Плевнелиев плакал в задръстване

Министърът ще строи магистралите по-бързо от Германия
Обновена: 28 май 2011 17:45 | 28 май 2011 17:45,
65
Плевнелиев плакал в задръстване
Росен Плевнелиев ронел сълзи в Германия. Снимка:Архив Булфото

"Плакал съм в задръстване в Германия, когато тя е изграждала своята магистрална мрежа. Тя е имала 20 г. да изгради перфектна мрежа, а България ще го направи за 10".

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пред  "Дарик радио".

Той съобщи още, че към 2015 г. София ще има "един страхотен околовръстен магистрален пръстен".

Според министъра, над 95% от проблемите на всички селища около магистрала „Люлин” след строителството й вече са отстранени. Днес изтича срокът, който министър-председателят определи за елиминиране на проблемите, предизвикани от строителната фирма "Мапа Дженгиз".

Резултати от пробите, взети от влаганите при строителството на магистрала „Тракия" материали, ще има към 15 юни.

Още по темата

„Аз съм в комфортна ситуация: ако има проблем, строителите да го отстранят и да си носят отговорността, договорът е много силен в полза на държавата; ако няма проблем, искам да видя как господин Станишев и господин Михалевски ще се извинят пред целия български народ", обясни Плевнелиев.

Пробите от магистралата бяха взети след като от БСП поискаха оставката на министъра. Социалистите твърдяха, че лот 2 на "Тракия" се строи на основата на пепел от мини, което бе категорично оборено от Пътната агенция и регионалното министерство.

Ще има нова, независима обществена поръчка за мантинели и маркировка. Започват „одитите" и на други пътища у нас по отношение на пътната безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
11
 
! Отговори
Лъжев преди 13 години
При стария строй бяха направени 50000км пътища,сега да се разходи по тях,този министър,няма да може защото дупките са повече от гънките на мозъка му.Те междуселските и междуградските пътища приличат на гробници,той ми говори за магистрали.Най напред оправи нормалните пътища бе господин Лъжев,бива ли толкова много балами да има,да му вярват.То само 5 години ще се изготвят документите.Ако е само за София може да му се вярва,ами.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаа,хаа,хаа ще минем германците когато ни завладеят извънземните
41
0
 
8
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Г-н министър не само София е България,има много други пътища и магистрали който цялостно трябва да се преасфалтират.
40
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
za tezi koito ne znaqt 6to e to kazarma - КЕЧ - Kralski Elitni 4asti :-)))
39
0
 
1
 
! Отговори
boro преди 13 години
Другари започнахте спор за казармата,аз служех в кеча които беше до центр. затвор,та кеча строй сгради,стр.войски съвсем други хамалогий,а ЖП са транспортни войски,едно време затова имаше здрав железен път.
38
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ох, горкичкият - сега поне ако тръгне да реве, има кой (господарят-слънце Б.Б.) да обърше неговите сополи.И 10 000 километра магистрали да направи, никога няма да му простя за това, че събаряше къщите на бедните български хорица но се преструваше, че не вижда незаконните *** катуни, от които стотици хиляди честни хора са пропищели !!!
37
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
посмали малко бе ***.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои беха ГЕРБ?
35
3
 
4
 
! Отговори
до Червената помия преди 13 години
"Коя фирма строи виадуктите на магистрала Хемус на времето"Тая "фирма" строеше толкова скъпо и бавно, че сега никога нямаше да спечели конкурса.И какво ти пука къде отиват парите - те и без това не са български - важното е да получиш най-добрия продукт на най-ниската цена!
34
1
 
8
 
! Отговори
арсенал преди 13 години
росене магистралите в германия са много по хубави от българия.там има закони.2 милиона турци живеят там но нямат партия.а тук имат партия а са по малко.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато в германия е имало магистална мрежа тоя *** е бил в макарите на баща си
32
3
 
2
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Освен това кашик е турска дума и не значи автоматчик, а пехотинец. Пехотинеца може да е и мерач на РПГ, картечар и др.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как ли е хленцал Педерлиев с нежното си гласче?Да можехме да изградим пътна мрежа само като на една от германските области(ферерални провинции), щеше да е уникално в историята на България постижение! Е да, ама не! Това никога няма да стане! Не и с комунисти като ГЕРБ на власт!
30
1
 
4
 
! Отговори
арсенал преди 13 години
така е .герб само крадат нищо не направиха .построиха магастрали но за народа нищо не дадоха.правосъдието остана корумпирано икономиката не се вдиган.не забарни дпс.нищо не направиха
29
1
 
3
 
! Отговори
boro преди 13 години
До 14 -Чул ли си приказката -спри кашика да почине танка,какви строителни войски те гонят
28
0
 
3
 
! Отговори
tulski преди 13 години
27, КЕЧ - а не бяха ли ЖП - войските, а строителните - трудоваци ?
27
0
 
7
 
! Отговори
nqkoj преди 13 години
тъй като явно не сте били войник, да внеса едно пояснение-Строителни войски са т.н-я КЕЧ или както се шегувахме-Кралските елитни части и нямат нищо общо със "кашиците". Кашиците или т.н. автоматчици са от Сухопътни войски :))))
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SMEEEEEEHHHHHH-HA-HA-HA
25
2
 
10
 
! Отговори
арсенал преди 13 години
смешниците от герб пак лъжат .по добре сме били от германия испания португалия и гърция.по добре да се махат
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, вие нещо друго, освен да плюето можете ли.Това е най-работещия министър, а вие пак си го карата по старо му.Гледайте кой какво прави.По вашата логика никой не е достатъчно добър за вас.И немци да дойдат да ни управляват, пак ще мрънкате и грухтите.И, да..като предните бяха толков акадърни, защо не се напънаха да ги построят тези магистрали.Като бай Тошо ги проектира, защо не ги построи 20г.? То не става само с идеи, трябва и г*з за работа, а този човек, явно работи.