26-годишен си купи "Кремиковци" за 316 млн. лева

Доскоро бил строителен инженер, регистрирал фирмата си през март
Обновена: 12 апр 2011 16:28 | 12 апр 2011 15:38,
592
26-годишен си купи "Кремиковци" за 316 млн. лева
Снимка: Булфото

Младеж на 26 години извади 316 милиона и купи част от „Кремиковци“. Лъчезар Варнаджиев е новият собственик на обособена част от фалиралия металургичен комбинат. 

Той придоби имуществото чрез фирмата си „Елтрейд къмпани“ ЕООД, която е регистрирана на 8 март 2011 г. в София, сочи справка на Dnes.bg в Търговския регистър.

Адресната регистрация на фирмата е на столичната улица „Перник“ 120. Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат "Кремиковци" заедно с активите, свързани с производствената дейност на
комбината, намиращи се на територията им, съобщи синдикът на дружеството Цветан Банков.

Проверка на Dnes.bg показа, че допреди половин година Лъчезар Валериев Варнаджиев е бил най-обикновен строителен инженер в компанията "Лупо инженеринг" ЕООД.

Бившият му шеф Стефан Цанев беше искрено изненадан от факта, че Варнаджиев е новият собственик на металургичния комбинат.

"Това е изненада за мен. Възможно е да става въпрос за друг Лъчезар Варнаджиев", не скри учудването си Цонев.

Бившите колеги на Лъчезар от "Лупо инженеринг" разказаха, че „доколкото знаят, в момента Лъчо е служител на фирма „Надин“.

Фирма „Надин“ се занимава с преработка на черни и цветни метали. От централата й съобщиха, че Лъчезар Варнаджиев днес е „твърде зает“.

Новият собственик на „Кремиковци“ ще влезе във владение, след като плати сумата в срок и когато Софийският градски съд излезе с постановление за възлагане.

Тогава собствеността върху обособената част се прехвърля на "Елтерейд къмпани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
535
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мале колко стеми тъпички тука вие вярвате ли че 26г ще притежава такива космически суми трябва или бащаму дае някоя вип персона или другият случеи които наи много ме съмнява че прекрива някоя важна клечка която не жалае да бъде разчута и да бъде центар на внимание схемата е много лестна дават му едни мънгизи явявасе на търг печелиго слид това го прехвърля с пълномощно на иститският му собственик и така след това щесиго нарежат за старо желязо
534
3
 
22
 
! Отговори
Див Петел преди 13 години
Ей на това му се вика престъпност с бели якички. Държавата ако я има, веднага трябва да му поиска доказателства за произхода на милионите и като не се установи да ги запорира и конфискува, а срещу него да заведе дело за пране на мръсни пари. Но няма да стане така. Ще се договорят с неговите "благодетели" част от тези пари да отидат за неизплатени заплати на работниците в Кремиковци и заради това "добро социално" дело, държавата ще си затвори очите и....останалото всички го знаем...
533
1
 
2
 
! Отговори
до 543 преди 13 години
Само че, Кремиковци се продава без дълговете си.
532
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече не е актуален въпроса как си спечелил първия си милион. Вече е актуален въпроса, как си спечелил първите си 300 млн.
531
0
 
3
 
! Отговори
до 532 преди 13 години
Забравяш,че Кремиковци има дългове за 2 милиарда лв.
530
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фирма Надин" е фирма за изкупуване на скрап.В този вид бизнес нещата са мътни и кървави.Щом купувачът го свързват с този бизнес, всеки нормален човек може да предположи за какво става дума.Най-вероятно затова започна толкова много да се щуми около пунктовете за скрап.БДЖ трябва да са доволни.Ще има хляб за тях,ако разбира се частният превозвач не се облажи.
529
0
 
4
 
! Отговори
ж преди 13 години
от закуските сие е спестил тези парички и м.....ър Дянков е додал явно останалите
528
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Взел е заем от 100 лв от 3 млн приятели.
527
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя пич щом на 26 има 300 млн, на 52 сигурно ще има повече пари от стадо Бил Гейтсове :)
526
0
 
18
 
! Отговори
Малина преди 13 години
Няма нищо да се случи бедни ми народе докато си пишем тука - ХАЙДЕ ДА СЕ ВДИГНЕМ КАТО ДРУГИТЕ НАРОДИ И ДА ДОВЪРШИМ ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ НА БУНТ
525
0
 
9
 
! Отговори
Честен е ... преди 13 години
В никакъв случай не е получил заем от Сибанк!Просто е спечелил 63 пъти джакпота от тото-2!
524
0
 
3
 
! Отговори
Капитал преди 13 години
Лъчезар регистрира фирма с капитал от 20 х.лв. Днес фирмата му няма имущество, а само един лист (решението на съда за рег. на фирмата). Няма банка, която да даде кредит 316 млн.лв. срещу този лист хартия. Обезпечението за кредита може да бъде само имота (комбината). Тук бих се съгласил с пост 534.
523
0
 
33
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
КАК ГО ПРОДАДОХА БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ПАРИТЕ СА ПРИДОБИТИ ЗАКОННО?СИНДИКЪТ КЪДЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА ЗА ТЯХ - НАЛИ И ЗАКОН СИ ИМАМЕ СРЕЩУ МЕРКИТЕ ПРОТИВ ПРАНЕТО НА ПАРИ...?! ЕГА ТИ МУТРАФОНСКИТЕ СДЕЛКИ !!! ГЕРБ СА СЪЩИТЕ, КАТО ПРЕДХОДНИТЕ, ЧЕ И ПО-ЗЛЕ !!!
522
2
 
25
 
! Отговори
От кого са парите ? преди 13 години
Този младеж ( купувача) със сигурност все още получава пари от майка и баща си за да посрещне дневните си нужди. Това, че неговата фирма е регистрирана на един и същ адрес с "голяма фирма за рязане на скрап" нищо не означава. Едва ли тази "голяма" фирма може да има 316 млн.лв. свободни пари. Със сигурност зад купувача и зад "голямата" фирма стоят една или две банки. Въпросът е кои са те и кой стои зад тях ? Няма друго логично обяснение за толкова много пари.
521
0
 
5
 
! Отговори
2011 преди 13 години
ШШШааааааааааааааааааааттттттт ....... и после шаш......
520
2
 
42
 
! Отговори
Долу ГЕРБ ! преди 13 години
Ето поредната корупционна приватизационна сделка извършена от "честните" гербери !Това е скандално !26 годишен пикльо, разбира се подставено лице купува най-голямото металургично предприятие на Балканския полуостров !Цената е скандална - 360 млн. лв. при положение, че само земята под Кремиковци струва над 500 млн. !Съоръжение, машини, инфраструктура са буквално харизани на новия собственик ...Фирмата купувач е регистрирана на един и същ адрес с голяма фирма за рязане на скраб.Без коментар.
519
1
 
4
 
! Отговори
,,Lari,, преди 13 години
ZA KAKVI MILIONI PISHETE,DA NE SA 316 LAVA.TOZI GOSPODIN4O DA NE E SPESTJAVAL OT ZAKUSKI,KAKTO UPRAVLJAVASHTITE IZVEGI SPESTJAVAT.
518
1
 
9
 
! Отговори
Надин преди 13 години
Я елате скрапченца при батко,ще ви лапна сладко, сладко! КремикОвци, КремикОвци скрап, разруха и монголци, ще затрият комбината и ще застроят земята. 1. В началото скрап и *** 2. Пари за многото кредитори ще има ама друг път. 3. Може би в далечното бъдеще застрояване селище от затворен тип за богаташи, защото в полите на Витоша вече няма място.
517
0
 
20
 
! Отговори
a sega de преди 13 години
Айде кремиковци за скраб. *** народ бедна държава
516
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли кой да го попита това момче какъв е произходът на парите му? Или главния прокурор пак ще каже" няма доказателства".