Първанов видя българи на ръба на отчаянието

Президентът коментира заложническата драма в Сливен
24 мар 2011 18:17,
380
Първанов видя българи на ръба на отчаянието
Снимка: Булфото

„Това, което стана в последните часове в Сливен е без прецедент, но има един ъгъл на зрение, който ние трябва задължително да имаме в тази ситуация“. Това каза пред журналисти във Видин президентът Георги Първанов.

Според Първанов става дума за млад мъж, който е отчаян от живота и не е наркоман или престъпник. Президентът посочи, че не става дума и за организирана престъпна група.

„Това показва, че има много млади българи, които са на ръба на отчаянието от живота. И това са преди всичко онези 26% млади и безработни хора, защото младежката безработица у нас е 26% и това е трайна безработица сред младите хора”, отбеляза президентът.

Според него много от подготвените, интелигентните млади българи не могат да се реализират и това обяснява защо много от младите хора не виждат шанс в бъдещето.

Според държавния глава социалните корени на престъпността трябва да бъдат анализирани много внимателно.

"В обществото ни има една ежедневно нарастваща агресия. Разбира се, тя почва от политиците, минава през медиите, но не можем да се сърдим, не можем да се учудваме и от това, че хората по места реагират така на всяко събитие”, категоричен е Георги Първанов.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
13
 
! Отговори
Тео преди 13 години
Всъщност най-страшното и отчайващото е това , че няма правда в България. Няма право. Затлъстяли магистрати и недоучили прокурори комунисти гладят по главата престъпниците и друсат на колене малолетни *** - това е което се случва в Сливен. Това е което е докарало до лудост този млад човек.
232
1
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
заглавието само ви блика от демагогия - гоце, станиг-хомо, бб и сие не се интересуват от българите а от ромите - тяхните избиратели и най-ефтин електорат - мечтаят си за вечна власт и вечен живот - припознаха се с тяхните господари от световният "елит" - не еднакви мръсни гадини сте - да ви умрат чаветата и родимите...
231
4
 
4
 
! Отговори
BG преди 13 години
"...преди всичко онези 26% млади и безработни хора..." От тези 95% са ***, а останлите са си традиционнит безделници съществуващи навсякъде по света. Това е същото като новината, че 30% от българите не си мият зъбите. Не, това са български граждани, а не българи. Има разликаааа !
230
1
 
9
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Това, което се случва в Сливен е драма на отчаянието - един млад човек, заобиколен от цинизъм, престъпност и беззакония. Какво друго му остава?Да живееш в град като Сливен и без друго е бавно самоубийство - младежът избира по -бързият начин явно. За мен изходът е само един - трябва да се върне върховенството на закона в Сливен.Службите там явно са трагедия - полиция, прокурори, съдии. Там цари страх и комунизъм.
229
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KОЕ ОТ ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА НЕ Е ВИНОВЕН САМИЯТ ТОЙ
228
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другарю,когато си *** трябва да мълчиш.Завършен демагог.Народа те мрази.
227
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOE OT ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА НЕ Е ВЯРНО?
226
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
празни приказки на един празен човек
225
0
 
2
 
! Отговори
dimitar dolnooryahov преди 13 години
za tova polojenie ste vinovni vie i samo vie,mafiotskata upravlqva6a klasa i ot4asti glupaviqt ni narod,koito pozvolqva da se gavrqt s nego,kakto i prez tursko ne e pravil nikoi!podpis:dimitar dolnooryahov
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доклад на ДАНС: Лобита, корупция...
223
1
 
13
 
! Отговори
111 преди 13 години
Защо сега го видяхте г-н Първанов! Къде бяхте през тези двадесет години?
222
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
българина нито е *** ,нито е беден да изметем комунистите за винаги нашия най голям враг
221
2
 
13
 
! Отговори
Гласът на разума преди 13 години
1. Лустрация2. Конфискация3. Екстрадация и Репатриация (в России) За да дойдат добри дни за Троянския кон...
220
3
 
20
 
! Отговори
кРАЙ преди 13 години
Проблемът на България не е бедността. България сигурно е сред 50 най-богати старин в света. Ако на света има 5 млрд. българите са в първите 500 млн. по стандарт на живот. Тай затормозяващия недостатък на живота в България е тоталната липса на справедливост. Собственичката на банката с нищо не е по-добра и не е по малък престъпник от този дето се прабва да я обере. Справедливост се постига чрез върховенство на правото, а точно правото в Б-я е едно нищо. От мен да го знаете 45 годишен.юрист
219
3
 
6
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Половината българи са на ръба на отчаянието. Предстои да направят решителна крачка напред........
218
2
 
1
 
! Отговори
Мисля си преди 13 години
Мисля си , че ако бъдат премахнати всички ренегати в България ще останат само две партии БСП и ДПС. А това не е на добре.
217
4
 
2
 
! Отговори
Димо преди 13 години
Тъжно е, но е точно така и жалко, че е така. Жалко за младите, които губят позиции и желание. И за този хал има виновни. Това правителство само задълбочава кризата и отчаянието.
216
3
 
3
 
! Отговори
DO 265 преди 13 години
PRIATEL SHTO NIKOI GERBER NE GOVORI ZA PARICHKITE NA CVETELINA BORISLAVOVA. SHTOTO NE IM IZNASQ. TOVA E ISTINATA. BOIKO E NAI GOLEMIA KUMUNIST.
215
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички комунисти на дръвника ,който има оръжие да го взема и нали знаете на 27 .03
214
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя в час ли е?! Похитителят не е нито безработен, нито бездомен, нито беден. За гоце само материалното може да е причина някой да стигне до крайности. Пфууу, аман от разбирачи, дето мислят, че народът е *** и не разбира накъде бие-ГЕРБ му е трън в петата, аа,стига ,че от такива като него ми е до гуша!