Повече българчета престъпници през 2010 г.

Увеличава се и броят на малтретираните малолетни
Обновена: 1 апр 2011 12:45 | 1 апр 2011 12:45,
40
Повече българчета престъпници през 2010 г.
Снимка: Булфото

През 2010 г. броят на малолетните и непълнолетните, водени на отчет в детските педагогически стаи за извършени престъпления, се увеличава с 3.4% спрямо 2009 г. За миналата година те са били 6 363. Това сочат данните на НСИ.

Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършени от децата. Повече от 1/3 от тях са взломни, джебчийските са 12,8%.

Отбелязва се увеличение на броя на малолетните и непълнолетните, извършили изнасилване – с 50%, престъпления, свързани с наркотици – 20,6% и кражба на моторни превозни средства – с 11,4%.

През миналата година с 12% намалява броят на малолетните и непълнолетните, извършили противообществени прояви.

По-малко деца са проституирали и извършвали хомосексуални услуги, намаляват и случаите на употреба на алкохол и бягство от вкъщи.

Увеличение се констатира обаче при преминалите през детските педагогически стаи за просия, употреба на наркотици и за бягство от училище.

Броят на малтретираните малолетни и непълнолетни се увеличава с 22,9% в сравнение с 2009 година, като достига 692.

Малтретираните деца между 8 и 13 години се увеличава с 23,5%, а при тийнейджърите на възраст 14-17 години увеличението е с 22,5%.

В една четвърт от случаите насилието се е извършвало от родители, близки и роднини на децата. Около половината (45,8%) от малолетните и непълнолетните са били малтретирани от приятели и съученици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: децанси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 35.Истината е че в домовете за малолетни престъпници повече от 80% от тях са от *** произход.Причинота за това е голямата раждаемост,безхаберието на родителите им и мързела който е характерна черта на този етнос.А това че няма работа е допълнителен фактор,но вече за наличието на децабългарчета в тези домове и не на последно място домашната среда в която растат и се възпитават.Не мразя *** ,но мразя циганиите им и вечният им стремеш да живеят за чужда сметка!
39
0
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Ами оная "масажистка" от интимния състав на Кадафи , и тя ли не е българка ,и тя ли е от моя етнос ?! Да живеят българките !
38
0
 
3
 
! Отговори
Един Човек преди 13 години
Плашеща статистика!Ако автора на статиятапосочи и кои са факторите довели до тези данни.Позовавам се на изследвания - хората са предразположени да извършват насилие, поставени в среда в която става дума за насилие и престъпления.Не заклеймявам медиите, но всеки път като отворя вестник или си пусна телевизора се информирам за поредния нарко бос на свобода, син убива баща си, бай Петкан се самоубил...Тези неща отключват сходно поведение!Вярно е че е нужен рейтинг, но не по този начин!
37
1
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Колкото и да се пениш ,Дафинка си е баш от твоя етнос ,ако бише от моя етнос нямаше да работи сервитьорка в Париш,понеже повечето жени от моя етнос не са интелигентни и не владеят чужди езици! А Дафинка е българка ,която за пореден път доказва какви са дори и интелигентните българки !Хайде успокой се ,съдба , такива сте !
36
0
 
2
 
! Отговори
do saw преди 13 години
ama i ti za bulgarin li se imas ? be ostak ot osmanska kriv i plit za jalost pred eropa vsickiste *** mizerni
35
0
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 13 години
Колкото и да се пениш по форумите, все същият *** ще си останеш. Не ти ли е ясно, че Дафинка е от твоя етнос? А останалите, чиито имена споменаваш, са се борили и за такива като теб - слагали са ви в числото на хората!Относно мнението за българите по света, откъде би могъл да го знаеш точно ти? С кого си контактувал? С дребните търговци по Капалъ чаршия ли?Имаш ли представа какво се преподава за България в най-солидните средни и висши училища на Запад? Ама кой да ти каже ...
34
0
 
2
 
! Отговори
delju hauduta преди 13 години
are sa pa dafinkakvo tolko ti e naprailo momicheto :)
33
7
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Ти за бял човек ли се смяташ бе въш-льо ? Хората никъде по света не ви бръснят за 2 стотинки ! Престъпноста и проституцията са в кръвта ви ,като започнеш от Левски,Вазов,Петко войвода и стигнеш до Дафинка !
32
1
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
ami to niama drygo s kvo da se pohvali nashata nacia osven s kradci prestapnici droga prostitytki i trafik na hora .vsichko tova e ysilena ymishlena rabota na chervenata socialisticheska kapitalisticheska izmennicheska oligarhia ,agenti provokatori donosnici nai dolna *** koiato sastavliavat liceto na bal;garia.
31
1
 
10
 
! Отговори
SCARFACE преди 13 години
Ne sa balgarcheta,a mangalcheta,molq ne narichaite skapanite *** balgari.
30
0
 
2
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
post 14 abselutno prav 4e zigani kato Kostov,Maslarova, Valio toploto i owe deto owe nqmat 4et sa kradlivi zigani v bg.
29
1
 
7
 
! Отговори
ана преди 13 години
В ЦЯЛАТА ДЬРЖАВА ЦАРИ АНАРХИА.РОМИТЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ ПРОГРЕСИВНО И ПРЕСТЬПНОСТТА СРЕД МАЛОЛЕТНИТЕ СЕ УВЕЛИ4АВА.НОРМАЛНО ЗА ДЬРЖАВА ***.НО НА ОНЕЗИ 240 ТЬРТЕИ НЕ ИМ ПУКА.ПОСЛЕДИЦИТЕ ЩЕ СА ОЩЕ ПО СТРАШНИ.БЕЗРАБОТИЦА,МИЗЕРИЯ,КРАЖБИ.ТОВА О4АКВА СТРАНАТА НИ СЛЕД КАТО ПРОДЬЛЙАВАМЕ ДА ТЬРПИМ И ХРАНИМ ГОРКИТЕ РОМИ.
28
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
mladite se u4at ot svoite roditeli
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
младите се учат от своите учители (гербо-комунистите)
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искате да кажете "повече *** вече могат да ходят - съответно да крадат"
25
0
 
9
 
! Отговори
DRUGARI преди 13 години
DOSTA GI RAZVADIHME ZA 20 GODINI
24
1
 
11
 
! Отговори
121212 преди 13 години
Наще политици са крадливи, а представяте ли си ,ако бяха *** ко щеше да стане!? Малее, бетер индия........
23
0
 
12
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Не бе, всички крадци сме Немци и цапцаросваме желязото.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забранете правозащитните им организации на "българчетата" и нещата ще се оправят изведнъж .
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Без статистика по етноси, това е доста безмислена статия. Примерно престъпленията по етноси са:българи - намаление с 50%турци - намаление с 40%*** - увеличение с 90%Общо - увеличение с 20%