Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?

Станеш ли на 65 – нов изпит или отказване от волана, искат от ВМРО-НИЕ
Обновена: 10 май 2011 11:42 | 10 май 2011 11:42,
211
Шофьорска книжка – само след навършване на 21 г.?
Снимка: Булфото

Кампания за законови промени, които да ограничат жертвите по пътищата, подхващат от ямболската организация на ВМРО-НИЕ.

Според хората на Славчо Атанасов шофьорска книжка не трябва да се получава преди навършването на 21 години.

Другата промяна, за която настояват от ВМРО-НИЕ, е навършилите 65 години водачи на МПС сами да връщат в КАТ документа си за управление или да преминават проверочен изпит, медицински преглед и психотест.

Да бъдат възстановени изпитите на полигон и нощно кормуване, е третото предложение за промяна.

Идеята за иницииране на кампания за законови промени се обсъжда отдавна, категорични са от ВМРО-НИЕ и няма връзка с последните случаи, когато млади шофьори пометоха свои връстници в Симеоновград и загиналия само преди ден 19-годишен младеж по пътя Ямбол–Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
3
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Alooo, tuk na Zapad nikoi ne opredelya predelna vazrast. Ima ogranicheniya za minimalna vazrast i iziskvaniya kam novite vodachi, a oshte poveche kam mladite novi vodachi. I te sa za skorost, myasto i vreme na kormuvane, kakto i za oboznachavane na avtomobila upravlyavan ot takav vodach za opredelen period ot vreme. Nai veche obache stava duma za respekt, uvajenie kam obshtestvoto i spazvane na zakonite. S edna duma - OTGOVORNOST ot vseki.
160
0
 
8
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Подкрепям 62Аз пък предлагам да закрие цялата държавна и местна администрация, защото има корупция! Ха да ви видя кой е ЗА!:)
159
0
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
Алооо, бе вие хората над 65 за нищо ги нямате! Ако питате масата от хора- ще видите че хората са като плодовете - някои изгниват, други червясват, трети - узряват, четвърти окапват... Я не слагайте всички яйца в една халка, че да не взема бастуна!
158
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм..че в Ямбол няма македонци бе..и от къде се пръкнаха тия? и още нещо..тия *** които уж представляват тая групичка с глупавите си изказвания никога няма да влязат в парламента.. абе то бива простотии и глупости ама..за вчера пък искали задължително гласуване..айдеее
157
1
 
0
 
! Отговори
trandi преди 13 години
samo ludi po traseto .vmro i vie izmislete ne6to umno ,stiga tapotii.
156
1
 
6
 
! Отговори
урко преди 13 години
ДО КОГА РАЗНИ *** КАВАЛЮГИ ЩЕ СЕ ПИШАТ ПОЛИТИЦИ ,туй не ми е ясно още
155
1
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Аз имам друго предложение - ако допуснеш катастрофа по твоя вина и се раниш - ти покриваш парите за лечението си, ако ги нямаш - изхвърлят те на улицата като псе и умираш
154
0
 
6
 
! Отговори
до 149 преди 13 години
В щатите книжка се взима на 16 ,не на 18 На 16 се взима книжка ,но до 18 можеш да шофираш автомобила само с настойник. Тоест 2 години имаш да се научиш да шофираш , а като станеш на 18 вече можеш и сам да караш. А в България имате не 2 години , а 24 часа да станете шофер.Другото ,че има *** дето и на 30 не могат си е отделно
153
4
 
0
 
! Отговори
IVAN IVANOV преди 13 години
Pravilno,neznam dali e samo predlojenie no az podurjam tazi ideya.
152
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредната простотия :Д:Д
151
0
 
2
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Пак се срамувам заради "партийката" на ЗКПЧ-та и ченгета.*** си бяха,*** си и останаха-заради изборите на *** се правят/иначе са хитреци и добре краднат/.Моля за извинение заради простотиите на бившия политически офицер от БНА Главчо Атанасов.Наесен ще оправим това недоразумение...
150
1
 
15
 
! Отговори
koko преди 13 години
До 149 цитат;"В цял свят книжка се взима на 18."Ти не разбра ли, че ние като останалия нормален свят?Тук има много "хора", които не 21 години, а цял живот не бива да им се дава книжка.Трябва тестове за интелигентност,не само психо тест.Например - оставаш тествания един ден без чалга и следиш реакциите му.Повечето ще запознат да полудяват, а дай натакъв книжка?
149
0
 
11
 
! Отговори
G преди 13 години
До 150 - не психо тест, а тест за интелигентност трябва - така чалгарите дето най-обичат да карат пияни, няма да взимат книжки!
148
11
 
1
 
! Отговори
горския преди 13 години
Предложенията ми харесват!Дано ги приемат!
147
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпросът не е дали си на 20 или 21, а дали имаш мозък. Нека си е пак на 18, но да има психотест. Защото голяма част от лудите на пътя са над 21, но това не им пречи да карат като ненормални.
146
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука вече се на...ха тия смешковци от ВМРО. Какви сте вие бе палячовци ? В цял свят книжка се взима на 18. Дори в щатите където ставаш пълнолетен на 21, на 18 сядаш зад волана. Само като гледам колко Ви е мозъка, започвам да се радвам че не сте в парламента. А между другото какво стана с агентчето Каракачанов - пръв приятел на Гоце ? Искате да се изхитрите като Атака и да използвате гласовете на хората на които им писна от ***. Виждам ви колко ви е акъла - И НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ***.
145
2
 
17
 
! Отговори
# преди 13 години
Това с годините особенно за тези на 65 няма как да се получи...вика му се дискриминация по възраст....ама някоя куха кратуна трябва преди да измъдри някое предложение да си напъне наченките на сиво вещество...
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе то че тиа от ВМРО са рас**ти и нац**ти се знае, ама как можеш да ограничиш живота на хората само между 21 и 65 години незнам. Не е проблем на колко години си а колко от сивото вещество имаш в главата. От ВМРО в Ямбол явно не е на много високо ниво. Много голяма част от младите хора се издържат сами още от 16 годишна възраст. Ако ги ограничим да могат да се качат на кола чак на 21 кои ще стоитука бе. А тези над 65г какво да спрат да ходят на работа и ВМРО ще ги издържа - Полицията не работи т
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и това няма да помогне.докато не се промени поведението ни на пътя няма да се промени нищо относно катастрофите
142
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВМРО-НИЕ освен кавали да прави за да оцелее не ги виждам в политиката... или с безумните си изцепки като тази...