ВМРО си вдигна "къща" пред Министерския съвет

От партията протестират срещу незаконните ромски гета
Обновена: 21 фев 2011 16:05 | 21 фев 2011 15:54,
173

Снимка: Булфото

ВМРО издигна постройка от "цигански тип" в центъра на София. Талашитената колиба беше разположена точно срещу сградата на Министерския съвет в столицата.

Целта на ВМРО е да се покаже, че всеки, който пожелае, може да строи, където си иска – след като властта не пречи на ромите да правят това безнаказано.

От партията се заканиха, че ако полицията я премахне, ще съдят държавата.

Акцията е против ромското гето в столичния квартал "Орландовци", за което ВМРО отдавна настоява да бъде премахнато.

Още по темата

"Има едно решение за Баталова воденица, което, както знаете, е едно доста тежко и проблемно гето. Има решение на Европейски съд по правата на човека да не се спазват решенията на българския съд, който е казал да се махне това гето, докато не се намери на тези хора къде да живеят. И ние така ще искаме, докато не ни намерят къде да живеем, това ще си стои тук", обясни зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Постройката е оборудвана с походно легло, електромер, стол, маса, тоалетна чиния, има простор за пране и дори телевизор. Войводите вдигнаха днес подобна барака и в центъра на Варна. 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: ВМРОгетопостройка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Сега минах покрай площад "Независимост" и колибата си е още там!!!
151
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И не знам що за "европейски съд" е бил тоя, който защитава един противозаконен акт като самонастаняване на чужда земя, но това е пълен абсурд. Утре същият "европейски съд" може да оправдае тримата ***, убили 88-годишната женица с обяснението, че са нямали, бедничките, пари за ракия...Какъв "съд за правата на човека", бе, като *** не са хора ?!?А от друга страна - хилядите Българи, жертви на мангалският терор, човешки права нямат ли? Явно нямат, защото са някакви си там българи...
150
2
 
38
 
! Отговори
Бунтарят: преди 13 години
БРАВО МОМЧЕТА.ДАНО ИМАТЕ ПРЕДСТАВА,КАВО СТАВА ПРИ НАС В ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ.УНИЩОЖИХА НИ ВСИЧКО,ПОКЪШНИНА,БЕДНИТЕ НИ ГРАДИНКИ,НИВИЧКИ,ЛОЗЯ И СТРЯХИ ОТГЛЕДАНИ С ТОЛКОВА ТРУД.И МНОГО ПЪТИ СЪМ ПИТАЛ ,КЪДЕ Е ТОЗИ ПЛАТЕН ОТ НЕЗНАМ КОЙ СИ кЪНЕВ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ.И ПИТАМ ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА? От ЦЦ разбрах,че вече богатите няма да ги отвличат ,а нас бедните като ни ограбват,убиват за пет лева,КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ?
149
1
 
29
 
! Отговори
бай Уй преди 13 години
Що ще дават матряли за къщи само на манговците бря !? Толкуз млади български семейства няма къде да живеят .Да дадат и на тях нали искат раждаемост.Със какво манговците са по-заслужили в тая държава. А ?????
148
0
 
15
 
! Отговори
комита преди 13 години
Ченгетат се изнесоха от ВМРО след агент Гоце и си направиха сателитна партийка на АБВ- нарича се ВМРО НИЕ. Тези които останахме във ВМРО на Пиротска 5 сме със средна възраст 30г. и единственото което ни притеснява е настоящето и бъдещето ,малко ни вълнува миналото от преди 20 или 70г.
147
13
 
7
 
! Отговори
европеец преди 13 години
ВМРО е една от искрено дразнещите ме партии, защото е свърталище на ченгета от ДС и всякакви фуражкаджии, но като честен коментатор трябва да призная, че това е първият им интелигентен и по европейски изпипан ход. Моят глас никога няма да спечелят, но не мога да си кривя душата, че акцията е добра.
146
2
 
17
 
! Отговори
комита преди 13 години
Аз бях там и строих къщата!!!! На тия дето ни плюят не им объщам внимание , на тия дето ни хвалят- Благодаря ГОРЕЩО,(щото бая студ беше), ама тоя изверг дето предлага да ощастливим Искра Фидосова той душа няма бе !!!!
145
7
 
15
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
А къде бяха войводите от ВМРО, по време на 12-годишния си престой в Парламента ?!Мълчаха като п*тки ...Същото сега правят "колегите" им от Атака ...
144
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Браво на ВМРО !!!Сега е зима, но като се затопли препоръчвам на всички Българи, живеещи на квартира в София - студенти, млади семейства, вместо да плащат убийствени наеми, да последват примерът на воеводите.Препоръчвам им градинката между Народното събрание и университетът - мястото е приятно и подходящо за целта.
143
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙ НЕ ЗНАЕ МЕКЕРЕТО КАРАКАЧАНОВ,КОЙ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА НЕГО.ЖАЛКИ НАПЪНИ ЗА ВЛИЗАНЕ В НОВИНИТЕ.ЖАЛКИ,ДОНОСНИЧЕСКИ ***.
142
4
 
11
 
! Отговори
МАЙ МАЙ преди 13 години
Май Българите след 10 години ще се изнасят от България.
141
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една добра постъпка и пак се намериха българи да охулят инициаторите. Ето за това затъваме надолу. Никога не сме единни и за това другите етноси ни цакат.
140
10
 
7
 
! Отговори
KKK преди 13 години
ВМРО ... смешници сте и петните името на Ванче Михайлов .... Време е да действате както той действаше срещу сърбите, така Вие днес срещу ***.Като нещат мира, на им секира !!!
139
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А дали може да я ползвам под наем тази къщичка??? Ще си плащам символичен наем, ще доведа и другите от гетото и ще живеем на пъпо на Софията... Хе, само за назе!!!!
138
0
 
34
 
! Отговори
попа преди 13 години
Хора,погледнете на това мероприятие неполитически-ВМРО съществува от 118г. така че не цели да печели гласа ви. Замислете се че един милион *** получават социални помощи за 5-6те си деца от вашите и моите социални осигуровки, и един милион *** висят по спешните центрове да ги лекуват с нашите здравни осигуровки.Не ви пожелавам да идете в спешен център да видите кво гето се е сбрало там. СТИГА!!!!Ако майка ви има нужда от помощ,не националисти ще сте там в него момент ами...Осъзнайте се!!!!
137
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а на другите избори гласуваите за вмро че и те требва да се налапат а па вие квито сте даващи даите им и на тех
136
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ша плащате ва като на поп викаите пусуваите добре ва че ва има я инак ща умрем от глад ва ама вече и много от ваще почнаха да ровят вив кофите ва кво сеа ша правите ва и повечето от вас станаха голи като нас ва а до воината тя ако има де шая е края на бг прадедите ви се срамуват от вас ва техните мулета беха по умни от ваз ва
135
0
 
25
 
! Отговори
Защо?! преди 13 години
Чувам в момента по новините, че са махнали колибата. Защо?!Аз предлагам да се направи наново тази колиба, а хората от ВМРО да се държат като *** - да крещят по цяла нощ, да надуват чалга до дупка. И да махнат тази тоалетна чиния - *** ходят по естествени нужди където им падне. Виждам ги посред бял ден в центъра на София - както си върви по улицата, спира, вади си оная работа и пикае, дори не се крие, не го интересува, че на метър-два от него минават жени, момичета, възрастни хора!
134
1
 
27
 
! Отговори
Като циганите преди 13 години
Предлагам: Хората от ВМРО не само да обитават колибата, но и да се държат като *** - да направят около тази колиба бунище, да палят огньове от всякакви смърдящи ***, да се прикачат към електромер от сградата на Министерския съвет и да оставят включена ел.печка пред колибата. Нали преди време пред репортер от телевизията *** заявиха, че постъпват така, та децата им като си играят на открито същевременно да се и топлят на печката.
133
0
 
21
 
! Отговори
До 121. преди 13 години
А защо си нямат жилища ***, които ти защитаваш?Не може цял живот да не се работи, да се хрантутят за сметка на нашите данъци, да се прахосват всички пари, до които се докопат за ядене и пиене, а после да претендират да им се достави наготово всичко, каквото ние постигаме с цял живот труд и икономии!