Обвинител №1: Оставката на Йовчев е старомодна почтеност

Проверката по СРС-тата продължавала, твърди Велчев
Обновена: 17 фев 2011 10:27 | 17 фев 2011 10:27,
52
Обвинител №1: Оставката на Йовчев е старомодна почтеност
Оставката на Йовчев нямала общо със СРС гейт. Снимка: Булфото

Оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев е акт на старомодна почтеност. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

По думите му Йовчев е достоен човек, а оставката му няма нищо общо с разследването за изтеклите записи със специални разузнавателни средства.

Главният прокурор посочи, че разследването на този случай продължава. Разпитани са нови свидетели и се уточнява кой има достъп до тази информация и как е възможно технически да стане изтичането.

Все още не можело да се каже от кои служби са изтекли разговорите и кои служители от МВР и ДАНС са имали достъп до тях.

На въпрос дали има гаранция за достоверността на експертизата, Велчев каза, че би имало такава, ако прокуратурата има оригинала на записите.

Още по темата

„Това е въпрос на експертна оценка на учените от БАН. Рано е да се правят изводи“, каза Велчев.

Велчев припомни, че до този момент е станало ясно, че информацията е изтекла от специални разузнавателни средства, проверява се кой е имал достъп до тази информация, предстои да излязат резултатите и от втората експертиза на БАН.

Главният прокурор призова за търпение.

По повод твърденията на бившия зам.-директор на Агенция "Митници" Антоний Странджев, че висш служител на ГЕРБ е взел подкуп от 4 млн. лв., Велчев беше категоричен:

„Г-н Странджев е безспорен професионалист, ако има нещо да каже, той знае къде да го каже".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 13 години
НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "СТАРОМОДНИ" МОРАЛ И ПОЧТЕНОСТ !!!Но и не ме учудва мнението на тоя опулен изверг, под чието шефство в прокуратурата, *** с десетки извършени и доказани престъпления са на свобода, за да продължават да грабят и убиват !!!Велчев е един от гробокопачите на България и защитниците на ужасяващият бандитизъм - мястото му е в урановите мини - до живот !!!
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Главният прокурор призова за търпение."Проверката за апартаментите на Цецко се проточи вече 4 месеца. Как не могат да проверят ЕДИН човек за 4 месеца?!? Ами ако се наложи да проверят всички 240 депутати, то няма да им стигне мандата бе! Сега за СРС-тата пак да сме имали търпение. То търпение, търпение, ама тия съвсем са забравили да работят!
26
1
 
23
 
! Отговори
Един преди 13 години
Старомодна?! На тоя морала му докосва земята...но какво ли ново?
25
1
 
12
 
! Отговори
- преди 13 години
старомодна е почтеността като ценност в България..а се чудя кога ли изобщо е била ценност... Велчев, както обикновено, прави изключително "значимо" изказване.
24
1
 
11
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Не берете грижа за Велчев. Той ще се уреди и при следващата Мадам...
23
2
 
27
 
! Отговори
Яко до 18 преди 13 години
Цецко да дава оставка!!! Цецко не може да дава, той може само да взема...
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А вазелин ползувате ли г-н Главен прокурор?Ако да сменете обикновенният с боров за да Ви боцка и удоволствието Ви да е пълно.
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма старомодна почтеност както няма и малко бремена ...или си почтен или не г-н Велчев
20
6
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Веклчев Комуняра си показа иситнското лице - моралните и почтени хора са БАЛЪЦИ за всек и един комуняр...
19
1
 
11
 
! Отговори
На РъБъ преди 13 години
Крайно време е в България да дойде един главен прокурор, който е професионалист, който е независим от разни президенти и премиери на държавата и който освен дупе да има яки и големи топки.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова Цецко не я дава, защото е старомодно !
17
2
 
21
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Е-е-ех, господин Велчев... Защо и при теб няма такава старомодна почтеност...
16
2
 
17
 
! Отговори
aSo преди 13 години
"Оставката на Йовчев е старомодна почтеност" - този прокурор не е гладен, а уяден... Това, което е изръсил е пълна глупост. И после казва - той е достоен човек. Достоен е, защото си е подал оставката.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н прокурор не зная в БГ управниците ли са над закона или той е под тях ако не покажете го на всички сега е времето прокуратурата да се впише в историята на БГ
14
2
 
15
 
! Отговори
Дянков аут от Р.Б-я преди 13 години
Подръжници на всяка власт, близачи от разни породи, писна ми от вашето слагачество. Не ме интересуват ни СРС-та, ни Цветанов, ни кой да е министър, освен един - американското момченце. Откакто дойде, разкатава фамилията на фирми и граждани. Малки обороти, колкото да се свържат двата края, безработица, ниски заплати. Това американче мъти ГЕРБ и всява омраза към него. ГЕРБ ще си отиде само заради него. Какъвто посланника, такова и протежето - еднакво неграмотни. Само че, ние страдаме.
13
1
 
12
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Велчев я отиди при Цецо апартамента и му натикай фитила да променят Закона за съдебната власт да увеличат мандата на глав прокурора още със седем години.Като ти изтече мандата с какво ще се занимаваш.А и цецо като стане президент съгласно закона пак ще те направи глав.прокурор.А Велчев.Добра идея.
12
2
 
6
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Ама с тия СРС-та голям смях пада :))))))) Правим си тук някакво национално театро и се мъчим да го натъпчем в някакъв измислен тук "стандарт" я политика, я икономика,я няцеанялня сегурност или н`ам к`во си!На вчерашното "изслушване" в ЕП - голям резил! присъствали по-малко от 10 процента от евродепутатите и половината присъстващи, едва ли не, били българските токива!Смешен плач!Трагикомедии на наш гръб и върху лицето на България!После някой казва "старомодна почтеност"
11
2
 
13
 
! Отговори
Гочо преди 13 години
Това се нарича сриване и подмяна на моралните принципи на нацията.Самото изкасване на господина (не ща да му споменавам името даже, че ме е гнус) е пълна липса на почтеност.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако г-н прокурора не вземе необходимите мерки да озапти самозабравилите се управници ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ РАЗПУСНЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГОСПОДИН ПРОКУРОР ИЛИ ВЛЕЗТЕ В РОЛЯТА СИ ИЛИ И ВИЕ ПОСЛЕДВАЙТЕ ПРИМЕРА НА ЙОВЧЕВ