Спецорган "спекула" към Борисов

Ще се правят проверки, без да се нарушава свободата на пазара
Обновена: 2 мар 2011 14:53 | 2 мар 2011 14:52,
289
Спецорган "спекула" към Борисов
Снимка: Булфото

Специален орган към правителството ще следи за спекула с цените на основните хранителни стоки, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той ще се отчита на премиера.

Във вторник Найденов заяви, че се подготвя пакет от мерки за наблюдение на цените на храните по цялата верига производител–преработвател–търговец.

Причината е, че за поскъпването на някои храни няма пазарна логика.

Идеята на новото звено е да се правят проверки, без да се нарушава свободата на пазара. Според министъра специалният орган няма да дублира работата на други вече действащи структури.

Приоритетно ще се следят хранителните продукти от основната потребителска кошница – хляб, мляко, сирене, яйца, месо, колбаси, олио, захар и т.н.

Още по темата

"Няма да останем безразлични към прояви на евентуална спекула и изкривяване на пазара", закани се министърът.

Той изрази учудване от цена на кашкавал 16 лв. за килограм при изкупна цена на млякото 0,70 за литър. По думите му този кашкавал вероятно излиза от мандрата с цена 10 лв. за килограм.

"Защо не се проверят тези, които произвеждат или продават този кашкавал?", попита министърът.

В новия орган за борба със спекулата ще участват представители на земеделското, финансовото, икономическото, и вътрешното министерство, както и на Комисията за защита на потребителите, НАП и Агенцията по безопасност на храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
2
 
! Отговори
УХА преди 13 години
Това много ми напомня за обещанието на ББ за намаляне на лихвите!Колкото намалиха лихвите по банковите кредити толкова толкова ще намалеят и цените.Цените растат в световен мащаб-а ние ще ги намалим "административно".На държавата й трябват инвестиции в производство и стимулиране на родните селскостопански производители,а не бюрократичен орган на който да му плащаме заплати.
283
2
 
1
 
! Отговори
Баровец с Х6 преди 13 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!!!И на 3 март ще недоволни е опасна работа сте.Бат Бойко ше оправлява България в следващите 20 години да знаете.Само Бойко!Само Герб!
282
0
 
5
 
! Отговори
Популист преди 13 години
Тези от правителството дали са учили за пазарните закони и регулиране на пазара, или май са учили за социалистическо планиране...Увеличението на цените на стоките било спекулацияА увеличението на тока, водата, парното, билетчето за градския транспорт..., което е на подчинение на държавата кой ще регулира, като спекулира с увеличаването на техните цени.Стига популизъм.като са големи цените на горивото намали акциза, това не е ли политика или тук не се пипа.Сит на гладен не вярва.
281
1
 
2
 
! Отговори
Хр.Стоичков преди 13 години
Тези ви дерът както турчин не ви е клал.Де са Ботев и Левски
280
1
 
4
 
! Отговори
Коста преди 13 години
Нова простотия с цел маркиране защита на интересите на народа.Нали демократите величаят достиженията на пазарната икономика? Защо не изпълняват основния й постулат - "Ценита се определят от търсенето и предлагането" Дали ББ не следва заветите на ТЖ ?
279
2
 
11
 
! Отговори
УУУУ на МАХ преди 13 години
айде нови циркови номера в програмата. Зяпай народе и не мисли за реалността. ОСТАВКААААА
278
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един от защитените свидетели по делото срещу Емилия Масларова е признал, че през 2008 година лично й е носил 4 пъти пачки с пари, твърди Труд. По това време тя беше социален министър.Банкнотите били по 20 и 50 лева, а свидетелят ги предал на Масларова в луксозен автомобил, паркиран край столичния хотел Плиска. В три от случаите предадените пачки били по 60, а четвъртия път 120. Той ги мятал в предварително отворена голяма чанта, след което си тръгвал.
277
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената.И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?изяда си и месата.
276
0
 
7
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Дръж монополиста-спекулант !Най-големият спекулант е топлофикация.
275
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мирославе (Найденов), престани с твойте глупости , че вече на народа му писна от тебе. Раздвижете икономиката . Една държава като почне да се бори със "спекулата" значи нещата не отиват на добре. Всеки е свободен да предлага на каквато цена иска. въпроса е да има конкуренция. Ама то с вашите мерки и милиционерщина конкуренцията съвсем ще умре. Мирославе , ако бях министър председател щях да ти набия шута!!!
274
2
 
8
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Никой по света дори и навремето комунистите не успяват да преборят спекулата!То е ясно че цените ще растат,но какво правим с доходите!С тия циркаджийски номерца на разни ветеринари,физкултурници и пожарникари нещата няма как да се оправят ще борим спекулата смешници!А доходите не могат да се вдигнат защото няма производство,резервите са намалели до критичният минимум,всеки се занимава само с търговия а пари откъде!И сега като вземем нови заеми от МВФ и СБ дупе да ни е яко а само Дянков е добре!
273
4
 
13
 
! Отговори
Брях преди 13 години
Най-безпомощното и некадърно правителство в историята на БГ.
272
3
 
9
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
ха така де - ЦЕНИТЕ ПОСКЪПВАТ А ПРАВИТЕЛСТВОТО ИДЕЯ НЯМА ЗАЩО ...МИ ДА ВЗЕМА ДА ВИ КАЖА ...
271
1
 
12
 
! Отговори
kk преди 13 години
Ами какво ще прави Правителството с появилата се спекула?!Може ли в ЕС олиото да е няма и 2 лв,а в БГ 4лв?!
270
4
 
7
 
! Отговори
До 270 преди 13 години
И без да ми казваш знам ,че си нечистоплътен и ти смърди...По тази причина не ти предлагам друго ,а гейрбер..
269
7
 
3
 
! Отговори
269 преди 13 години
Простака си е ***!Виж как кавалерски постъпвам към близките ти абитуриентки,с цвете,с гербер,пък тогава им го подавам към устенцето.А ти само за миризливи *** мечтаеш.....
268
4
 
6
 
! Отговори
до 268 преди 13 години
Гербера ще бъде най красив като цвете засаден в *** ти.. ще бъде !!!
267
5
 
3
 
! Отговори
до267 преди 13 години
Хубаво цвете е гербера!Бих подарил едно на някоя от ебливата ти рода.Хахааааа
266
5
 
3
 
! Отговори
До 265 преди 13 години
Да гепиш текезесара за плуга,нещастен ***
265
2
 
8
 
! Отговори
ТОЯ КУЧКАР, ...... преди 13 години
...мин. НАЙДЕНОВ, ВМЕСТО ДА ПРАВИ ОПИТИ ЗА УРЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ/КОЕТО НЕ Е НЕГОВА РАБОТА, А НА МИН НА ФИНАНСИИТЕ/, ДА ВЗЕМЕ ДА СЪЗДАВА СТИМУЛИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО!ЦЕНИТЕ ЩЕ ПАДНАТ --КОГАТО ИМА СЕЛ. СТОП.СУРОВИНИ В ИЗОБИЛИЕ И ИЗЛИШЪК , НА ПАЗАРА!ПРИ НЕДОСТИГ И ДЕФИЦИТ----КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ , САМО ЩЕ СИ ПЪЛНЯТ ТОРБИТЕ И ДЖОБОВЕТЕ!СОЦ-ПРОСТОТИЙ ...ОТ "КОМУНИСТИЧЕСКИ ***"...!!!