерт, поканен от КАТ на мястото на инцидента.

На шофьора на „Пасат“-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

Експертната справка показва, че има и превишена скорост, каза полк. Злати Райков, началник-отдел „Автотранспорт” в Националната служба за охрана (НСО) пред „Фокус“.

Катастрофата стана във вторник малко след 11 часа. „Пасат"-ът се удари с кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след Бучин проход.

Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно.

Още по темата

От НСО излязоха с друга версия – че „Пасат“-ът се поднесъл на завой на мокро, хлъзгаво място и се е ударил във водещия автомобил на кортежа.

Във връзка с инцидента премиерът Бойко Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен", разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: премиеркортежпасат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам на всяка кола на НСо да се сложат камери, които да записват всичко и в такива случаи да се вадят СРС-тата
208
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НСО се правят на пилото от Ф1. Вярно, че имат права, но имат задължения. Аз не съм бил на произшествието и не знам кой е виновен, но според мен вина има и пасатаджията и състезателите на НСО. Независимите експерти сставили акт на човека, ама нали е могат на НСО... Ха представете си полицията да състави акт на охраната на Обамата... малиии смех - цял свят ше умре от смях
207
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като знаеме какъв е пътят за Петрохан и без да бързаш е опасно. А тия от НСО-то със сигурност са карали по-бързо и са засекли Пасата.
206
3
 
19
 
! Отговори
AUDI преди 13 години
Еми нормално е нали са хора на Бат Бойко, как те ще са виновни като има съвестен гражданин. Нормално е вината да се прехвърли на него. Такава ни е държавата Бойкова РБ.
205
3
 
33
 
! Отговори
шоп преди 13 години
Съжълявам за момчета от Пасата
204
4
 
38
 
! Отговори
НСО в Авто моргата преди 13 години
Па нормално е шофьора на пасата да го глобят. Понеже пилотите от НСО са с привилиегии. И дори човек да убият на пътя, пак убитият виновен ще изкарат, и роднините му ще глобят, че близкият им е убит от ненормалните охранители на НСО. Всичко ще измислят, само и само власта и нейните гавази да са невинни.Как може да си го представи човек? Да глобят разлудял се служител на НСО по пътищата на българия. Като доверието му ще падне във шефовите му, и ще вземе че да напусне. А на тези от власта им трябват верни и послушни пионки, за да ги пазят от народната любов.Така че винаги другите ще са виновни, само и само да изкарат НСО *** невинни. За да се показва все пак, кой командва парада тук, в това абсурдно блато българия.
203
3
 
34
 
! Отговори
62694 преди 13 години
Независим експерт, колко пък да е независим, от Марс ли го докараха?
202
3
 
28
 
! Отговори
Me преди 13 години
Всичко в този случай звучи логично.. само едно не се връзва.. определението "независим" относно експерта :)
201
2
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 13 години
Така ми той ББ сам се закопава, защо му е да им казва да да карали внимателно на него завой ако не са карали като *** както си картат. Ех дано следващият път да попаднат на някоя мутра и въпросната мутра да е с охрана и два три джипа пълни с катили с автомати, че като ги загекат тия от НСО ония просто да свалят прозорците и да ги направят на швейцарско сирене да ги видим тогава колко са отворени
200
3
 
11
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Подозирам , че цената ва Волгите, Уазките и други подобни по маса и здравина стари руски коли скоро ще се вдигне точно по край маршрутите, където най-често се движи НСО.Да видим тогава кой от кого ще се страхува.И дали профитата, каращи тойоти ще рискуват да блъскат 2 тона автомобил, направен от претопени германски каски и танкове?А сега сериозно.Единствения специалист по автоекспертиза, на който може да се има доверие се нарича Станимир Карапетков.Той е учил на занаят другите.Живее в Сливен.
199
2
 
8
 
! Отговори
tupak преди 13 години
да бе да не сме си мислили друго
198
4
 
34
 
! Отговори
Vic преди 13 години
Кола от кортежа на премиера катастрофира в крайпътно дърво.Според становището на КАТ дървото се е движило с превишена скорост и при опит за изпреварване се е врязало в колата от кортежа.--- Миналата седмица автомобил от кортежа на министър-председателя се е врязъл в градската библиотека.КАТ са установили, че в момента на аварията сградата на библиотеката е пресякла двойната непрекъсната линия...
197
2
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Някой да е очаквал, че КАТ-аджиите няма да направят св.рка на НСО-мутрите...Дори след св.рката ще ни обяснят научно, колко ПРАВИЛНО са се справили с задължението си!
196
4
 
17
 
! Отговори
ГГ преди 13 години
Единственият начин да спрат тези инциденти е великият вожд да спре да реже ленти, защото все бърза от една лента на друга и бедните водачи от НСО карат на ръба на риска.
195
3
 
15
 
! Отговори
НЕ МЕ ЗНАЕТЕ преди 13 години
...Дано да има АД... Така са се уредили някой хора, и не става въпрос за Б.Б. само. То въпроса е, че тия депутати и роднините им и мутрите всички със скъпи коли са убийци на пътя. И ако кажем, че и мерцедеса трябва да спазва закона, ще е смешно аххахахахахахахахахахах.А преди 2 дни като си купих винетка за да си позволя да карам по прекрасните пътища, и полицаите ме задминаха поне със 160 и после в града на светофар се наредиха до друга кола и станаха втора кола в платното и ест. без мигачи
194
3
 
18
 
! Отговори
kj преди 13 години
Баси,освен че ни убиват с високи цени,монопол,ниски заплати,опасни за здравето храни и напитки,дискриминират,вече почват и по пътищата да ни избиват.Толкова ли някои иска да се затрием и да ни няма като народ.Всичко един ден се връща,и то с лихвите,гопода/или по-добре ***/ политицип.с. Цецо пускай СРС-то
193
7
 
31
 
! Отговори
KacanuH преди 13 години
Един служител се НСО се оплаква на негов приятел:-Човече не мога да се изпикая!-Защо бе проблеми с простата ли?- Не бе само да си покажа К*ра и някой полицай веднага го ***.<b>Така че какво ви учудва, че човечеца с пасата е виновен.</b>
192
8
 
10
 
! Отговори
miro преди 13 години
da gi svalame ot vlast,tapite politici sa smeshni ve4e
191
1
 
35
 
! Отговори
нона преди 13 години
Щеше да ИМА НОВИНА ако НСО бяха виновни за удара с Пасата....а сега......
190
5
 
12
 
! Отговори
До 172 преди 13 години
Абе, ти май си мръднал нещо. Точно комшията ти продаващ дрога ушевите няма да го пипнат, защото са в един кюп. Но не дай боже ти да стъпиш накриво, жална ти майка.Никога такова своеволие и полицейщина не е имало в БГ.