Съмнения за починал от ешерихия коли у нас?

66-годишен мъж от Хасково почина в болница след остра чревна инфекция
Обновена: 9 юни 2011 17:17 | 9 юни 2011 17:16,
70
Съмнения за починал от ешерихия коли у нас?
Снимка: БТА

Сериозни опасения за заболял българин от опасната бактерия ешерихия коли плъзнаха из Хасково, след като 66-годишен мъж от хасковско село почина в инфекциозното отделение на местната болница.

От регионалната здравна инспекция са назначили изследвания за евентуалното наличие на опасната бактерия. По вероятно е обаче резултатите да са отрицателни, коментираха епидемиолозите.

Мъжът е постъпил в отделението с остра диария. По показания на лекари мъжът се е върнал наскоро от море.

Медиците са овладели чревната инфекция , но въпреки усилията им пациентът е починал.

Съдебният лекар е установил, че смъртта е настъпила заради остър миокарден инфаркт, каза изпълнителният директор на болницата доктор Тодор Пандов.

Първите микробиологични изследвания са показали наличие на цитробактер. Направени са посявки и за ешерихия коли, резултатите ще бъдат известни до дни, уточниха от болничното заведение.

Всички болници в областта са получили указания за откриване и лечение на опасният щам на ешерихия коли, от който има няколко смъртни случаи в света и повече от 270 заразени.

В България до момента няма потвърден случай на заразен с опасната бактерия, подчерта доктор Светлана Узунова от РЗИ Хасково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички които казват че няма лекари в бг са прави.Аз преди две седмици лежах с неизвестно за докторите и за мен заболяване. В 10.00 часа сутринта беше апендесит след 5 минути този апендесит беше спукан а след следващите 5 минути сатана на перитонит. Последната ми диагноза в рамките на половин час беше повишени резултати на бактерията ешерихия коли. Лекуваха ме 6 дни с аналгин и парацетамол и си тръгнах по живо по здраво .
23
2
 
19
 
! Отговори
аззз преди 12 години
Яжте само български краставици. Изобщо не ви трябват тея от чужбина. ;)
22
5
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Тази година лежах в болница от свински грип близо 3 месеца бях на легло много зле и до последно го прикриваха и не казваха че има този грип а до мен във саседна стая почина мъж без да могат да му помогнат със съштите семптоми това е Ужас ДО КОГА ЩЕ ЛЪЖАТ НАРОДА ТОВА НЕ СЪ ЛЕКАРИ
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паника
20
2
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Ако не си чувал за цензура, прочети тълковния речник. Може и да разбереш защо не си ЧУВАЛ.
19
1
 
10
 
! Отговори
Марто преди 12 години
[До 14]Има, ама точно от тия страни инфо не излиза току така.
18
1
 
13
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 12 години
Абе, да ви *** глупостите. Сега остава някой да каже, че ще изригне вулкан изпод Кенана. Точно жълта преса. "Човека Хикс е ял киви с кисело мляко, приели са го с диария, ама ние тестваме за новата бактерия та да сме наравно с Европа". Тъжна работа са медиите.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сигурно е нормален,бе. нали казват,че фесовете си мият задниците,значи не може фес да е хванал бактерия.
16
5
 
7
 
! Отговори
PIPO преди 12 години
V BALGARSKITE BOLNIZI NE LEK YVAT,A IZTO4VAT PARI OT NZOK.VEROQTNOCTTA $OVEK DA OZELEE BEZ LE4ENIE e po-golqma,OTKOLKOTO DA BADE NACTANEN v TARGOVCKITE DRYJECTVA NARE$ENI BOLNIZI bez adekvatno le4enie , bez JIVOTOCPACQVA6TI LEKARCTVA,koito IZOB6TO NE CE POCTAVQT ,A CE IZPICVAT-taka ce poddarjat vicoki zaplati na FAL6IVI DOKTORI,koito ocven v BOLNIZITE PABOTQT NA 100 mecta.NEKA V TAKAVA BOLNIZA SE LEKYVA BOIKO,KOITO SI POZVOLI PO TOZI NA$IN DA OCTAVI NARODA BEZ KA4ECTVENNO LE4ENIE!
15
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ешерихия беси,ешерихия коли
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм си задавал един въпрос. Защо няма епидемии като свински, птичи, кози, *** грип, колита, молита и т.н в Куба, Северна Корея или Иран ?
13
1
 
15
 
! Отговори
4efo преди 12 години
Не само,че ще се всее паника,но и ще срине бизнеса на родните зеленчукопроизводители!Затова изнасяйте само потвърдени новини в тази насока, ако сте поне малко българи.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а нормален човек ли е или е от ***(турски)произход
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Съдебният лекар е установил, че смъртта е настъпила заради остър миокарден инфаркт"Какво общо има тука бактерия, освен че му е отслабнал организма. Пишат даже, че и инфекцията е овладяна.
10
2
 
31
 
! Отговори
Ешерих преди 12 години
Дайте да превърнем тази диария в гръмко заглавие! Не е важна трагедията на едно семейство, важно е да има крещящи новини и висок рейтинг, пък и нека се всява безпокойство сред хората! Жълта преса..
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО Е ЦИТРОБАКТЕР
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, да ... да .... айде всявайте сега излишна паника. То за първи път се случва у нас човек да почине от някакъв вид чревна инфекция.
7
3
 
9
 
! Отговори
ИВО преди 12 години
Накъде отива България - щом ние сами се КОЛИМ ?!
6
5
 
29
 
! Отговори
E. Coli преди 12 години
Българино, живей екологично -- *** от насиране!
5
13
 
4
 
! Отговори
ДО" 2 " преди 12 години
може и ти да прихванеш,но за теб няма да те управят!Дано гробищата да са близко.