"Дълбоки извинения" от МВР

Цветанов коментира полицейския гаф във Варна
Обновена: 1 юни 2011 15:21 | 1 юни 2011 12:33,
318
"Дълбоки извинения" от МВР
Снимка: архив Булфото

"При всеки един случай, всяка една операция, след приключването й, се анализира. Там където са допуснати слабости, веднага се предприемат мерки по отстраняването им".

Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира поредния полицейски гаф, при който униформени разбиха вратата и нахлуха в дома на варненско семейство.

Маскираните ченгета закопчали бащата с белезници пред очите на двете му малки деца.

Още по темата

"Поднасяме дълбоки извинения към тези, които без някаква вина са попаднали в обсега на органите на реда", уточни МВР шефът.

Според Цветанов такива случаи са много малко на брой, но покриват широко медийното пространство.

"Стараем се да не ги допускаме. В момента колегите извършват проверка и днес в следобедните часове трябва да ме информират за резултата", каза вицепремиерът.

В отговор на въпрос как ще коментира назначението на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд, Цветанов каза, че изборът на Янева влиза в категорията за избор на честни и подготвени служители.

"Надявам се тя да отговори на очакванията на всички български граждани за честно правораздаване", посочи още той.

Според него този избор е следствие от професионалните качества на Янева, а не партиен, каквато е била другата кандидатура.

"Няма начин да съм повлиял на избора", посочи Цветанов.

Той изрази надежда с времето да бъде изградена система от съдии на база на професионалните им качества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Душана Здравкова, съдия във Варненски окръжен съд и бивш евродепутат от ГЕРБ, подаде оставка.Тя обясни, че един от мотивите за решението й е назначението на Владимира Янева за председател на Софийски градски съд. Припомняме, новият шеф на СГС е спрягана за близка на вътрешния министър Цветанов.В открито писмо, цитирано от радио К2, Здравкова заявява: Изборът на председателя на Софийски Градски Съд прехвърли мярката на обществената и професионална търпимост.Пречупен е гръбнакът на една цяла институция, смачкано и превърнато в придатък на посредствеността е правосъдието на България, категорична е тя.И няма да помогнат чужди мониторинги и проверки, ако, ние, съдиите, нямаме самочувствието, морала и куража да се изправим срещу демагогията, лицемерието и арогантността на властта. В нормалните държави, каквато очевидно не сме, такъв феномен се определя катонепотизъм", което, съмнявам се, че физкултурниците на държавата знаят, продължава Здравкова.Като дългогодишен съдия, заставам до колегите от Висшия Съдебен Съвет, които устояха на натиска и гласуваха против" поредния опит да бъде подчинена независимата по Конституция съдебна власт.Подавам си оставката като съдия и напускам тази съдебна система, за която съм работила години наред всеотдайно и безкористно. Правя това и заради младите колеги, които трябва да се учат на друг морал, да имат друга ценностна система и да бъдат най- вече съдии в името" и за" хората, пише още съдията от Варна.Призовавам всички съдии в България да се противопоставят на поредния манипулиран избор и да подкрепят малкото, но почтени членове на Висшия Съдебен Съвет, които гласуваха против" поредния удобен на властта, но не и за гражданите, съдия, завършва писмото на Душана Здравкова. /***
306
2
 
23
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Нещата са простички. Всички знаем, че полицаите ни са семпли хора /в умствено отношение/. Това не е страшно. Много такива хора, ограничени като мисловна дейност работят по строежи, в чистота и т.н. безпроблемно. НО !!! Винаги под контрол на някой с нормални мисловни процеси. Когато обаче глупавичките полицаи, видят подкрепа от шеф-***, нещата стават безконтролни.
305
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубав па още по- умен -Ха сега го премахнете поради нарушаване правилата на сайта
304
2
 
18
 
! Отговори
Контрабандиста преди 12 години
Ваньо Танов заяви, че Цветанов е вкарал в страната два тира с цигари и една цистерна с гориво. Това негово твърдение не беше опровергано от Симеон Дянков. Танов може да каже, дали тировете са само два. Сега този лонгур се изтъпанил и се извинява, вместо да отиде в с. Шума и заедно с тъщата да броят нейните пари, след това и парите на тъста. ба си държавата, ба си вицепремиера, ба си ватрешния министър. Имаше един Борис Велчев, какъв е той и какво чака ?
303
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецооо,от камъни в бъбреците 3 етажна къща да си построиш *** мръсен
302
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A.C.A.B. dano po4ine6 C.C.
301
5
 
1
 
! Отговори
gerb преди 12 години
otide li si gerb na tezi izbori ste izmrete kato pomiqri be plateni herveni bokluci udriiiiiiiiiiiiiiiiiiii ceco :))))
300
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя още ли е тук? Аз си мислех, че вече се е засрамил, признал е, че е некомпетентен и се е оттеглил на село, да гледа кокошки и да преподава физическо възпитание...
299
1
 
15
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
Дълбоки извинения от плиткоумник...
298
1
 
23
 
! Отговори
РДВР - Варна преди 12 години
Олигофрения и пълно безхаберие. Виновни - няма. Цоцо цоцо, нерде ВИФ нерде акъл.
297
2
 
26
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 12 години
ОСТАВКА НА ЦЕЦО-КРАДЕЦО!
296
3
 
18
 
! Отговори
ПФУ! преди 12 години
До кога Цецо - шлифера ще се извинява и след всяко извинение следват нови гафове...
295
2
 
17
 
! Отговори
fori преди 12 години
до 297 пич Ал Бънди е като професор по квантова физика в сравнение с тия ***
294
2
 
15
 
! Отговори
fori преди 12 години
ДАНО те и децата им да са толкова добре колкото и ние сега,визирам обикновените хора,дано по корем да пълзят и от *** да просят,всички пари дето спечелят да ги дадат за лекарства на тях и близките им,*** да изнасилят дъщерите им и да имат *** внучета,а наркомани да порят жените им и да ги снимат за да ги видиме в you tube мога да ви кълна още много но това оставам на следващите,да сте проклети вие и 99 поколения след вас
293
2
 
12
 
! Отговори
aaaaa преди 12 години
toia e pomiar stra6en.....*** gionsurata ...triabva da ubiat nqkoi nevinen 4ovek li da si podade ostavkata ???super nagli sa s boko magistralnia....
292
1
 
19
 
! Отговори
БТВ преди 12 години
Ал Бънди трябваше да си остане само в сериала. Писна ми да се оправдава всеки ден...
291
1
 
20
 
! Отговори
смех преди 12 години
Тоя ЦЦ освен апартаменти, щерки и да търка гърба на В. Маринов, друго явно не може да прави като хората.
290
2
 
28
 
! Отговори
ПФУ! преди 12 години
ТАЗ КОКОШКА ПРОСТА ПАК ЦЪФНА СЪС СКАНДАЛ.А ИЗВИНИ ЛИ СЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО ЩЕ ГО ОСЪДЯТ В СТРАСБУРГ И НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЩЕ ПЛАТИМ ЗА ПРОСТОТИЯТА МУ.ЕЙ,ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ ***- МУТРИ И ФИЗКУЛТУРНИЦИ."НЕ СМЕ НАРОД,А ***" КАЗВА ДЯДО СЛАВЕЙКОВ.ЛИЧНО АЗ ИСКАМ ДА ЗНАМ,МАКАР ЧЕ Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА,ИСТИНАТА ЗА МУТРЕНСКОТО БАНДИТСКО МИНАЛО НА БОКО И ДА СИ ВЪРВИ.НЕ МОЖЕ ОТКРОВЕНА МУТРА И БАНДИТ ДА Е ВЪВ ВЛАСТТА НА ЕДНО ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ МЕСТА В ДЪРЖАВАТА.А НИЕ ЩЕ СМЕ ДЪЛГО *** АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ТЪРПИМ
289
21
 
2
 
! Отговори
Да ама не преди 12 години
Ще ви се оставка.....ама нямаааа.....тичайте на посерано 20 да си спретнете гей мероприятие
288
2
 
26
 
! Отговори
Мдааааа преди 12 години
Цецколицейщина!!!.За разлика от МВР прокуратурата смята, че полицейското насилие е реален проблем. Борис Велчев посочи, че през миналата година са заведени 238 дела срещу полицаи, като 72 от тях са били за насилие над граждани. Проблем има.